בודקת ומגששת...

shikma r

New member
בודקת ומגששת...

מה ההבדל בין הפורום הזה לפורום "רוק"?! מה הופך את הפורום הזה ל"מתקדם"?

epitaph

New member
רוק מתקדם...

זה בהחלט יוצר בילבול, רוק מתקדם זה לא פורום שנועד למבינים ברוק כמו שאולי משתמע מהעסק, זה פשוט פורום שעוסק בסוג מסויים של רוק. כמו שיש פורום מטאל ופורום נאו מטאל (למרות שהרבה יתווכחו ויגידו שנאו מטאל זה לא מטאל, אבל נגיד בשביל הדוגמא). בשביל הסברים מה זה רוק מתקדם אני מפנה אותך לקישור הנ"ל שזוהר כאן בכחול.

MajorWinters

New member
אני מהמתווכחים../images/Emo19.gif

מטאל הוא לא כוס התה שלי. נאו מטאל, הוא לא כוס! הוא שיט! זבל! (ואלו שמפריעים הקללות, חבל!)

epitaph

New member
גם אני מהמתווכחים...

פשוט זה פחות רלוונטי להסבר מה דעתי בנושא.

MajorWinters

New member
בנימה רגועה יותר../images/Emo19.gif

מטאל מבוסס ברובו, על איכויות נגינה... כמעט כמו פרוג רק יותר חשוף אפל וכו' (אורי עושה עבדוה טובה ממני במאמרו פרוג נגד מטאל). נאו מטאל זה שירי 3 אקורדים + ראפ!

ניתוח מעניין

אבל רוב המטאל הסטנדרטי מבוסס על לא יותר אקורדים per שיר. לרוב ריף אחד שחוזר על עצמו, שמקסימום עובר מודולוציה בשביל הפזמון. אני לא חושב שסגנון יכול להיות מבוסס על איכות נגינה, מאחר שזה משהו סובייקטיבי ובלתי מדיד לחלוטין.

אתה לא יכול להגדיר

את כל ה"מטאל" בכמה מילים, כמו שאתה לא יכול להגדיר את כל ה"רוק" בכמה מילים ואת כל ה"ג'אז" או כל ז'אנר אחר בכמה מילים. כמו שיש תת ז'אנרים של מטאל (ושל רוק) שבנויים משירי 4 אקורדים ומקצבים של 4\4, ככה גם יש תת ז'אנרים של מטאל (ושל רוק) שבנויים על פרוגרסיות מתוחכמות יותר, רית'מיקה מתוחכמת וכבדה, קטעים מלודיים מעניינים והיתוך בין סגנונות. מה שראיתי במטאל שלא ראיתי בשום מקום אחר, הוא להקות שמשחקות על הקצב ברמות ובמקוריות מאוד ראויות לציון. ובלי קשר, להקת מטאל יחסית מאוד קלה ומלודית אבל ממש טובה שכדאי לך לשמוע (אם עדיין לא שמעת, סביר להניח ששמעת) - Opeth

קלה? נגיד!

ו... אפשר גם אפשר. הגדרה, על פי הגדרתה, היא שורה או פסקה שמתמצת מהות של משהו ספציפי. בטח שיש תת ז'אנרים, ולהם את ההגדרה שלהם, אבל בסה"כ, לכולם יש את אותה התמצית, את אותו מכנה משותף, אחרת הם לא היו נחשבים לאותו ז'אנר. ברגע שמטאל מבוסס על היתוך בין סגנונות, הוא לא מטאל יותר, הוא מטאל שהותך עם כמה סגנונות. ועדיין, כשתבחן אותו מקרוב, תראה שחוץ מההיתוך, הבסיס של המטאל שמשותף לכל המטאל, נמצא שם. נ.ב. לא הגדרתי את כל המטאל בכלל, אלא ציינתי מה יש ברוב המטאל הסטנדרטי. אתה באמת לא יכול לבוא ולטעון שללהקות כמו לד זפלין ובלאק סאבאת' ושאר אבות המטאל יש יותר אקורדים מאשר שיש בנו-מטאל, כי זה פשוט לא נכון. אולי בשירים מסוימים כן, אבל ללהקות הנ"ל יש שירים בשפע שהם פשוטים להחריד. אפשר להגיד שבנו-מטאל יש ראפ, כי זאת עובדה. באמת יש שם ראפ, וזה חלק מהותי מהסגנון.

