אל תדאג לעדינות...
כמוך, גם אני כישראלי רגיל לחיספוס,גסות רוח וחוסר נימוס. (אינני משליך את זה על התגובה שלך שנעשתה בנימוס לא מקובל, להפך.)
לענין. לא התיימרתי להפגין ידע מעמיק... השאלה שלי היתה פשוטה. איזה צורך שווקי (הרי מדובר פה בקדום מוצר מסחרי) ממלאת המראה מהסוג הזה ? ואיזה צורך ממלאים תרגילים "מסמרי שיער" כדבריך בגובה "300 רגל"?. כשמדובר במטוס נוסעים שבו פניה עם הטיית כנף של יותר מ-45 מעלות אסורה אלא במקרה חירום בלבד? (OM של LAN CHILE) כמו שאמרת, בטיסה רגילה אין שום הפגנת יכולת מרשימה. מצד שני אמרת (וצדקת) כי הכל נעשה בתוך מעטפת הטיסה, ובטוח שגם עם מקדמי בטיחות מספיקים. את זה כל גורם מקצועי שמייצג קונה פוטנציאלי יודע היטב. השאלה שנשאלת היא, אם כן, את מי הם מנסים להרשים? אתה לא התרשמת במיוחד ( וגם אני לא) ואתה אפילו לא קונה אפשרי ל787 (וגם אני לא)...או כן? אם אתה שואל אותי, אני הייתי מחפש דרכים להפגין יכולת טכנולוגית בה יש ל-787 הרבה מאד מה להראות ולהרשים. לדוגמא, נחיתה אוטומטית מעם הרוח כשהטייסים, ידיהם משולבות, מוצגים על מסך ענק . לא שזה ישכנע אי-מי לרכוש את המטוס, אבל לפחות יעלה את הרמה המקצועית של המפגן התעופתי.
לדעתי הבעיה היא שהמארגנים נשארו תקועים בהרבה מובנים בשנת 1909 בה היתה ל"סלון" כוונה אחת: מצג סטטי ואירובטי של מטוסים.