בואו עננים

Connor MacLeod

New member
שאלה לגבי גני ילדים

שלום כולם, האמת שיש לי מספר שאלות. יש לי ילד (מדהים, ואני לא משוחד
) כבן 9 וחצי חודשים. חשבתי להתחיל לברר על גן ילדים על מנת לרשום אותו בחודש ספטמבר (אז יהיה כבן שנה וארבעה חודשים). אז ככה: 1. איך יודעים איזה גן הוא גן טוב? (מביקור אחד אי אפשר להתרשם לגמרי) 2. מה ההבדל בין תפקיד הגננת/גננות לבין תפקיד המטפלות בגן? 3. מהם המחירים המקובלים בגנים לעומת שעות פעילות? 4. (שאלה נקודתית) מישהו יכול אולי להמליץ על גן ילדים ברעננה?

../images/Emo32.gifאני עדיין מתאוששת ../images/Emo5.gif../images/Emo4.gif

מהסרט המדהים על מייקל ג'קסון ששודר אתמול בטלויזיה... אני יודעת שהזעזוע העולמי היה מיחסיו השנויים במחלוקת עם ילדים הלנים במיטתו, אבל לי אישית ממש נשבר הלב מלראות את שני ילדיו הפעוטים שהולכים תמידית עם מסכות על הפנים מחשש לזיהוי... תמונה שתישאר לי בראש ובלב עוד הרבה זמן. פשוט רחמנות.

שיר29

New member
רציתי לשתף אתכם...

ביום שלישי האחרון ערכתי אצלי במשפחתון יום האם, לתחילת הערב הזמנתי תזונאית מחברת גרבר לתת הרצאה על תזונת תינוקות כי זה בדיוק הנושא שעלה לשיחה בתקופה האחרונה במשפחתון. לאחר שיחה עם אביבה התזונאית והתלבטויות היא הסכימה להגיע , גיליתי אישה נפלאה עמוסה בידע סובלנית קשובה....... ההרצאה כללה מגוון נושאים בעניני תזונה והאמהות הורשו לשאול שאלות בכל שלב של השיחה. היה מענין האמהות נהנות להפליא. ופה המקום להודות לאביבה על ערב מקסים ומהנה. בהמשך הקרנתי לאמהות סרט שהסרטתי במשפחתון על חיי היום יום של ילדם במשפחתון. ובסיום אכלנו ממעשי ידיהן... היה ערב מקסים שיר

מרבק

New member
גני ילדים/משפחתונים

אני אמא לתינוקת בת שלושה חודשים. בחדש ספטמבר כשתהיה בת עשרה חודשים בערך, אני מעונינת להכניס אותה למשפחתון/גנון לחצי יום. האם מישהי יכולה להמליץ על מקום באיזור לב ת"א או יכולה להמליץ לי מהי הדרך הטובה ביותר למצוא מקום מומלץ? תודה!!! מרב.

lilo

New member
אני יודעת שזה לא המקום אבל... ../images/Emo10.gif

אני נואשת.... התקשרו אליי אתמול לבשר לי בשמחה וששון על שירות מילואים (צו חריג אבל לא שלחו לי אותו ככה שאני לא יודעת אם יש או אין חתימת אלוף), ממחר (יום א'), עד 14.3... אני סטודנטית, ומילואים כאלה יהיו בעיה מאוד מאוד גדולה בשבילי מכיוון שתחום הלימוד שלי, לא ניתן להשלים... אין לנו שום חומר כתוב ושום אפשרות להשלמת החומר, אם לא נימצאים בכיתה. חודש מילואים יהיו הפסד מאוד גדול, שלדברי הדיקנית, יכול אף להביא לנשירתי מהלימודים... מה עושים? אולי למישהו יש איזשהם קשרים שיכולים לבטל/לדחות/לקצר או אפילו להעביר את המילואים לאיזור הלימודים והמגורים שלי? אגב, אני אמורה לחלק ערכות מגן (לא שיש לי מושג איך עושים את זה... מבחינתי כולם מקבלים ממחר שמרטפים....) אה? מישהו יכול לעזור????

sirsir

New member
מחפשת מטפלת מומלצת

באיזור סביוני הכפר בכפר סבא לגיל חצי שנה

OrtalK

New member
~שלום~ אפשר לשאול שאלה?

