בוגרי המכללות

בוגרי המכללות

רצ"ב פנייתו של יו"ר פורום הסטודנטים למשפטים, אמיר זיסקינד, אל עו"ד יורי גיא- רון: בתקופה האחרונה פתחה לשכת עורכי הדין בניצוחו של יורי גיא-רון בשורת צעדים שמטרתם לפגוע בלגיטימציה של בוגרי המכללות למשפטים ותלמידיהן. גיא-רון פועל בין היתר להקמת ועדה שתדרג את המוסדות האקדמיים וכתוצאה מכך תסווג את בוגריהן. את גיא-רון לא מספקת העובדה שכולם עברו את אותן בחינות לשכה וכולם עבדו כמתמחים. הוא רוצה עכשיו להגדיר חלק גדול מעורכי הדין כמשפטנים סוג ב'. מהלך חמור זה ניכר לכל אורך דרכו של יורי גיא-רון. מתחילת כהונתו, ובניצוחו, החלה הלשכה, בשיסוי הציבור במסיימי לימודי המשפטים במוסדות אקדמאיים מוכרים על ידי המדינה. ראשי הלשכה זועקים כל העת שיש לסגור את המכללות למשפטים. הם פועלים להצרת דרכם של המוסדות האקדמאיים שאינם אוניברסיטאות, ומבקשים לתת לבוגריהן את הרושם כי הם מעמד נמוך בקרב עורכי הדין. את הקולות הללו שומעים הציבור והלקוחות בפרט, שמתחילים להאמין כי אולי יש מידה של צדק בהסתה ושבוגרי המכללות הם עורכי דין סוג ב'. מי שרוצה לדעת עוד מה חושב ראש לשכת עורכי הדין על הסטודנטים למשפטים במכללות מוזמן לפתוח את מוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" מה-20 ביולי. בעיתון דווח כי ראש הלשכה הגיע להסכם עם נציגי כיתות בפקולטות למשפטים באוניברסיטאות. במהלך זה ניתן לראות איך עובד הראש של יורי גיא-רון: במוקד קבלת ההחלטות, נמצאים תלמידי האוניברסיטאות, איתם "כדאי" לדבר ולהגיע להחלטות והסכמים. לעומת זאת יתר המוסדות האקדמיים אינם נחשבים פרטנרים להסכם אשר עשוי לקבוע את עתידם. הם יצטרכו לקבל את הדין. מדבריו של יורי גיא-רון על התדרדרות המקצוע, והצפתו ברור שהוא סימן לעצמו מטרה: בוגרי המכללות אותם הוא רואה כמקור הבעיה. הוא חושב שבמקצוע מוטב שיהיו עורכי הדין בוגרי האוניברסיטאות, אותם אלה שאינם פוגעים ב"איכות המקצוע" ואינם "מדרדרים" אותו. יורי גיא-רון מעדיף ככל הנראה לחיות בתוך מציאות מדומה שבה לא קיימות מכללות, ואין בוגרים שיוצאים מתוכן אל השוק החופשי וממלאים בהצלחה ובהצטיינות את תפקידם כעורכי דין, כשופטים, כרשמים וכיועצים משפטיים. אבל המציאות הזו צריכה להתנפץ לו בפרצוף. אנחנו לא נהיה מוכנים שתקום לשכה אליטיסטית שבה סטודנטים ועורכי דין בוגרי המכללות למשפטים ייחשבו למשפטנים סוג ב'. עו"ד גיא רון, יו"ר איגוד מקצועי שפועל ליצירת מעמדות בקרב ציבור עורכי הדין, ושאינו רואה בעורכי הדין, בוגרי המכללות, עורכי דין מהשורה הראשונה, מוכיח שאינו מייצג את כלל בוחריו ומעורר ספק לגבי יכולתו למלא את תפקידו.

