בוגונבליה...

Rockamora

New member
בוגונבליה...

זהו התחלה של שלב האימון.. כרגע אני מאמן אותה להשאר נמוכה

noamrathaus

New member
תגובה

הי, מאיפה השגת אותו? הוא נראה קטן.. (אולי זה בעיה שחסר נקודת יחוס), בדומה לתגובה שלי לעיל, על הצמח של כפיר, אני הייתי נותן לצמח הנ"ל להתפרץ, כלומר להצמיח ענפים באורך של מטר-מטר וחצי כדי לחזק אותו ורק אז מתחיל לחשוב היכן לגזום.

Rockamora

New member
האא לא.. אל תדאג לגבי זה..

זה צמח שכמעט מת!, לקחתי אותו, החלפתי לו את האדמה.. לתערובת של קומופוסט ואדמה רגילה.. שתלתי אותו מחדש, גזמתי ממש קטן כדי שיקיע אנרגיה בלצמוח מחדש.. והוא מתחיל לנתפרץ.. יש לו עוד 3 אנפים שצריכים לצאת..

Rockamora

New member
בעעעעעעע... איזה בלגן!

חח.. כמה שגיאות
חח.. מצטער זה כנראה כי כתבתי מהר
למרות שזה לא תירוץ! *נותן לעצמי סטירה*

Rockamora

New member
אפשרי לעשות מזה בונסאי?

אני פשוט רוצה לדעת שאני לא אכנס לתהליך שלא יצא ממנו כלום..

סן תאי

New member
אפשר, אך האם כדאי?

באופן עקרוני אפשר לעשות כמעט מכל חומר גלם בונסאי. השאלה היא מהם הזמן,האמצעים והעבודה שיידרשו על מנת לזכות לראות ממנו בונסאי. עם חומר גלם לא מוצלח - כנראה שהתוצאה תהייה חסרת פורפורציות להשקעה, לכן אחד הכישורים החשובים שאמן בונסאי צריך לרכוש - הוא כמובן בחירת חומר גלם משובח. זה כמובן נרכש עם הזמן והניסיון. יחד עם זאת לפחות הגישה שלי היא,שגם היא מתגלגל לידיי צמח שאינו פרה-בונסאי מוצלח במיוחד, אני מניח אותו בפינה שיגדל לו כמה שנים, או מוסר אותו למי שמעוניין בכל זאת לנסות ולהפיק ממנו משהו. לעולם לא משליך לפח. הבוגונוויליה שלך על אף שקשה להתרשם מהצילום, לא נראית לי פרה-בונסאי אידאלי, אבל הנח לה "להתגלות" עם הזמן ובינתיים חפש לך "מציאות" נוספות.

Rockamora

New member
מממ.. אוקי.. ניתן לה לגדול!

בנתיים אני במצוד אחרי איזה זית קטן..

למעלה