בוגונביליה

בוגונביליה

שלום לכולם ליפני כחצי שנה שתלתי בוגונביליה בעציץ של 10 ליטר מתוך מטרה שבבוא הזמן אני העצב אותו לבונסאי. עד היום הוא גדל יפה אולם בחודש האחרון העלים שלו היתחילו להיסגר.(הם מיתקפלים כלפי פנים) מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה אני יכול לעשות כדי למנוע את זה. העציץ נימצא במירפסת שמש ויש עליו שמש ישירה כחצי יום.אני נוהג להשקות אותו פעם ביומיים ובזמן האחרון עברתי להשקיה יומית אבל גם זה לא עוזר . דבר נוסף העלים כול הזמן ירוקים ואין הצהבה שלהם. אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי ליפתור את הבעיה. בתודה איתן

noamrathaus

New member
השקייה

הי, לא יודע אם זה קשור, אבל בוגונביליה דווקא אוהבת פחות מים מאשר פעם ביום.. יותר מכך יתר מים יגרום לה לא לפרוח ..

אולמוס

New member
בוגונווליה

מנסיוני הצנוע בגידול בוגונויליות באימון לבונסאי : השקייה אחת ליומיים לדלי של 10 ליטרים עד לנגירה מפתחי הניקוז - די והותר אפשר כך גם כל 3 ימים. אבל לצמצם בהדרגה. אין צורך ביותר מזה אלא אם ההשקייה היומית היא מועטה. ישנם טיפוסי בוגונויליה שעלוותם אכן מתנהגת כך בעיקר בקיץ. אצלי נמצאות באימון וכצמח נוי בגינה לפחות 2 כאלה מזה מספר שנים. נסה לזמן מה לצמצם את קרינת השמש הישירה ולצמצם במקביל ובהדרגה מעט גם את ההשקייה. ז"א נצל קרינת שמש בוקר ואחה"צ במידת האפשר ולא באמצע היום..

למעלה