בוגרים עם PDD

בוגרים עם PDD

הי לכולם, אנחנו די חדשים פה אבל ממש זקוקים לעזרתכם. לבננו, יוני, יש PDD בדרגת תפקוד גבוהה יחסית. הוא אוטוטו בן 22 ואנחנו בעיצומו של תהליך (מתיש ביותר) של חיפוש עבור מקום מתאים עבורו (מגורים מלאים). לצערנו, תהליך הקבלה למקומות כאלה הוא ארוך ומתיש וכרוך בתצפיות וועדות קבלה, ובינתיים, כשהוא לא בתצפית הוא איתנו בבית, משועמם ומנותק מהסביבה החברתית של אנשים כמוהו ובגילו - לה הוא זקוק. השאלה שלנו היא האם אתם יודעים מי יכול לכוון אותנו בנוגע למקורות תעסוקה עבור יוני במהלך תקופת ההמתנה המייגעת. אנחנו רוצים למצוא לו מקום עבודה תומך או קבוצה חברתית תומכת בה יוכל לשהות כמה שעות במהלך היום - שם יוכל גם להכיר חברים חדשים וגם להתמודד עם השיעמום הנורא של השהייה בבית וההמתנה. אנחנו לא מחפשים מקום עבודה רגיל וקבוע, אלא פשוט משהו שהוא יוכל להעביר בו מספר שעות מהנות במהלך היום. האם יש מסגרות תומכות כאלה? מה PDD בגילו עושים בזמן ההמתנה למקומות הדיור הקבועים? זה תהליך כואב ושוחק - שקשה לכולנו ופשוט כואב לנו הלב לראות אותו בכל יום מדוכא יותר ויותר מעצם העובדה שהוא לא עושה כלום. כמו כן, הדיכאון בו הוא שרוי מונע ממנו לצאת ולעשות פעילויות מסויימות ואנחנו מקווים שאם תהיה לו מסגרת מהנה הוא יוכל להרים את עצמו. הוא מטופל - פסיכולוגית וגם ע"י כדורים, אבל זה עדיין לא תחליף לחיים אמיתיים. האם מישהו מכיר מקומות שעשויים להתאים לו או מכיר אנשים שאנחנו יכולים להתייעץ איתם? תודה מראש ההורים של יוני

yonitbrk

New member
ברוכים הבאים

נסי להיכנס לאתר של אפ"י או לאתר של אלוט או לפנות אליהם טלפונית ולהתיעץ איתם.

doroniz

New member
מרכזי תעסוקה

אלו"ט מפעילה מספר מרכזי תעסוקה ברחבי הארץ. צרו קשר עם אלו"ט בטלפון 03-5718188 שלוחה 221 - רוני קינן, מנהל אגף דיור ותעסוקה. דורון.

ל י ל ך פ

New member
שלום להורים של יוני

נראה לי ששווה לברר במח' הרווחה במקום מגוריכם, במיוחד אם אתם לא מוכרים שם, וגם אם כן (אולי יש עומס ולא מגיעים לכל המטופלים) - צריך לפנות ללשכה לשירותים קהילתיים, ולברר למי אתם שייכים. יש רשויות מקומיות בהן החלוקה היא רק לפי איזור מגורים, ואז אותה עובדת סוציאלית מטפלת בכל מכלול המקרים, ויש רשויות בהן תשתייכו לצוות נכויות. גם אם אין באיזור שלכם מסגרת מתאימה בדיוק, אולי יש מסגרת אחרת שתוכל להתאים לו. בשביל זה צריך קצת יצירתיות והרבה רצון טוב של העובדת הסוציאלית. הדוגמה שבה נתקלתי פעם - בישוב קטן התעורר צורך למצוא מסגרת יומית לבחורה צעירה חולת נפש (להבדיל כמובן...), ולא היה שום דבר דומה באיזור. הפתרון של העו"ס באותו איזור היה להכניס אותה למועדון הקשישים בישוב, בתשלום וכמטופלת לכל דבר, אך לה נאמר שהיא מתנדבת ומסייעת לקשישים. זה פעל יפה לאורך שנים. אם תכתבו באיזה איזור אתם גרים, אולי אנשים פה שמכירים יוכלו להמליץ על מסגרות. שיהיה לכם בהצלחה!

שלום

אני לא אמא אני סתם אחת שאפילו לא מאובחנת כPDD אבל לכולם ברור שיש לי ובגלל שאני מכירה כמה בוגרים עם PDD בתפקוד גבוה בערך בגיל של הבן שלך אני אנסה לעזור. מהשנים שאני מכירה לא צריך שום מסגרת מיוחדת אלא פשוט לתת לו להיות הוא גם בבית משועמם זה בסדר ולאט לאט הוא בעצמו יזיז את עצמו זה מניסיון כי אחד משני הידידים שלי בגיל 23 היה עסוק בלשבת בבית ולא לעשות כלום וככה היה עד חודש אוגוסט שאז באופן מפתיע הוא החליט לעבור לאמריקה לקבל ויזה ולמצוא שם עבודה וזה החלטה שהוא החליט מכלום .

למעלה