בובות בובות בובות

בובות בובות בובות ../images/Emo85.gif

תמרה רוצה "הרבה הרבה בובות עם בגדים שאפשר להלביש אותן". בתקופתנו היתה ברבי האחת והיחידה, היום, כך שמעתי, יש עוד כמה דברים. הלכתי לטויז אר אס. מצאתי: בראץ, מיי סין (my scene), ווינקס, דולי, וכמובן ברבי, ואפילו מיני-ברבי. כולן הדורות להפליא ומאובזרות להפליא. לאף אחת לא ראיתי אריזה שכוללת רק אביזרים - תמיד בובה עם אביזרים נוספים. אני זוכרת שבזמננו היה אפשר לרכוש לברבי בגדים בנפרד, וזה מה שהיה עושה את כל הכיף, המגוון. אז יש לי כמה שאלות למבינות: בין כל הבובות הללו (או אחרות, כמובן) - מה הכי מומלץ? מה נשבר פחות? מה דוחה פחות (כי ראיתי שם דברים
)? ולמי יש הכי הרבה אביזרים, שאולי אפילו אפשר לרכוש גם בנפרד?

anguly

New member
חשבתי כבר מה לענות לך אתמול

רק שאני לא בטוחה - המחסור באביזרים - זה רק בארץ כמובן. בארה"ב בחנויות טויס אר אס יש מדורים שלמים של בגדים לפי יצרן ואפילו לפי מידות. למשל יו אנד מי יש בובות בגדלים שונים ויש מדור שלם של בגדים עם לאיזה גודל בובה מתאים הבגד. גם לבראציות יש המון אביזרים וגם לברביות. העניין הוא שבארץ כמעט לא מביאים אביזרים - אבל אם את נוסעת לחו"ל את יכולה להביא משם, מניחה שגם באירופה הם יותר מפותחים מזה מאשר כאן. עד כמה שזכור לי לאחרונה ראיתי סט תוספת בגדים לבראציות - אבל זה באמת היה יוצא דופן. גם לברביות ראיתי שמוכרים בגדים בנפרד. השיקול איזה בובה לקנות אני באמת מתקשה לומר - לנעה יש מכל הסוגים - יש לה המון בראציות ברביות יו אנד מי (אני חושבת שמיי סין עוד לא יצא לנו. כולן עמידות במידה דומה. ככה שזה בעיקר עניין של העדפת מראה חיצוני - נעה למשל בענייני בראציות ועדיף בייבי בראץ.

אם לא אכפת לך שהבגדים לא מקוריים של ברבי

בטויז אר אס בשפיים, יש ממש מול הברביות מתלה עם המון בגדים ואביזרים לא מקוריים של ברבי אבל מתלבשים גם על ברביות מקוריות וזה גם מאוד זול (יחסית) - בסביבות 20 ש"ח לחבילה. באופן אישי - פעם בכמה זמן, אני נוסעת לדרום ת"א (רח' כפר גלעדי) וקונה בובות "כמו ברבי" עם בגדים ואביזרים בזיל הזול. ממליצה לך לעשות את הטיול הזה (כשמזג האוויר יהיה פחות חם מסאונה פינית כמובן). יש לי בארון המון בובות "הפתעה" כאלה.

anguly

New member
זה עובד עד גיל מסויים

אחר כך הם מבקשים רק את המותג, והכאילו ברבי כבר לא מתקבלת אותו דבר...

ס ת י ו 3

New member
זה עובד גם אחרי גיל מסוים, תלוי בך

לדעתי זה מאד קשור בחינוך ובכניעה למותגים. בדיוק היום דליק ווליניץ דיבר על זה ברדיו בעקבות כתבה בעיתון שהשוותה בין תלבושת בית ספר שמורכבת ממותגים לבין תלבושת בי"ס שמורכבת מ"סתם" בגדים. הבדל של 1000 ש"ח בין תלבושת לתלבושת !! אצלנו בבית אין סגידה למותגים, גם לא של ברבי וחברותיה. הילדים שלי מאד מודעים לכסף ותמיד שואלים אם זה יקר או זול ולא פעם ולא פעמיים אנחנו בוחרים בזול ולעתים גם במזויף (לכולנו יש קרוקס מזויפים - במקום 1000 לכל המשפחה שילמנו 250).

anguly

New member
עם זיופים יש לי בעייה אתית

אין לי בעיה עם מוצרים פשוטים - שלא מתיימרים להיות מה שהם לא. יש לי בעייה עם זיופים - לא קונה באופן עקרוני. חושבת שמי שעמל על בניית מוצר ראוי (כדוגמת הקרוקס) ראוי שישא בפרי עמלו. בעיני זיופים זה גניבת זכויות יוצרים בתחום המסחרי - ואני נגד באופן נחרץ.

