בואנה איזה קטע...

Jagged chaos

New member
בואנה איזה קטע...

רק עכשיו שמתי לב שבקליפ של do the evolution כחלק מהקונספקט של אדם חזק משתלט על חלש יש אזכור ליהודים בשואה והאנטישמיות... אז; א- נחמד לדעת שלחברי הלהקה יש מודעות וחמלה לנושא וליהודים בשלב הזה ב- כאנשים שמכירים את חברי הלהקה כיפיי נפש שוחרי שלום יכלנו לשער שלפרל ג'ם תיהיה איזה אי אמפתיה במילים עדינות ל"יהודים הרעים שמשתלטים על הערבים" לכאורה שהתקשורת העולמית מייצגת. אולי זה באמת ככה, אני משער שב-1998 המוניטין של מדינת ישראל רק הדרדר, אבל לפחות אפשר לשער עכשיו שהם לא יזרקו עלינו זין בגלל שאנחנו יהודים. קלטו תמונות.

everynormal

New member
וואלה?

וואו אף פעם לא העליתי על דעתי שהם התכוונו לזה!! זה אשכרה קטע! סחתיין עלייך!!

Jagged chaos

New member
עוד יהודים../images/Emo26.gif

התמונה הזאת חשובה, היא מראה גם ילד יהודי בשביל להראות כמה שטניות יכולה לצאת מאנטישמיות, והיא מראה את היהודי הימני קיצוני שנראה בהכי ברירות שהוא סובל.

everynormal

New member
זה אחד הקליפים הכי טובים שלהם

מדהים איך שהם מציגים את זה. רק חסר שהם יבואו לישראל....

Jagged chaos

New member
אבל חשוב שתדעו-

הציורים קליפ הם כביכול מטאפורות. א- הסמל של החיילים ה"נאצים" הוא לא הצלב קרס, אלה סמל שדומה לו בצורה מחשידה (דגלים אדומים גדולים ונשר גדול עליהם) ב- האנשים שבגטאות לא מובטח שהם יהודים ג- באחד הספרים שנזרקו אל המדורה כתוב Math ואף ספר לא כתוב bible או משהו מצד שני: ד- אני לא יודע אם מבחינה חוקית מותר היה להם בצורה ישירה להוציא את הרעיון בצורה הכי אותנטית החוצה ה-אני מאמין שהם נמנעו מלכתוב מהלראות בצורה ישירה שהספרים הם באמת ספרי תנ"ך בשביל שאנשים לא יקבלו את הרושם המוטעה. בשורה התחתונה - הכל ניתן לפרשנות, במקרה הזה זה ברור מידי לפחות בשבילי.

Jagged chaos

New member
ודבר אחרון-

ו'- רצף האירועים של חיילים 99% פסט-קופי נאצים + אנשים בתוך גטאות + אותם חיילים שורפים ספרים...
...

Wine

New member
שריפת הספרים

לאו דווקא ספרי תנ"ך, שריפת ספרים כמשל להשמדת דיעות, חופש הביטוי, ועצם העובדה ששרפו ספר MATH - שריפת הידע המדעי המודרני, הנוגד את תיסת העולם הדתית, שאלוהים ברא את העולם וכו'.

Wine

New member
זה בגלל

שאתם לא קוראים את פינת הקליפים
ובחיי שאני משקיעה ומאוד התעמקתי בקליפ הזה, ממש ברמה של פריים פריים. אז קודם כל - תקרא את הקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1590&msgid=87253712 שנית, אין קשר בין מה שהנאצים עשו לנו לפני 60 שנה, לבין מה שפרל ג'ם חושבים או עשויים לחשוב עלינו היום, בתור מדינה (ולא בהכרח כיהודים) אני בהחלט שמחה שהם הכניסו את הקטע הזה לקליפ, כי זה מחדד את החשיבות שהם נותנים לארוע הזה לאורך ההיסטוריה, אבל בהקשר של ההיסטוריה האנושית, ולאו דווקא כסמל ליחס שלהם ליהדות כיום או למדינת ישראל, כמדינה. ההקשר שעשית לדעתי כאן הוא תלוש ולא מתחבר. ואנקדוטה קטנה נוספת שאני לא זוכרת אם הוספתי בניתוח השיר - בהתחלה הם יצרו את הקליפ עם סמל מפורש של הנאצים, אולם הוחלט להוריד אותו ולשים סמל דומה, מכיוון שהקליפ מיצג התפתחות אבולוציונית נלעגת ולא בהכרח את זו שבאמת התרחשה, כאילו משהו ביקום מקביל.

למעלה