אהממ...

סלח לי, אני דיברתי על שנים אחרות של המטאל. להגיד "מטאל" זה בעייתי בגלל שהמטאל הקלאסי (איירון מיידן, לד זפלין, דיפ פרפל) כבר לא קולעים לקטגוריה של המטאל הנוחכי.

yonia3334

New member
אהההה....

אני לא מבין גדול במוסיקה ( אני מתופף ), אבל לדעתי ההבדל בין הנו מטאל למטאל, חוץ מהראפ, הוא העבודה שבנו מטאל כמעט לא קימיים סולאים, דבר שתופס הרבה נפח ועניין בזרם המטאל. אז אולי המטאל לא ממש מורכב, אבל בלי הסולאים הנו מטאל נשמע הרבה פחות מורכב...

צודק, יש גם את עניין הסולואים

אם כי אני לא יודע אם סולואים גורמים למשהו להישמע מורכב. תלוי איזה מין סולו זה. בסה"כ, להקות כמו לינקין פארק הביאו משהו (אוחחח) "חדשני" בסאונד שלהם, שבאופן כללי אני דווקא מאוד מחבב. הבעיה היא שכל השירים שלהם נשמעים אותו דבר, כי ככלות הכל, הם עדיין להקת פופ מסחרית בסופו של דבר, אבל זה סגנון שאפשר לקחת אותו דווקא לכיוונים מעניינים, כמו שעשה פלוקסיס קוואן, למשל.

epitaph

New member
האמת שאני מסתכל על זה באופן שונה...

נאו מטאל זה פשוט ראפ עם גיטרות. וכמו שאדם חכם אמר (ואני לא ממש זוכר איך קוראים לו) "לא כל דבר עם גיטרות ודיסטורשן זה מטאל".

yonia3334

New member
יכול להיות ש....

הנאו מטאל הוא כמו הנאו פרוג? המשך של זרם שכמעט והוכחד ע"י זרמים אחרים זרם שמשלב אלמנטים יותר מודרנים ולוקח את עצמו פחות ברצינות ... אולי צריך בכלל לומר NEO METAL ולא NU METAL ואולי אני סתם מדבר שטויות... בכל מקרה גם אני לא ממש מת על זה. יוני.

epitaph

New member
אממ...יכול להיות...

האמת שלא משנה איך אתה אומר את זה, זה עדיין גרוע לדעתי. ונאו פרוג, לוקחים את עצמם במספיק רצינות לדעתי.

RamiSun

New member
לא בדיוק

בכל הנוגע לנאו פרוג, נאו פרוג זה סגנון שניסה/מנסה לחזור על מה שעשו הלהקות של שנות השבעים ולשחזר את עידן הזהב של הפרוג. לא נראה לי שזה מה שהנו-מטאל מנסה לעשות למטאל.

אין המגשש חיוור, ואין הבודק בדוק

"מה ההבדל בין הפורום הזה לפורום "רוק"?!" רוק מתקדם הוא תת-ז'אנר. רוק הוא ז'אנר. הרוק כולל בתוכו את הרוק המתקדם. "מה הופך את הפורום הזה ל"מתקדם"?" הפורום הזה איננו מתקדם ולא מתיימר להתקדם לשום מקום. הוא פשוט דן בז'אנר המכונה "פרוגרסיב רוק", ובעברית רוק מתקדם. הפרוג-רוק מתאפיין בשילוב בין מוסיקה קלאסית ובין רוק. לעתים הוא כולל גם השפעות של ג'ז.

למעלה