מרב.

New member
כשהמקור עולה 200 ש"ח הזיופים מתבקשים.

(וכך גם עם כל מותג שהתשלום עבורו בשמיים)

anguly

New member
זו גישה שלא מקובלת עלי

אין לי בעיה שתקנה נעל שנראת כמו קרוקס אבל כתוב עליה - משהו אחר. יש לי בעיה שמישהו משתמש במותג שעובד קשה כדי לקנות לעצמו מוניטין, וחי על חשבונו. את חושבת שאין הצדקה למותגים - אל תקני זיופים, תקני דברים דומים שלא מתיימרים להיות מה שהם לא. את חושבת שלא מוצדק לשלם עבור המותג קרוקס 200 ש"ח, תקני משהו אחר שלא קוראים לו קרוקס. בקניית זיוף את בעצם אומרת בעקיפין - "אני חושבת שיש חשיבות למותגים, אבל אין לי/לא רוצה לשלם עליהם"

מרב.

New member
את יורדת לדקויות שאני לא מכירה.

יש הרבה חיקויי קרוקס, אין לי ספק, אבל לא גחנתי לקרוא אם כתוב עליהם קרוקס או לא. במקרה שלי, אני לא קונה מותגים ולא זיופים, וגם לא כ"כ מתחברת לא לתעשיההראשונה ולא לשניה (למרות שעם ילדים זה קצת יותר קשה... דורה ופו וכל המותגים הקלאסיים זה לא משהו שאפשר לקנות משהו "דומה"), למעט בדיסקים- שם אין לי יכולת לשלם את המחירים המלאים הגבוהים.

ס ת י ו 3

New member
גם אני כמו מרב לא כל כך מבינה את ההבדל

נעלי ה"קרוקס" שיש לי נראות כמו קרוקס אבל אין להם את דמות התנין בנעץ שמחבר את הרצועה שתומכת ברגל. זה זיוף או חיקוי?
ואני מסכימה עם מרב מאד(!) אם זה לא היה כל כך יקר הייתי קונה את האמיתי. אבל להוציא 1000 ש"ח למשפחה בשביל נעליים נוחות ככל שיהיו. סליחה, לא בבית ספרי. אם מישהו מזייף מותג, החברה שאחראית על המותג יכולה לתבוע אותו לדין ואף לגרום לו להפסיק לייצר את הזיוף. זו לא האחריות שלי. בשביל זה יש חוקים של זכויות יוצרים וכד'.

anguly

New member
זה קורה בהרבה תעשיות וקשה להלחם בזה

כשהצרכנים משתפים פעולה עם הרמאים. זה קורה בענף המוזיקה - שהאמנים שם בקושי מצליחים להתפרנס בגלל התופעה הזו. אב כן יש הבדל למשל בין ג'ינס מזוייף שיש לו לווית אדומה של ליוויס - לסתם ג'ינס. אם לא אכפת לך המותג - אל תחפשי לקנות ג'ינס עם תווית אדומה שאומר שהוא ליוויס - זו דוגמא למוצר שכל היוקרה שלו הוא התווית - כי הרי יש המון סוגי ג'ינסים - ויש יקרים יותר ויש פחות - ומה שמשפיע זו התווית. לגבי קרוקס - אני חושבת שזה זהה - ברור למשל שקרוקס של דורה הם לא קרוקס ואין לי בעיה עם זה - בהחלט יש לי בעיה עם מי שמזייף את הסמל של המותג - התנין - ואם אין את התנין זה לא זיוף - זה חיקוי - ויש הבדל גדול.

רוניללה

New member
אם את רוצה אז אני מגיעה לארץ

בעוד פחות מחודש, פה זה ממש עולה גרושים...הבית שלי מוצף מזה (לבובות כבר יש ארון משלהן). אשמח להביא לך...שלחי לי מסר.

בתור חולת ברביות

שרק מחכה שעומר תהיה בקטע.. מה שהייתי בודקת ושואלת זה לגבי העמידות, כי אם קונים פושטיות הן מתקפלות ונהרסות מהר... לגבי הבגדים - לברביות יש הרבה חיקויים, אז ניתן למצוא הרבה בגדים יחסית, אבל בגדים של ברבי לא יתאמו לבראצ, כך שאם יהיה לך גם ברבי וגם בראצ אי אפשר לחלוק בגדים ביניהן.... אני בהיותי חסידת ברבי, עוד לא החלטתי מה עמדתי לגבי הבראציות...

למעלה