בוגרים רגשית?????????

Gummy Bears

New member
ברמת העיקרון, אני מסכימה ../images/Emo45.gif,

אם כי יש כמה תכנים בספר שמעט חורגים מההגדרה של "תכנים שמיועדים לילדים", כמו רצח בכוונה תחילה, מה שמעט פוגע בטענה שכל הרעיונות הם תמימים לחלוטין. עם כל השאר, מסכימה בהחלט, הוצאת לי את המילים מהפה.

DearPrudence

New member
כמו../images/Emo41.gif

שלא מוזכר בפרטים עם למורים יש משפחה, כי זה לא קשור לעלילה, כנ"ל זה. דברים כמו נשיקה כן קשורים, אבל יותר מזה, במה זה בדיוק תורם? וכמו שכתבו, רולינג נותנת כמה וכמה רמזים, לדוגמא שהארי וג'יני יצאו לכיוון החצר, ואם יישאר להם זמן הם ידברו... אז מה הם יעשו?
זה בקטנה, אבל רולינג נותנת בעיקר לקוראים להבין לבד. .

Gummy Bears

New member
נשיקה היא לא דבר חשוב?

תלוי למי. אצל הארי זה מאוד חשוב, כל נשיקה אצלו הייתה אירוע משמעותי, ולעומתו לרון היו המון נשיקות עם לבנדר, מה שמוריד מאוד את ערכן. אני חושבת שאם להארי הייתה נשיקה צרפתית או משהו מעבר לזה, זה היה אירוע שהיה מתואר בהחלט בספר, כי הוא מהווה אבן דרך בהתבגרותו של הארי. שאר אבני הדרך בהתבגרותו (מותם של סיריוס ודמבי, הנשיקה עם צ'ו, הגילוי שאביו הוא לא אותו כליל שלמות שהצטייר בעיניו עד עכשיו, התפרצויות זעם על רון והרמיוני, התאהבויותיו בג'יני וצ'ו וכ'ו) ציונו ואף תוארו, אז למה שנשיקה קטנה כן ונשיקה לא-קטנה לא? הסיבה שהם לא מוזכרים היא פשוט מאוד כי הם לא קיימים.

DearPrudence

New member
לאו דווקא לא קיימים../images/Emo41.gif

נתתי בהודעה שלי דוגמא לזה שרולינג רמזה לכך שכן היו נשיקות בין הארי לג'יני ואולי אף יותר. וכן, אני לא רואה הבדל בין נשיקה "קטנה" (מי אמר שהיא הייתה קטנה? רולינג אף פעם לא נתנה תיאור מדויק לנשיקה שהייתה בין הארי לצ'ו) לנשיקה צרפתית. מה שתיארת כאבן דרך בהתבגרותו זה הנשיקה הראשונה, אני חושבת שכל הנשיקות לאחר מכן לא כ"כ חשובות.

Gummy Bears

New member
אני אף פעם לא הבנתי מהכתיבה של רולינג

שבין הארי לג'יני היו יותר מנשיקות. אולי הנושא צץ במהלך קריאת כמה פיקים (אולי, כן? כי לא חשבתי שיש משהו רציני בין הארי לג'יני, ממש לא! מי, אני? חה.
), אבל מהספר עצמו אני הבנתי שהיו בניהם רק נשיקות. וגם זה לא כ"כ "רק", שכן הארי בסך הכל בן שבע-עשרה. ולגבי הנשיקה הראשונה - ובכן, צודקת בכך שהנשיקה הראשונה הרבה יותר חשובה להארי מהבאות לאחר מכן ומהווה אבן דרך משמעותית בהתבגרותו, אבל זה לא אומר שהבאות לא חשובות, במיוחד כשהן עם ג'יני. אני דווקא חושבת שהארי, אחרי כל התלאות שהוא עבר בדרך ללהיות עם ג'יני, דווקא יודע להעריך טוב מאוד כל נשיקה ונשיקה עם ג'יני, במיוחד כשלפי דעתי לא היו הרבה כאלה. בכל זאת, הם לא הארי וג'יני של הפיקים שעסוקים בעיקר בהתגופפויות, הקשר שלהם בהחלט מתואר כבעל דגש על הפן הרגשי שבו.

