בוגרים רגשית?????????

The T Shirt

New member
רק אני חושב שזה פיק בעע

יותר מידי סלאש.. אם אפשר היה לעשות את זה HET חביב?

מה זה HET?../images/Emo12.gif

כלאופן תומר תן כיף
(תומר הוא מהמאאאגניביםD: [נראה לכם שהבנתם אבל לא הבנתם, כי זו בדיחה פרטית
])

להלה, תומר.

יופי, ככה גרמתי לתומר להיכנס גם להודעה הזאת וחסכתי 2 הודעות. מהזה איןלי כוח לרדוף אחרי זהכבר. בכל מקרה - פרק 11! גוד גוד גוד!$#
ו.. תומר, על טעם וריח אין להתווכח. תהנה אתה עם הHET שלך, ואנחנו נהנה עם הסלאשים המדהימים שלנו. ^^ ואין דבר כזה יותר מדי סלאש!!!

אוי אבי כמ שאתה

גייייייייייייייי שזה בטירוף
*בורחת* *אתה קולט שכתבתי כמוך בורח ורודף במלוא המרץ* *מגבירה לפול ספיד עד שלא רואים לי כבר ת'רגליים* *עוצרת ליד עץ כדי לנוח* *אתה תופס אותי, וחונק אותי למוות* ~הלוויה~ XDDDD אבל תכל'ס.. כל מה שיש לך בראש זה סלאשים, וסלאשים וסלאשים. תן לי להמשיך להיות יפה חמודה ותמימה:)

זה

לא הנושא של הספר. חוצמזה הוא התנשק רק בגיל 15, יש כאלה שגם בגיל 17 לא התנשקו. גם כמו שכולם אמרו פה הקהל יעד של הספר הוא ענקי, אז לא בהכרח אפשר לכתוב על זה. אני לא חושבת שזה כזה נורא שהוא התנשק רק בגיל 15, לחילופין את יכולה להגיד הוא התנשק כבר בגיל 15.. כל אחד לוקח את זה בדרך שונה

דניעל

New member
מסכימה עם כל מה שנאמר לפני

מגיבה בכל זאת, כי בדיוק אתמול חשבתי על הנושא הזה. ניסיתי לחשוב על מה באמת מדבר הספר? זה יהיה שטחי לומר שהספר מדבר על ילדים שלומדים קסמים... הספר בעצם מדבר על גזענות, על חוליים של המין האנושי (רדיפת פירסום, רדיפת כבוד ועוד) וגם על כוחה של אהבה - אבל לא אהבה שבינו לבינה, אלא דווקא אהבת אם. הרבה דברים שעושים נערים בגילם לא מפורטים בספר. מתקלחים, מצחצחים שיניים, חוטפים וירוס, מפוצצים חצ'קונים... לא מזמן שאלו כאן שאלה אינטימית לגבי הרמיוני... יש ספרים בהם הנושא הזה הוא כמעט מרכזי, או ממש המרכז ("מלפפונים חמוצים בשוקולד"? קראתי כשהייתי נערה). כאן זה ממש לא הנושא. כל הכבוד לרולינג שלא התפתתה למשוך בני נוער בעזרת כמה תאורים צבעוניים שכאלה. הטענה הזו, שזה חסר בספר, מזכירה לי את הנטיה ההוליוודית לתקוע כמעט בכל סרט פעולה איזו סצנת מיטה. מה הקשר??? לא מספיק לראות את הזוג נכנס לחדר וסוגר אחריו את הדלת? לא אכפת לי מה בדיוק הם עשו במיטה, בהנחה שזה שהם בכלל הגיעו לשם מקדם את העלילה... מה שעוד כתבו לפני - זה התחיל כסדרה לילדים. העלילה הסתבכה, ועכשיו ברור לי שלא אוכל להקריא לבן שלי את כל הסידרה. אנחנו עומדים לסיים את הספר הראשון, ואני מתלבטת אם להמשיך. עניין קצת בעייתי, שהספר הראשון הוא יחסית פשוט, והספרים הבאים הולכים ומסתבכים. רק חסר לי שהייתי צריכה גם להקריא לו תאור של מה שהרמיוני וויקטור קרום עשו בדיוק ביחד....

ToryMaster

New member
בן כמה הוא?

