בואו נתווכח!

בואו נתווכח! ../images/Emo59.gif

קיבוצים רבים, נכון לאמצע 2005, נאבקים על עתידם. חברתית, ערכית וגם כלכלית. אין ספק שקיבוץ איתן (
) כלכלית יתמודדת טוב יותר עם השינוי וההפרטה, אם וכאשר יחליט לבצעה. כמעט בכל קיבוץ נמצא רפת ולול. ניהול נבון ומעט מזל יבטיחו הכנסות גבוהות מענפים אלה, בסדר גודל של כשני מליון ש"ח בשנה. אני מודה שגם הקיבוץ שלי נהנה מהכנסות הרפת והלול, אין לזלזל בחשיבותן לעצם קיומו. למרות הכל - אני תומך בסגירה מיידית של ענפים אלה. למרות היותם רווחיים. למה??? מפני שמעבר לכסף, כסף וכסף, אני בוחר שלא לוותר עצמי. אני בוחר להביט למציאות בלבן של העיניים. המציאות הקשה היא שזהו כסף מהול בדם וסבל. סבל בלתי ניתן להבנה ותיאור, של מאות אלפי יצורים חיים (מדי שנה). בעלי-חיים תמימים, שמנוצלים, מעונים ונעשקים ע"י האדם, ללא צורך אמיתי. נכון, בשר טעים. נכון, תעשיית יצור הבשר/חלב/ביצים מעלה את הרווחים. אני טוען שאין לנו זכות לנצל את בעלי-החיים ה"נחותים" והחלשים מאיתנו. אני מקווה שיום אחד, המצפון האנושי יואיל להתעורר ולמצוא דרכי פרנסה חלופיות ולא פוגעניות, כולל הקיבוצים. אני מצרף קובץ קצר, מטרתו להמחיש את סלידתי מהרפת. המתכון הנורמלי והמקובל ליוגורט ------------------------------ המצרכים: 1 פר 1 פרה 1 סכין חדה 1 משאבה אוטומטית ממתכת 1 ארגז 5 קילו אנטיביוטיקה 1 ליטר הורמון IGF 1 מזרק ענק לוקחים פר, משפשפים לו אבר המין ומוציאים נוזל זרע לתוך המזרק הענק, מכניסים לפרה בכוח, מחכים 9 חודשים, ואז במזל טוב נולד לפרה עגל קטן, יש להפריד את העגל מאימו מיד כדי לא יאכל את החלב היקר, את העגל המיותר מומלץ להכניס לארגז כדי שישמר רך (עגל רך) ואחרי 4 חודשים לחתוך את גרונו בסכין. את הפרה יש לשים במכלאה, להזריק לה הורמוני IGF להגברת כמות החלב, אנטיביוטיקה כדי שלא תמות ממחלות בתנאים הקשים שהיא נמצאת בהם, לחבר לה את המשאבה לשדיים ולשאוב את החלב הנכסף,יש להתעלם מסימני אי נוחות שמראה הפרה, זה סה"כ אומר שכואב לה, אבל למי אכפת. כשהפרה לא "נותנת" מספיק חלב, יש לקחת הסכין ולחתוך את גרונה - מה נעשה איתה? נשים בבית אבות? את החלב להחמיץ ע"י חידקים ולעשות יוגורט. בתאבון המתכון הקיצוני והפנאטי ---------------------- ללכת לסופר ולקנות יוגורט סויה (של צוריאל, או "קסם הסויה" של שטראוס) אזהרה: המוצר לא כולל סבל, על סבל יש לשלם בנפרד, ובנוסף לא ידוע מה יקרה למי שלא שותה חלב מציצי של פרה, אף אחד לא ניסה עדיין לעשות את זה, אולי מתפוצצים. מה דעתכם?

Slim Jim

New member
באמת פנאטי לאכול משהו מסויה...

