בוגונויליה

סן תאי

New member
מקסים

האם אתה מעודד בדרך כלשהי את הפריחה? אני שואל משום שהבוגנוויליה שלי אינה פורחת וגם לא עושה סימנים שהיא מתכננת לפרוח.

amihaye

New member
אהבתי מאד../images/Emo127.gif

סאן תאי-לעידוד הפריחה מומלץ לתת לבוגנוויליה תקופות יובש קצרות.

jarnon

New member
בוגנויליה

שלום ותודה על המחמאות (אני מעדיף ביקורת והערכה מיקצועית על מחמאות מסוג וואו) העץ בן כ8 שנים ועבר השנה לעציץ חדש כולל גיזום ועיצוב.. פרט להשקיה ודישון אני לא מבצע שום סוג של טיפול , הפריחה התחילה מיד עם הלבלוב. העץ נמצא בשמש עד הצהרייים, וזה כנראה מספיק. הצילום (שגם הוא חשוב לי מאוד בהיותי צלם חובב) נעשה ע"פ הכללים שפורסמו כאן לא מזמן נדמה לי ע"י משה כרמי. בברכה יונתן

tanei 1

New member
בוגונויליה -בקורת בונה

שלום יונתן, אתה צודק בהעדפתך את הביקורת "הבונה" על פני מחמאות בנוסח-"וואו", כפי שאתה מגדיר זאת. מה לעשות וזאת היא ההתרשמות הראשונית והםפונטנית שלי למראה הצילום המקרין הנאה של יופי ואסתטיקה. אז באמת ,איתך הסליחה!!! על פי-רב ,מלים כגון:מרשים,מקסים ,נהדר,יפה ,נחמד וכו" אולי באמת באות לחפות על כך שאי -אפשר למצוא סיבות אחרות ומלים כדי להגדיר את האובייקט המוצג בפנינו-כדי שיענה על דרישתנו להשגת המטרה. בברכה-איתן

הערכה וביקורת חובבנית.

שלום ארנון, קודם כל ואוו – כדי להיות אחד מהחברה, ועכשיו דעתי הכנה, בהסתייגות הרגילה כי היא על פי צילום וממבט אחד בלבד. נתחיל בצילום, הצילום יפה מבחינה מקצועית, כדאי היה לשנות קצת את זווית הצילום כך שהשפה האחורית של העציץ תראה יותר ואז גם פני המצע, הייתי גם מעדיף שיהיה מלבני עם יותר שטח בצד ימין. וכמובן לטעמי האישי המסגרת. הפריחה של העץ יפה בגודל ובמיקום וכן רוב העלים, הייתי מסיר חלק מהעלים בענף הימני, אלו שנראים, במחשב שלי, צהבהבים, לא בגלל הצבע פשוט נראים לי בשלב הפריחה - מיותרים. מה שמפריע לי ביותר הוא חוסר האיזון בעובי של הענפים. נראה כי הענף הימני עבה יותר מהמשך הגזע מנקודת החיבור שלו. ומה שמפריע מכול, לפי הצילום לגזע התחדדות הפוכה חזקה, ניתן לטשטש אותה ע"י הנחת אבן מתאימה צמוד לגזע. בהצלחה, משה

jarnon

New member
בוגונויליה

תודה למשה על הביקורת. לגבי הצילום: זוית הצילום (גובה) היא הסטנדרטית והמקובלת על רוב העוסקים בצילום בונסאי- השפה האחורית מעט מעל השפה הקדמית. המצע כמעת שאינו נראה. הרקע: כרגע שחור יתכן ובעתיד יהיה מדורג (זה דורש טיפול נוסף בPS ) המסגרת, לדעתי מוסיפה ויוצרת תמונה מהצילום כרפרנס לאיכות וצורת הצילום אני מציע לפתוח את הקישור המצורף. http://www.japan-101.com/photos/showimage.php?i=54890&c=72 לגבי העץ: אכן משה צודק, העצוב רחוק מלהשביע רצון. והיופי נוצר בעיקר ע"י הפריחה הענף הימני עבה יותר מהראשי. הענף השמאלי למעשה מיותר וללא ספק ירד בעתיד - הוא יוצר צלב עם הגזע כנגד כל החוקים. העלים צהובים כי משטר הדישון אינו אופטימאלי וכמובן דורש שיפור. כפי שאפשר לראות זה לא עץ מושלם (יש דבר כזה?) אלא צילום מצבו היום, בתקווה לשיפורים בעתיד. ושוב תודה על הביקורת בברכה יונתן

