בוא נבאר משהו.

Princess Grace

New member
בוא נבאר משהו.

פאשיזם= תנועה לאומנית, קיצונית אימפריאליסטית ורודנית שנוסדה באיטליה אחרי מלה"ע ה-1. הפשיזם הוא משטר של דיקטטורה המשעבד את המוני העם מדכא את תנועת הפועלים ומתנגד לסוציאליזם ומלחמת מעמדות. הפאשיזם הפך דגל הראקציה הגזענות והאנטישמיות בעולם. ולכן: פאשיסט=חסיד הפאשיזם ההולך בדרך הפשיזם. הכל לקוח ממילון אבן-שושן, כרך ל- פ עמ' 1327 שנת הוצאה: 1977

Princess Grace

New member
ועוד דבר ששכחתי לכתוב..

זה בא כדי להבהיר לכם מושג, שנאמר פה הרבה, בין אם בצורה מוצדקת ובין אם בלי שום קשר, אנא קחו לתשומת לבכם. אני מצטערת על כך, שאני צריכה להסביר פה לכמה אנשים שחברים בתנועתכם מהו פאשיזם.

מוזר ש"כבוד השר" כינה כל-כך

הרבה אנשים פאשיסטים שההגדרה הזאת בכלל לא נכונה לגביהם.

ככה גם בשיעורי היסטוריה

כשאמרו לנו להגדיר הגדרתי את זה. ובקשר לאדוני השר, הוא יורה שטויות בקצב לפעמים.

Zack DA

New member
את צודקת

אנשים רבים, מימין ומשמאל, עושים שימוש במושג "פאשיסט" בלי להבין באמת מה משמעות המושג. אצל רבים הוא נתפס כ"דיקטטור" או "לאומן" למרות שאין קשר ישיר בין המושגים הללו לפאשיזם. כך למשל כינה אותי ח"כ עיסאם מח'ול "פאשיסט" למרות שלמעשה הוא סתם לא הסכים עם דברי וחיפש איזו מילת גנאי.

Princess Grace

New member
בוא אני אגיד את זה ככה.

לדעתי כל מי שמאמין ב"ארץ ישראל השלמה" ומוכן להגיע ליישום רעיון זה דרך אלימות וטרנספר, נתפש בעיני כ סמי-פאשיסט. אבל זו דעתי האישית, ואני מדגישה, האישית בלבד!!!!!!!!!! אני הגעתי למסקנה זו לאחר מפגש רווי שנאה של בני נוער יהודים וערבים - לא משנה כרגע מה באיזו מסגרת,אבל אני לא ממש הייתי אמרה להיות שם, אלה היו בני נוער בני 15-17 אבל אני באתי עם אמי ואבי, שיש להם חברים ערבים ישראלים מהמקום הזה... עזבו סיפור ארוך- בכיתהו'. בכל מקרה במפגש הזה, התוודעתי לעוצמת השנאה שחשים בני נוער נגד ערבים.. זה היה מזעזע, אני לא אפרט, אבל נזרקו לחלל האויר כמה ביטויי שנאה מאוד מאוד לא יפים ומנומסים -באנדרסטיימט פראי-.

Zack DA

New member
../images/Emo13.gif

הייתי פעם בסמינר יהודי-ערבי. הייתה לי מישהי בקבוצה שקראו לה ג'יהאן, אבל החברים שלה מכנים אותה ג'יהאד. היו ערבים שזרקו אבנים לאזורי המגורים של היהודים.

locutos

New member
את צריכה לשים לב להודעות קודמות

כבר הגדרתי את הפאשיזם מתוך מילון לפני כחמישה ימים.

ההגדרה הזאת לא מספיק ברורה:

נראה לי שכשמאלנים מכנים ימני "פאשיסט", כוונתם היא שהוא שם את המדינה או המנהיג במרכז ולא את האזרחים כפרטים. שהמדינה היא ערך קדוש בשבילו, ולא אמצעי בשביל לדאוג לטובת האזרחים החיים בה. שהשלום הוא אמצעי בשבילו בשביל לקיים את המדינה, ולא ערך בפני עצמו. מה אתם אומרים?

Zack DA

New member
בד"כ זו לא כוונתם ../images/Emo13.gif

כוונתם היא ללאומן או גזען.

locutos

New member
הערך הקדוש הוא הארץ לא המדינה

למי אכפת מהמדינה (בצחוק). מה שחשוב הוא הארץ, אנחנו צריכים להבין, אנחנו לא במדינת הקודש אלא בארץ הקודש !

locutos

New member
הערך הקדוש הוא הארץ לא המדינה

למי אכפת מהמדינה (בצחוק). מה שחשוב הוא הארץ, אנחנו צריכים להבין, אנחנו לא במדינת הקודש אלא בארץ הקודש !

locutos

New member
את מערבבת ../images/Emo13.gif

הזיכרון החלש הוא לא תכונה מאפיינת של הציבור בפורום. זו תכונה שנשתמרה בעם ישראל לאורך כל הדורות. אנחנו היינו חלשים בתחום הזיכרון מאז שאנחנו עם. אז אני לא חושב שמישהו יזכור את ההגדרה שלך גם. טוב יהודים תמיד יישארו יהודים. אומרים שאנחנו נהיינו עם נבחר כי הקב"ה רצה להוכיח חגויים שאפילו עם כמותנו הוא יכול "לאלף" לכדי אמונה

Zack DA

New member
עכשיו אתה מערבב עובדות

הרי העם היהודי לא שכח את ציון במשך 2000 שנה... אני חושב שזה מראה על זכרון מרשים במיוחד...

locutos

New member
אתה טועה, הבט...

עם ישראל לא בא מרוצנו לציון גם כשזו הוצגה בפניו, אם פעם זה היה כרוך בבעיות, במסעות קשים ומפרכים, בשלטונות עוינים, אז היום זה לא עולה להם כלום. ועדיין הם לא באים אלא אם יש סכנה השקפת לחייהם באופן ישיר. "אין זה די לדבר על ציון ועל ארץ אבות. צריך לסקל ולחפור באר, צריך לזרוע צריך לעבוד" --נתן אלתרמן, העלייה השנייה. ועכשיו אפילו לעבוד לא צריך. שים לב, אנחנו כבר חושבים שוב פעם שאנגליה חברה שלנו. שהם (האנגלים) אוהבים אותנו. כמה מהר שכחנו...

locutos

New member
אז לחיי העם הזה העם הזה ../images/Emo13.gif

אל תהיה מבואס. יש ליהודים גם כמה תכונות טובות. הם אוהבים לדבר. הם עצלנים.... והם יש להם זיכרון קצר, ומזוכיזם פתלוגי. וחוסר כבוד עצמי.

locutos

New member
שגיאת כתיב: שכחת את ה'י' בציוני ../images/Emo13.gif

אתה מבין אני אוהב את העם מאוד מאוד, כמעט כמו את הארץ של העם. אבל לפעמים אני נמלא גועל מטיפשותו של העם עד כדי כך. עם קשה עורף אנחנו. אבל לגבי מה שכתבתי, הייתי חצי שיכור ממחשבות על ירושלים אז כתבתי את זה
אני חושב שיש לנו תקווה אבל העם הזה לא מעודד אותי יותר מדי... טוב אם זה העם שלנו, אז אין מה לעשות חייבים לאהוב אותו

למעלה