עפ"י גידי גוב - ואני מסכים איתו חד וחלק שפצצת האטום וריבוע הטופו אלו שני הדברים המיותרים ביותר בעולם שהאדם ברא. איזה ערך תזונתי יש לטופו תגידו לי!! אני אישית מפחד לאכול טופו או סויה... באמת, אולי מתפוצצים...
יש לי גם פֶטיש לחלב... יכול לשתות גאלון על גבי גאלונים...מממ דלישס!

Slim Jim

New member
רק חבל שכשמדברים על הנזקים שהאדם

עושה על כדור הארץ, מתעלמים לגמרי מהנזקים שהוא עושה לאנושות... גוד פורביד!! טופו?...

Slim Jim

New member
קצת הסבר על הטופו...

ריבוע הטופו זה דבר שמערער על החושים של בני האדם. אתה רואה אותו... אבל כשאתה אוכל אותו... כלום!! כאילו לחשוב שלא אכלת דבר. זה גם משתקף בערך התזונתי. פשוט נאדה! גורנישט!

נו באמת...

מותר לי לצפות לתגובה מעט יותר מנומקת. האמירה שצמחונות היא אכילת טופו שווה לאמירה שכל מי שדובר גרמנית הוא שונא יהודים. אני לא אוכל טופו, לא טעים לי. אגב, לטופו יש ערכים תזונתיים רבים, הוא עשיר בחלבון ובעוד כל מיני רכיבים בריאים. אתה יכול לצטט את גידי גוב, אני יכול לצטט זמר מעט חשוב יותר, פול מקרטני, שאמר: "אם בתי המטבחיים היו שקופים, כולם היו צמחונים" וזה נכון, כי לו היית רואה איך מתבצעת שחיטה כשרה (עפ"י היהדות) היית מקיא את תוכן קיבתך וגם את התוכן המלגלג של דבריך.

Slim Jim

New member
ראיתי שחיטה כשרה... זה נורא!

אבל אני לא מרחיק לכת כמוך

shahf

New member
הנני כאן!

איתן חברי היקר לא קראתי את כל ההודעה שלך אבל מחלקים שקראתי הבנתי מה התלונות שלך ואני לא מביא אותך ואת הצמחוניים למינהם יש חיות טורפות בעולם שאוכלות בשר ובני האדם חלק מהם אז נכון שמצאנו דרכים לגדל לנו בשר לאכול ואנחנו לא צדים כמו פעם עם חץ וקשת ואם נצוד ככה לא יהיה אוכל כי הכל יכחד אז מה הבעיה שתרנגולת תחייה על ריבוע של 50 על 50 ס"מ עם גם ככה שוחטים אותה אח"כ?! כשאריה אוכל זברה זה גם התעללות לדעתך?! הזברה גם סובלת?! טוב אין לי כוח להסביר את עצמי בשעה כזאת ואני לא יודע איך להסביר לך את מה שאני מנסה להגיד

אל תתאמץ להסביר

שמעת אוכל בשר אחד, שמעת את כולם... בסה"כ, התשובות של כל אוכלי הבשר זהות כמעט לחלוטין. לא תאמין עד כמה אתם "מתואמים". אתן לך הסבר קצרצר על ההבדל בינך לבין האריה, מעבר לעובדה שלו יש זנב ולא אין. אריה, אם לא יאכל בשר - ימות. שחף, אם לא יאכל בשר - יחיה חיים ארוכים ובריאים. ההגיון שלי אומר ששחף, כבנאדם, ישכיל להבין מתישהו שזה לא הוגן להתעלל בחיות עבור הנאה אישית. שחף יבין שהוא יכול לחיות לא על חשבון החיות, כי אם בהרמוניה איתן. יש הבדל עצום בין תרנגולת שחיה על שטח של 20X20 לבין תרנגולת שחיה בחצר. אם אתה לא מבין מה לא בסדר בכליאה שלה בצפיפות כה גדולה (בניגוד לרצון שלך לאכול אותה ואת ביציה, שזהו רצון מובן), אני מציע לך לחשוב עלכך מעט יותר לעומק.

