בודדה

אטל81

New member
בודדה

יש לי בעיה חברתית בעבודה. וזה ממש מציק לי. אני עובדת בצוות שכולל אותי ועוד מזכירה מבוגרת (בת 50). העובדים הצעירים שבמחלקה נמצאים רחוק מהמקום שאני יושבת ואין לי קשר אליהם. פעם הייתי קופצת לבקר אותם ולנסות לפתח שיחה וכו' אבל הם תמיד עסוקים בעבודה - טלפונים... הזמן היחידי להפגש איתם זה בהפסקת אוכל אבל העניין הוא שהם ל-א קוראים לי. הפסקת האוכל תלויה בהם, כי הם הבעייתים יש תורנות של הפסקות אוכל ואני מחכה שהם יקראו לי לאכול - אם לא קוראים לי אני לא אוכלת! התחלתי ממש להעלב. הייתה תקופה שנעזרתי באחת העובדות המבוגרות בצוות שלהם והיא הסבירה להם את המצב והם באו והביעו את התנצלותם - שלא ידעו וכו'....אבל, הרגשתי כמו ילדה קטנה שמחפשת תצומי. לפני חודשיים הם עוד הזמינו אותי לאכול, אבל זהו כבר לא. לעיתים רחוקות הם מזמינים אותי אבל אני תלויה במזכירה שאני עובדת איתה - כשהיא באוכל אני חייבת להשאר בעמדה. ותמיד יוצא שהצעירים קוראים לי כשהשותפה שלי אוכלת..... אני מרגישה בודדה ומרוחקת חברתית ואין לי כ"כ עם מי לדבר...

אין

סיבה להרגיש בודדה. כשאת לא יכולה את עונה בשלילה. כך גם הצעירים, כשהם לא יכולים הם עונים בשלילה. עובדה שהם ניגשו אליך מספר פעמים, אך מכיוון שהשותפה אכלה באותו זמן. סרבת להם. הם כנראה מעדיפים שאת תבואי מיוזמתך אליהם. כל יום בדרך לאוכל תעברי דרכם, ותשאלי אם מישהו מוכן להצטרף. לא צריך להעלב אם לפעמים יענו לך בשלילה. אני בטוחה שיהיו ימים רבים שיענו לך בחיוב.

Edna Maimon

New member
אטל היקרה שלום!

תחילה הרשי לי לחזק אותך על היוזמה לפנות לפורום. זה כבר סימן שיש לך מוטיבציה לעשות משהו על מנת לשנות את המצב הקיים. על פי תיאורך, המצב הרצוי מבחינתך הוא להיות ביחסים טובים עם הצעירים. אכן, להיות חלק מחברה זה דבר חיובי ביותר. היוזמה שלקחת בהתחלה וניגשת אליהם מראה שאת בעלת יכולות חברותיות חשובות מאוד. גם היוזמה שנקטת על מנת להעביר אליהם את המסר (דרך מישהי מבוגרת) מראה שאת טיפוס מוביל ויוזם, וזה מבורך מאוד. מצד שני את מפרטת, שמסיבות אובייקטיביות, הניסיונות שלך ושלהם לא הועילו. על פי דברייך הם אף באו והתנצלו בפנייך. התנצלות זו איננה דבר מובן מאליו. היא מראה שאנשים אלה מעוניינים מאוד לקבל אותך כחלק מהם, ומשדרים לך שאם תיזמי משהו, זה יתקבל בחיוב ובאהבה. את כותבת שעד לפני חודשיים הם הזמינו אותך, אך כבר לא. מדוע לדעתך הם לא מזמינים אותך? מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם יכול להיות שהתייאשו מהניסיונות להזמין אותך, ולקבל שוב ושוב תשובה שלילית? האם יכול להיות שהם הבינו שאת לא כל כך מעוניינת בחברתם? אולי יכולות להיות סיבות אחרות? אולי כדאי שתצרי קשרים עם אנשים אחרים בעבודה, כאלה שאינם עסוקים מדי בעבודה, כאלה שמבחינה טכנית אפשר לפגוש ולאכול איתם, ואז תראי לאן זה מוביל? גם קשרים עם אנשים מבוגרים יכולים לעזור מהרבה בחינות שאנו כלל לא מעלים בדעתנו. האם את יכולה לדעת מראש מתי את תוכלי לצאת לאכול לפחות פעמיים בשבוע? אם התשובה חיובית, תוכלי ליידע את הצעירים מראש בטלפון פנימי, ולבקש שיתאימו את שעת ארוחתם לזמן שלך. ובשאר הימים תאכלי עם אחרים. מה שלא יהיה, אנא אל תישארי רעבה! תעדכני אותי איך הלך. בהצלחה! עדנה מימון מאמנת אישית, מנחה קבוצת אימון להצלחה, מנחה סדנאות להעצמה אישית ועסקית, מרצה [email protected] www.my-ambitions.com

למעלה