כמה דברים: כמה אהבתי את מלפפונים חמוצים עם שוקולדה, את בכלל לא מבינה, הייתי קוראת את הספר הזה כשלידי צנצנת של מלפפונים חמוצים [רק הקטנים ממש, ורק במלח תודה רבה] וצנצנת של שוקולד השחר ובולסת אותם ביחד. אני חושבת שבסופו של דבר נגעת בנקודה שמאוד מהותית בעיני בספרים בכלל ובכתיבה של רולינג בפרט, יש לה המון יושרה ספרותית ככותבת שנאמנה קודם כל לסיפור שלה, הוא לא נכתב לפי מה שהקוראים הכי יאהבו או לפי מה שיביא רייטינג, הוא נכתב לפי ואיך שנכון לסיפור עצמו ולסיפור עצמו בלבד. אני חשובת שבין השאר זה מה שאני הכי אוהבת בסדרה בעצם, יושרה וכנות מוחלטות.

דניעל

New member
שש וחצי

זה ישמע מוזר, אבל אפילו בספר הראשון יש משהו שהוא מתקשה להבין... הוא די נבון, לפי דעתי הבלתי משוחדת
ובכל זאת - כשהאגריד הוציא חבילה קטנה מהכספת בגרינגוטס, אחרי שהארי הוציא זהב מהכספת שלו, הוא היה משוכנע שיש בחבילה הקטנה גם מטבעות זהב. כל פעם כשעלתה השאלה מה יש בחבילה הקטנה, עצרתי רגע ושאלתי אותו את השאלה, לראות אם הוא כבר מנחש, והוא כל פעם ענה "מטבעות זהב". אחרי שהרמיוני אומרת בפרוש "הכלב בטח שומר על אבן החכמים של פלאמל" שוב שאלתי אותו על מה שומר הכלב, והיה לו מאוד קשה לשנות את ההשערה הראשונית שלו, שנראתה לו כל כך הגיונית: "על חבילה קטנה של מטבעות זהב". מה שעוד יותר מפתיע (ואולי לא מפתיע - אולי זה מקור הטעות?) זה, שהוא ראה את הסרט הראשון עשרות פעמים. פתאום קלטתי שהוא בכלל לא הבין את הסרט הזה... מכאן והלאה
לשאר הספרים (מניחה שאת הראשון כולם קראו אם הם פה...) אחרי כל זה אני שואלת את עצמי, אם הוא יצליח להבין מה הקשר בין וולדמורט, טום רידל והיומן, בספר השני, או אם יצליח להבין את הלולאה בזמן שנוצרת בספר השלישי, שלא לדבר על הקפיצה מהמבוך לבית הקברות וחזרה בספר הרביעי, החזיון החוזר בספר החמישי או את הכניסה לתוך זכרונות של אחרים בחקירת ההסטוריה של טום רידל בשישי.

ToryMaster

New member
ואם הוא לא יבין?

האם זה יגרע מהנאתו? דוגמה - אני קראתי את "עולמה של סופי" כשהייתי בכיתה ד', ספר כבד בטירוף, לא יודעת אם יצא לך לקרוא, המון פילוסופיה דחוסה העלילה שגם היא פילוסופית ומסובכת והבנתי רק שנים אחר כך בקריאה נוספת, במבט לאחור - זה שלא הבנתי חצי מהספר, לא גרע מההנאה שלי ממנו. כשהוא יגדל ויקרא את זה שוב יתגלו לו דברים חדשים שפתאום הוא יבין וזה חלק מהיופי בספרות, בעיקר בהארי פוטר, אתה יכול להנות מהספר הזה בכל רובד שהוא, גם בתור ילד קטן וגם בתור מבוגר שרואה את הרבדים היורת עמוקים והסבטקסטים. ובנימה קצת יותר אישית - אני מתה על היציאות שלו שאת מספרת כאן, תכתבי את הכל ותשמרי, הוא כל כך יצחק מזה כשהוא יגדל.

The T Shirt

New member
../images/Emo45.gif חייב להסכים איתך בנוגע לזה

הארי פוטר הוא באמת מהספרים שאתה יכול לקרוא הרבה מאוד פעמים וכל פעם לגלות דבר חדש. איזה רמז בספר השני שמתייחס לעלילה בספר החמישי, דמות חדשה שלא שמת לב אליה עד עכשיו או אפילו תאוריה חדשה או השוואה בין הספר לבין המציאות שלנו. בהחלט ספר שאפשר לקרוא שוב ושוב בלי שיימאס.

Konq

New member
רק שתדעו...

מאלפוי שוכב עם מלא בנות, הוא לא חנון כמו הארי...

למעלה