קצת לא קשור.. אני יודעת.. אבל אני

חייבת להגיד לכם..שלכלבות שלי.. חח קוראים סויה וטופו.. חח מצטערת הייתי חייבת.. וסליחה על השינוי נושא..

הרווחים של רפת ולול לרוב הם מאוד

זניחים. כל קיבוץ לדעתי חייב איזה מפעל או תעשייה מפותחת כדי להבטיח את הקיום שלו. הוא כבר מזמן לא יכול להתבסס על הרפת, הלול והחקלאות בלבד. ואגב, כל התיאור שלך על איך משדלים פרה לייצר חלב-מאוד לא עדכני. היום הכל נעשה בדרך הרבה יותר "נקיה" (עדין, אמנם, נוראית מבחינה מוסרית)- ע"י שינוי המאזן ההורמונלי בפרה, היא יכולה לייצר חלב בלי הריון. וחוץ מזה, גם אם כן רוצים ולדות, עושים הפריה במבחנה ומשתילים בה מאוד בעדינות את העוברים... ולהפך-לפרה כואב כשלא חולבים אותה..

מורן, אתה נאיבי מדי.

אני מסכים שבסיס כלכלי צריך להבנות סביב מפעל, היות ופוטנציאל הרווחים שלו גדול בהרבה מכל רפת או לול. ועדיין, קיבוצים מחזיקים לולים ורפתות לא מפני שהם אוהבים לפגוע בחיות וגם לא מפני שהם אוהבים לזהם את הסביבה (חשוב שפרה מחרבנת 40 ק"ג ביום, הכפל נתון זה במספר הפרות ונסה להבין לאן כל ההפרשות זורמות בסוף). אלה תעשיות רווחיות, ולפחות בקיבוץ שלי, יש להן חשיבות גדולה. לצערי, התיאור שלי כן עדכני. אתה מוזמן לקפוץ לרפת אצלכם ולברר איך מכניסים את הפרות להריון. האופציה שתארת אולי קיימת, אבל היא ודאי לא כלכלית, אף אחד לא יקדיש זמן יקר ליחס עדין ורגיש למכונת יצור החלב, שאני עוד מעיז לטעון שהיא יצור חי. אני מניח שאתה יודע שפרה, ממש כמו כל יונק אחר ממין נקבה, נותנת חלב רק אחרי הלידה, כשהצאצא זקוק לחלב אמו. העובדות הן שפרות מוכנסות להריונות מלאכותיים חוזרים ונשנים (כדי שתייצרנה חלב) ומקבלות תוספות הורמונליות, כדי שתפוקת החלב תעלה. הפרה אולי חייבת שיחלבו אותה, אך מתי היא ביקשה שיגרמו לה לייצר כמויות אסטרונומיות של חלב? זה כמו שתשבור לי את הרגל ואח"כ תאמר לי "אתה רואה, אתה כן צריך גבס, אתה כן צריך אותי". בתנאים רגילים וטבעיים, פרה מייצרת כ-8 ליטר חלב ביום. בתנאי הרפת המלאכותיים, פרה יכולה להגיע למעל 40 ליטר ביום. חלב על הזמן.

לא כלכלית? לי היא נשמעת הרבה יותר

יעילה. להביא פר הרבעה, ליצור את כל התנאים כדי שהם יזדווגו ועוד שלא בטוח אם תהיה הפריה או לא זה נראה לך כלכלי? זאת נראית התעסקות מאוד לא נוחה ויעילה. במקום להביא X ביציות מופרות ווטרינר אחד שישתיל את זה ב Y פרות נשמע הרבה יותר יעיל וחסכוני. פרה שנכנסת להריון פעם אחת, יכולה לייצר חלב במשך שנים. כל עוד אתה דואג לחלוב אותה, רצפטורים שקיימים אצלה בעטינים מזהים שה"ולד" זקוק לעוד חלב, וככה היא יכולה לעבוד במשך שנים. היא כן מקבלת תוספות של הורמונים אבל עבורה זה מצב רגיל ונורמלי. ברור שמבחינה מוסרית זה נורא ואני לא מסכים עם כל השיטה האכזרית הזאת, אבל אני חושב שקצת נסחפת בתיאור, כשיש דברים שהם לא מדוייקים ומוקצנים. ההבדל בינך לבינה (חוץ מכמה קילוגרמים
) זה שהיא לא מרגישה שעושים לה עוול. היא לא יודעת למה היא ממשיכה לייצר חלב וזה לא נפסק, לכן היא מצפה לחליבה הבאה. זה כמובן לא הופך את זה לבסדר כי בבירור יש פה ניצול של חיה חסרת ישע.

