בודד ולבד

gadi21

New member
בודד ולבד

יש לי בעיה ואני לא יודע מה לעשות. אני בן 21, לא עשיתי צבא. אין לי הרבה חברים בכלל, הרבה התרחקו, בעיקר בגלל שהם היו בצבא ואני לא. אני עובר בקרוב לעיר אחרת, אני רוצה להתחיל מחדש הכל. חיים חדשים... אבל אני מפחד שיהיה לי קשה, מבחינה חברתית. איך מכירים אנשים חדשים? אני אגיע לשם, לא אכיר אף אחד... עוד יותר ארגיש בודד ולבד. בלי חברים, בלי אנשים לדבר איתם. מה, סתם ככה לצאת בערב לבד? אני לא יודע. זה לא שקשה לי לדבר עם אנשים או משהו כזה, אבל זה יהיה משהו שהוא לא נגיש... אני מרגיש שכולם סביבי ממשיכים הלאה, ואני תקוע בעבר... מסרב להרפות ממנו. בבקשה תעזרו לי, מה אני יכול לעשות?

גרא.

New member
אחת הדרכים המקובלות לרכוש חברים

היא להתידד עם אנשים שאתה עובד איתם..כמובן שזה בלתי אפשרי אם אינך עובד. אבל יש דרכים רבות נוספות להכרויות ,כמו דרך האינטרנט למשל,יש בתפוז פורום 20+,שאתה יכול להכנס אליו..להשתתף,ולהכיר אנשים חדשים.אתה יכול כמובן להכנס לצ´ט של גילאי 20+..אפשר להכיר חברים/ות דרך לימודים משותפים אז אם אינך לומד באוניברסיטה,יש המון קורסים במיליון נושאים..מצא משהוא מעניין,ואני בטוח שתצליח די מהר להתחבר עם לומדים נוספים.אתה יכול להסתכל גם בעיתוני הערב,בעיקר במוספי סוף השבוע,יש המון המון הצעות לקשר של גברים ונשים בודדים/ות,גם בגילך..למה שלא תגיב? תמיד אתה לא חייב להמשיך בקשר שאינך רוצה בו..כתבת שאתה עובר בקרוב לעיר אחרת,להתחיל חיים חדשים.. למה שלא תכנס למגורים בדירה שכורה עם מספר שותפים?? יחד עם זה,התחושה שאתה חש כאילו חבריך מילדות התרחקו ממך כיוון שהפ היו בצבא,ואתה לא,אינה בהכרח נכונה.יש סבות נוספות,נסה לבדוק עם עצמך,מהן באמת הסבות לקשייך לשמור על חברויות..ולבסוף,אם אתה מרגיש כדבריך שאתה תקוע בעבר..מסרב להרפות ממנו..נסה להתמודד עם הרגשות הללו בעזרת פסיכולוג,בפגישה פרטית, או בעבודה קבוצתית בסדנא מתאימה,כמוה תוכל למצוא במדורים מיוחדים שוב בעיתוני הבוקר של סוף השבוע.

guypele

New member
אוי כמה שזה נשמע מוכר...

שמתרחש ניתוק בין הסביבה לבינך, כי הם עשו צבא ואתה היית בהוויה אחרת, ההרגשה שפספסת את הרכבת ואתה לא יודע איך בדיוק לחזור למסלול. גם מאחר שאתה בגיל שבו כבר מסיימים צבא וגם בגלל שהיום, במיוחד במקומות מסוימים (לא ציינת לאיפה אתה עובר דירה) המון אנשים לא עשו צבא, אולי זה באמת לא מה שצריך לעצור אותך. תראה, להרבה האנשים המסלול החברתי הוא ברור (תיכון-צבא-טיול-אוניברסיטה) ואכן מי שחורג מהתבנית הזו מרגיש שלא בצדק קצת מחוץ לעיניינים. מניסיוני, פשוט מוצאים אנשים כמו שגרא אומר, במאמץ לא כ"כ גדול. אנחנו חיים במדינה מאוד ידידותית בסך הכל למרות שזה לא נראה כך. אפשר לפתוח שיחת חולין כמעט בכל מקום. אני מאוד מאוד מזדהה עם הקשיים שאתה מתאר - גם אני לא עשיתי צבא ומתקשה לשמור על הקשרים החברתיים הישנים. כמובן שבדידות היא מעגל קסם איום - מאחר ואתה מרגיש בודד אתה אולי מדוכדך וחסר מוטיבציה להכיר אנשים וכך אתה נשאר בודד. עד כמה שזה עוזר או מעודד - אני חידשתי ביוזמתי ידידות עם מישהו שהסתבר שבזמן שלא דיברנו (למעלה משנה) גם היא השיגה פטור מהצבא. אנחנו חושבים כרגע לשכור דירה בת"א עם עוד מישהי ואני בס"הכ אופטימי ומקווה שיהיה לנו כיף. עם קצת יוזמה ניתן לצאת מהבדידות - אתה מכיר בן אדם ודרכו עוד אנשים ואם ראש פתוח אתה מוצא את עצמך כבר לא בודד בכלל. יש אהבה וקבלה בעולם - צא וחפש אותה, גם אם אולי נכווית בעבר. אם אתה רוצה לדבר עם מישהו האי-מייל שלי הוא [email protected] גיא.

למעלה