היי, שמי אורטל. אני מתעניינת מאוד בחינוך לגיל הרך, ואני מתעדת ללמוד זאת בשנת הלימודים הקרובה. רציתי להתייעץ לגבי מקום הלימודים. אני עדיין מתלבטת איפה כדאי ללמוד - לוינסקי, סמינר הקיבוצים, בית ברל, או שמא באוניברסיטה.... ברור לי שבסופו של דבר זה שיקול שלי, אבל הייתי רוצה לשמוע ממכם, ממי שלמד- האם נהנתם מהמכללה/אוניברסיטה, האם הייתם ממליצים ללמוד באותו מקום. מה בעיקרון ההבדלים בין המקומות, והאם יש מקומות שנחשבים יותר "איכותיים". תודה רבה מראש לכל מי שיתייחס. מקווה שזה המקום הנכון לשאול...

לאה_מ

New member
שלום לך ../images/Emo142.gif

המלצות אנחנו לא נותנים כאן בפורום, אבל אני חושבת שאנחנו יכולים לעזור לך בדרכים אחרות: אני ממליצה לך לקרוא את המאמר של ד"ר יעל דיין "כיצד לבחור מסגרת טיפולית-חינוכית לתינוקות ופעוטות". בנוסף יש לנו רשימה של חברי הפורום - מה כדאי לבדוק בגן חדש? מידע על גנים באזורך אתה יכול לקבל באתר גן ילדים. ולגבי תעריפים - רק על עצמי לספר ידעתי - אני משלמת השנה 2,200 ש"ח לגן עבור אורי (בן שנתיים), שיש בו 11 ילדים ו-2.5 אנשי צוות, המחיר הוא לפעילות משעה 7:30 ועד השעה 17:00 וכולל שני חוגים "מבחוץ". למיטב ידיעתי, זה נחשב מחיר זול באזורנו (ת"א). בהצלחה, ואתה מוזמן להמשיך להתלבט איתנו.

לאה_מ

New member
שלום מרב, וברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

באופן עקרוני אנחנו לא ממליצות כאן בפורום על משפחתונים. אז בתחום הזה לא נוכל לעזור. אבל, אנחנו כן יכולות לעזור בלכוון אותך מה לבדוק כשאת בודקת מסגרות עבור הבת שלך: כיצד לבחור מסגרת טיפולית חינוכית לתינוקות ופעוטות / ד"ר יעל דיין ושלל עצות שנאספו מנסיונם העשיר של חברי הפורום: מה לבדוק בגן חדש? / חברי הפורום ואת יכולה גם להציב את השאלה שלך בפורום השכן שלנו: להיות הורים, יש שם תנועה ערה של הורים מכל רחבי הארץ והם ישמחו מאוד לעזור (באחריות
). ודבר אחרון - אתר גן ילדים מרכז מידע על גני ילדים במקומות שונים בארץ - את יכולה לנסות למצוא שם רשימה של המסגרות הרלוונטיות באיזורך. בהצלחה! בהצלחה

jdror

New member
sorry, הלוואי שיכולתי לעזור...

אני כבר שנתיים מנסה למצוא דרך להוציא את האיש שלי משירות מילואים. הוא משרת כמרצה. מקבל צווים על בסיס של יום אחד בתדירות של 1 בחודש בערך. לפעמים קצת יותר בחודש אחד. לא תמיד יום המילואים מתקיים, ככה שזה נשמע בסדר. הבעיה היא שכשהוא כן יוצא ליום מילואים כזה למקומות די מסוכנים באזורי ההתנחלויות למיניהן ובקרבת ירושלים וזה מאוד... מאוד מפחיד אותי. האיש שלי אומר שאין מה לעשות ושהוא חייב לנסוע כשמגיע יום המילואים ושמבחינת סכנה הוא יכול גם חלילה להידרס ליד הבית. אז נתנו לו 3 חודשים של פטור ממילואים כשנולדה הבת החמישית שלו וגם זה רק אחרי שנודע לנו במקרה שמגיע לו פטור שכזה. הוא בן 44 ואנחנו מחכים שיגיע לגיל שיקבל שחרור סופי ומלא מהמילואים.

zimes

New member
אההם... זה לא בדיוק המקום הנכון

אם כי יש כמה גננות שכותבות כאן באופן קבוע. הפורומים המתאימים הם - פורום גננות (שבודאי למדו את המקצוע בעברן), או פורום לימודים (נדמה לי שככה נקרא הפורום שעוזר לבחור איפה ללמוד) - שיוכלו לספר לך על מוניטין של מקומות.

zimes

New member
אני מתחלפת אתך. היום.

תמיד הצרות שלי נראות יותר גרועות משל האחרים?

danieljj

New member
זקוקים לעזרה

http://users.tapuz.co.il/pets/rehovot/index.html בבקשה תקדישו כמה דקות , כל עזרה הכי קטנה תעזור להם

למעלה