הבהרה אחת.

כשכתבתי "לא כלכלית", התכוונתי לשיטות ה"עדינות" שציינת. אני טוען שהבאת פר שיכניס את הפרות להריון באופן טבעי היא עסק איטי ובעייתי - ולפיכך לא משתלם כלכלית. לכן לא משתמשים בשיטה הזו, על אף שכך תיכנן הטבע במקור את התרבות הפרות (ממש כמו אצלנו, בני האדם!). השאלה אם הפרה מודעת לעוול לא רלוונטית. העובדה היא שאנחנו גורמים עוול מיותר ואותו אני שואף להכחיד.

bobmar

New member
לאיתן

תענוג לקרוא את מה שאתה כותב (וכואב...). הניסוח שלך מדהים במיוחד לעילגות שמאפיינת את בני גילנו (לא מכליל. אל תתנפלו עלי עכשיו). אני מאד מסכים עם מה שכתבת. תוכל להסביר מה זה טופו? (למרות שזה לא טעים).ותוכל לספר מה אתה כן אוכל? (הבנתי מה לא) דרך אגב קראתי שבסויה יש המון הורמונים לא בריאים.

תודה.

על התגובה הרצינית והעניינית. אתחיל בהערת שוליים קטנה - אני לא חושב שאני נופל לקטגוריה של "בני גילנו", היות ואני בן 25 (כמעט). כאן תוכל לקרוא על טופו. באופן כללי, אני לא מרבה להיכנס לויכוחים על בריאות, כי ניתן להביא עשרות מחקרים המצדדים בכל עמדה, מה גם שאורח החיים שלי לא יצא לפועל עקב שיקולים בריאותיים. אני לא מהווה דוגמה טובה למגוון האוכל הצמחוני הטבעוני, מפני שאני אוכל מעט מאוד דברים. האמת היא שניתן להכין אלפי מאכלים שונים ומשונים שבסיסם בצמחים. רובם ודאי לא מורים לכם, היות ולא התעניינתם... אני אוכל מוצרים של טבעול, אורז, פסטה, חומוס, טחינה, פלאפל, פירות, מעט ירקות ועוד ועוד. אבל שוב, אני שם דגש על מה שאני לא אוכל ולא על מה שכן. עבורי, אוכל הוא צורך קיומי בסיסי ואינו מהווה סיבה לפגוע באחרים.

6565

New member
תרנגולות כמו גם פרות

הן לא חיות בר - אני לא מאמין שאני צריך להסביר לך את המשמעויות של העניין הזה, כמו גם שאם למשל לא תהיה התערבות אנושית בחליבת הפרה היא בטח שלא תחלוב את עצמה, או שאם התרנגולות לא היו חיות בלולים אז הן לא היו מטפלות בגוזלים שבוקעים מהביצים שלהם מה שישאיר אותם בעצם למות גם כן. ומעל הכל - אם תסגור את הרפת והלול שלך, לאן אתה חושב שיגיעו החיות ? לגן עדן ? . אני מאוד מסכים איתך שלכל דבר יש צורה, ולנו כבני אדם אין זכות מוסרית להטיל מרות על בע"ח רק מעצם העובדה שאנחנו חזקים יותר ( כמו גם על בני אדם אחרים ). הפיתרון הוא למצוא פיתרונות שגם יעזרו לחקלאים וגם יקלו את החיים עד כמה שניתן עבור החיות, כמו למשל לולי החופש. בכל אופן לסגור אי אפשר.

למעלה