רבקי78

New member
אני חושבת שהניסוח שלו לא נכון,

זה לא שהוא טועה לגמרי. מי שכבר עו"ד, בודאי שלא הייתי מכנה אותו "סוג ב'" וכו'. אבל מלכתחילה, אם תשימי לב ועין לשכבות האוכלוסיה של הלומדים במכללות, לא בטוח שהיית רוצה שיהיו באי כוחך. אני גרה בסמוך למכללה כזו, ונחרדת משכונת התקווה הקטנה שבנו לעצמם שם. אל תגדירו אותי כגזענית, אני פשוט אומרת בקול מה שכולם חושבים. יש אנשים לא מלומדים, קצת פרימיטיביים, עם מבנה מוח שונה, שמתאימים למקצועות אחרים.

טוב, הגזמת..../images/Emo4.gif

כבוגרת מכללה אני יכולה להגיד לך שיש ויש כמו בכל מקום. כשנכנסתי למכללה עם ממוצע קרוב ל 10 ופסיכומטרי סביר פלוס אמרו לי שיש תחרות רצינית על המקומות. רוב האנשים באמת משכמם ומעלה. אני הייתי רוצה שבא כוחי יהיה אדם מקצועי, אמין, חביב וכנה וזה ממש לא קשור למקום לימודיו. האמת, עוד לא בדקתי, אבל אני די משוכנעת שמבנה המוח שלי דומה לזה של חברתי מהאוניברסיטה (וסתם לידע כללי: אני גם רואת חשבון, גם עורכת דין ויש לי תואר נוסף מהאוניברסיטה. לא בטוח שסיימתי את לימודיי הגבוהים)..

רבקי78

New member
תקראי שוב: כתבתי שמי שכבר עו"ד

בודאי שלא נכנה אותו "סוג ב'". על שאר הדברים בחרת שלא להגיב, זה בגלל שגם העיניים שלך פקוחות? ואת יודעת מה? יש לנו במשרד עו"ד שלמדה במכללה, אבל היא טוענת שלא בכל המכללות חוגגים כמו בההיא שמתחת לבית שלי.

רוצה שאגיב על כל מילה? בבקשה

למשל על "שכונת התקווה הקטנה שבנו לעצמם שם".. אין לי מושג על מה את מדברת. אני גרתי ליד מכללה ולא הרגשתי בשום שכונה ובטח לא בשכונת התקווה. בקשר לפרימיטיביות, אולי את נתקלת בזה, אני לא. אני כמובן מדברת רק מהניסיון האישי שלי, וכך גם את. בקשר למבנה המוח כבר הגבתי.. ואם שכחתי משהו, סלחי לי, בכל זאת קצת מקוממות אותי תגובות מכלילות כאלה. העיניים שלי פקוחות ואני כבר לא ילדה, 35, ובכל זאת רואה דברים אחרת ממך. זה קורה. לא חייבים להסכים.

רבקי78

New member
נכון. כל אחד מדבר מנסיונו.

הרושם שלי הוא ממכללה מוסיימת. בודאי שלא מכולן. רק מאחת ויחידה.

hutc10

New member
סליחה שאני מתערב לכן

אבל גם אני למדתי במכללה ואני חייב למחות על התגובה שלך. דבר ראשון-חלק מעוה"ד (אלה שאת קובעת שהם לא סוג ב') הם הרבה פחות מ-ב'. אבל מצד שני פגשתי גם כמה בוגרי אוניברסיטה שלא מתאימים למקצוע הזה. איך אמר לי פעם מישהו שהוא רופא בכיר-"אם תקשור חמור בפקולטה לרפואה 7 שנים הוא יצא דוקטור". לקבל את התעודה זה קל. השאלה מי עומד מאחורי התואר ולא בהכרח איפה הוא למד. נכון שהמכללות פתחו דלת להרבה אנשים שלא כדאי שיהיו עו"ד. מצד שני הן גם פתחו דלת להרבה אנשים שלא יכולים היו ללמוד באוניברסיטה (מכל מני סיבות-כמוני למשל) או לא רצו ללמוד באוניברסיטה אבל כן רצו ללמוד.

למעלה