DearPrudence

New member
אוקיי../images/Emo41.gif

קראתי את ההודעות שלי ושלך מההתחלה וראיתי שכתבת "נשיקה היא לא דבר חשוב?" כתגובה אליי ולא ראיתי באף מקום שכתבתי את זה
. כתבתי שמעבר לנשיקות זה לא תורם לעלילה באיזשהי דרך, לא שזה לא חשוב. *מביאה את הספר* עמ' 483: "זאת היתה הזמנה לטיול ארוך במדשאות בית ספר, שבמהלכו- אם יישאר קצת זמן - ידברו על המשחק." מיזה הסקתי שיכול להיות שהיה מעבר לנשיקות בין הארי וג'יני. אני לא מבינה כ"כ מה הדיון פה כי אני לא אמרתי שהארי וג'יני עסוקים מנשיקות כל הזמן. חוץ מהנשיקה הראשונה שלהן שמוזכרת והציטוט שנתתי, לא מוזכרות בספר לפי מה שזכור לי סצינות רומנטיות מיוחדות ביניהן, וזה לא ממש מפריע לי
.

yulishit

New member
יכול להיות שהיא צודקת בטענה שלה

תכלס אני מסכימה אבל אם אתה קורא בזהירות אתה לפעמים שם לב לרמיזות ואולי פרטים שיתגלו בהמשך. חוץ מזה רולינג לא הייתה כותבת כזה דבר בשל קהל היעד של הספר, שרובו לא מתאים לסוג כתיבה זה.....אבל זה לא כאילו הספר כתוב כמו יומן פרטי של כל דמות, יש דברים שלא הוזכרו ואולי יוזכרו, עכשיו אפשר רק לחכות.....

OhpR

New member
אממממ...../images/Emo4.gif

אני חושבת שהספר בכלל לא עוסק בנושא הזה כ"כ... רולינג מכניסה גם פרטים על חיי האהבה של הגיבורים אבל לא מעבר לזה, כי הרי הנושא עצמו לא עוסק בזה... וחוץ מזה, הארי היא דמות מאוד תמימה, לכן גם הנשיקה הראשונה שלו היתה רק בגיל 15, זה היה מוזר ליראות אותו מיתנשק כבר בגיל 13, כאילו, זה פשוט לא הוא, זה לא מתאים לו, וגם לא לאופי הדמות שלו, לעומתו, הרמיוני התנשקה בפעם הראשונה בגיל 14, (לא שיש הבדל גדול כ"כ אבל בכל זאת...
) וגם אסור לישכוח שמיגוון הקוראים ספר זה רחב מאוד, וניכללים בו גם ילדים קטנים, לכן אי אפשר להסחף יותר מידי ולהתמקד בחיי האהבה שלהם...

../images/Emo210.gif

הרמיוני גדולה מהארי בשנה...(מה נסגר עם המחשב הזה? הוא לא נתן לי לכתוב כמו שצריך בכותרת...)

OhpR

New member
אה, נכון...../images/Emo4.gif

טוב.. נו.. זה עדיין היה בספר ברביעי, אבל שם היא כבר בת (בת כמה באמת?) 15?? (אני וחישובים לא הולך ביחד!!!
) הקיצר את צודקת, אפשר פשוט להתעלם מהמישפט ההוא שכתבתי שם...

The T Shirt

New member
זה לא העיקר בהארי פוטר.

כמה הערות, דבר ראשון: הארי פוטר זה פנטזיה, ולא מדע בדיוני. הארי התנשק נשיקה צרפתית עם צ'ו, ולא סתם נשיקה מעפנה על הלחי או משהו. הארי התנשק גם עם ג'יני לפחות כמה פעמים. ואולי גם מעבר. בכל אופן, העניין בספר הוא לא מי דופק את מי וכמה פעמים. וזה גם ספר שמיועד גם לילדים. וגם, הוא בסך הכל בן 17... מה את רוצה ממנו? ואם בא לך לקרוא משהו שקורה בו קצת יותר מנשיקה פה ושם, בחרי אחד ממאות אלפי הפיקים שמסתובבים להם ברשת.

mjlk

New member
אבל ... זה כל כך יפה|אזהרה|

לקרוא איך סיריוס מנשק את רמוס בפראות, מעביר את ידו בשערותיו וממשש את ה.. XD חח סתם

אףפעם

New member
חחחח מאמת או חובה?

אוי את חמודה ותמימה! אגב ממשיכים לתרגם!!!! יהיה את פרק 11 עוד חודש!!!(בערך)

למעלה