מסכימה עם כל מה שנאמר לפני
מגיבה בכל זאת, כי בדיוק אתמול חשבתי על הנושא הזה. ניסיתי לחשוב על מה באמת מדבר הספר? זה יהיה שטחי לומר שהספר מדבר על ילדים שלומדים קסמים... הספר בעצם מדבר על גזענות, על חוליים של המין האנושי (רדיפת פירסום, רדיפת כבוד ועוד) וגם על כוחה של אהבה - אבל לא אהבה שבינו לבינה, אלא דווקא אהבת אם. הרבה דברים שעושים נערים בגילם לא מפורטים בספר. מתקלחים, מצחצחים שיניים, חוטפים וירוס, מפוצצים חצ'קונים... לא מזמן שאלו כאן שאלה אינטימית לגבי הרמיוני... יש ספרים בהם הנושא הזה הוא כמעט מרכזי, או ממש המרכז ("מלפפונים חמוצים בשוקולד"? קראתי כשהייתי נערה). כאן זה ממש לא הנושא. כל הכבוד לרולינג שלא התפתתה למשוך בני נוער בעזרת כמה תאורים צבעוניים שכאלה. הטענה הזו, שזה חסר בספר, מזכירה לי את הנטיה ההוליוודית לתקוע כמעט בכל סרט פעולה איזו סצנת מיטה. מה הקשר??? לא מספיק לראות את הזוג נכנס לחדר וסוגר אחריו את הדלת? לא אכפת לי מה בדיוק הם עשו במיטה, בהנחה שזה שהם בכלל הגיעו לשם מקדם את העלילה... מה שעוד כתבו לפני - זה התחיל כסדרה לילדים. העלילה הסתבכה, ועכשיו ברור לי שלא אוכל להקריא לבן שלי את כל הסידרה. אנחנו עומדים לסיים את הספר הראשון, ואני מתלבטת אם להמשיך. עניין קצת בעייתי, שהספר הראשון הוא יחסית פשוט, והספרים הבאים הולכים ומסתבכים. רק חסר לי שהייתי צריכה גם להקריא לו תאור של מה שהרמיוני וויקטור קרום עשו בדיוק ביחד....