tanei 1

New member
סתם משל נחמד ממשלי קרילוב

הקוקיה והתרנגול "הוי תרנגול חביב,קולך כליל עז ויופי! -"ואת בת -חמד קוקיה, בזמרתך כל לב תכשופי: כל כך צלולה היא ,נקיה... -לך שמחה אני ,בן-חיל, להאזין יומם וליל!" -"ואנכי ,בהן צדקי, עצוב כל עת שתשתקי: לבי,יפיפיה, יוצא אל סלסוליך! ובאמת מנין לך קול צח כל כך? אפילו הזמיר לא בא לקרסוליך!" -"תודה לך ידיד!אכן בלב טהור גם אנכי אוכל לאמור: הפלאת זמר שבעתים מעוף גן-עדן בשמים!" -"שמעו נא ידידי!"-אמר להם אנקור: "גם אם תוסיפו ותעידו על זמרתכם עד שתצרידו, היא גם אחרי התשבחות, תהיה קלוקלת לא פחות!..." ומפני מה כל כך הבריקו שבחי קוקו לקוקוריקו? מפני אותה סיבה חוקית, כי הוא שיבח את הקוקית!. .

אני חשבתי שלא אתגעגע לטובה סאן../images/Emo121.gif

תודה איתן, אחרי הרבה זמן שלא השתתפתי באופן פעיל בפורום זה, ניסיתי ונכוויתי, אני מניח כי בתגובה הבאה תבקש סליחה אם פגעת במישהו... ניכר עליך כי זו הפעם הראשונה שאתה משתתף בפורם אינטרנאטי ואינך מבין את המדיה. מאופי המדיה, יש נימוס בסיסי בכול פרום ובפורם בונסאי בפרט. לא חייבים להגיב לכל שורה שנכתבת, ובעיקר כדאי לחשוב, לקורא ולבדוק את התגובה לפני ששולחים אותה. כדי שתבדוק מי ביקש הכי הרבה פעמים סליחה בפורם זה, וממש לא מעודף נימוס. יש גבול למה שניתן לסבול בפורם בונסאי גם מאנקור טרחן. בהצלחה לכל חברי הפורם. שלום, משה.

vinbe

New member
מה קרה?

כמו שאמר משה, לא חייבים להגיב תמיד ולכן לא התכוונתי, אבל: 1) הביקורת של משה היא ממש עינינית ונכונה ואני מסכים עם כל מלה (כולל עינין המסגרת, אבל זה עינין של טעם). 2) התקבלה על ידי יונתן בדיוק כפי שהיא,בהבנה, כי יונתן מבין. 3) לא ברור לי הקשר עם השיר המוזר שאיתן הביא (אבל ההשואה עם טובא-סאן מוגזמת). 4) לכן אני לא מבין על מה המהומה. נדמה לי שלא כדאי להתעצבןיותר מדי.

tanei 1

New member
מה קרה?מזלזלים ולןעגים לאנשים

שלום מאורו,הכל יפה וטוב,הביקורת אולי טובה ואולי לא, אבל לא זאת הנקודה! הענין הוא בזה שאפשר לגשת לביקורת בצורה ישירה ,ולא לצחוק מהאנשים ולזלזל בהם בצורה צינית!!! להזכירך באיזה מלים נפתחה הביקורת,ואני מצטט: "קודם כל וואו-כדי להיות אחד מהחברה"... כלומר שאני הוא אחד "מהחברה" שלא מבינים כלום ואפשר לזלזל בהם,ולצחוק מהם. האם זה כן נתשב לנימוסי? האם זה כן מותר למי שמבין את המדיום האינטרנתי? מסופקני!!! אני מקווה שהצלחתי להביע את עמדתי בענין,ודרך אגב ,אין זאת פעם ראשונה שעושים צחוק על חשבון אחרים,כפי שגם הסטטיסקה שצוינה אינה נכונה! כל -טוב ,איתן

tanei 1

New member
מה קרה -המשך

פעם חיפשו סיבה להעלב ממני ללא כל הצדקה וללא כל סיבה(אפשר לנחש מי)ע'י דיפדוף באריכיון ועל מנת שלא יגרם מתח לא רצוי ומיותר,החלטתי לקחת יוזמה ולבקש סליחה,אבל לא מתוך רגשות אשמה או שפגעתי במישהו,אלא פשוט מהסיבה שהבנתי שאחרת הענינים לא יבואו על פתרונם, חבל שהופכים את הקערה על פיה.

סן תאי

New member
מוגזם ומיותר לחלוטין

צר לי שאני נאלץ לבקש בפעם המי יודע כמה. הפורום הינו במה לכל נושא הנוגע לאמנות הבונסאי. נקודה. סימן קריאה! לא במה לסגירת חשבונות ומשחקי כבוד. אמנות הבונסאי נושאת דגל של חמלה,אהבה,חיבור האדם לטבע, בואו נתרכז במהות, די כבר עם הקטנוניות.

dharani

New member
מה קרה ירדתם מהפסים

טוב לאיתן, אז כתב שיר מה קרה זה נחמד שאדם משתף אותונו בריגשותיו כדאי להרבה מאנשי הבונסאי ליקרוא את מישלי קרילוב יש מה לילמוד חברים לחייך ולא להיות רציניים להתראות במיפגש הקרוב בלי סכינים

למעלה