איתן הפקות
New member
בואו נתווכח! ../images/Emo59.gif
קיבוצים רבים, נכון לאמצע 2005, נאבקים על עתידם. חברתית, ערכית וגם כלכלית. אין ספק שקיבוץ איתן (
) כלכלית יתמודדת טוב יותר עם השינוי וההפרטה, אם וכאשר יחליט לבצעה. כמעט בכל קיבוץ נמצא רפת ולול. ניהול נבון ומעט מזל יבטיחו הכנסות גבוהות מענפים אלה, בסדר גודל של כשני מליון ש"ח בשנה. אני מודה שגם הקיבוץ שלי נהנה מהכנסות הרפת והלול, אין לזלזל בחשיבותן לעצם קיומו. למרות הכל - אני תומך בסגירה מיידית של ענפים אלה. למרות היותם רווחיים. למה??? מפני שמעבר לכסף, כסף וכסף, אני בוחר שלא לוותר עצמי. אני בוחר להביט למציאות בלבן של העיניים. המציאות הקשה היא שזהו כסף מהול בדם וסבל. סבל בלתי ניתן להבנה ותיאור, של מאות אלפי יצורים חיים (מדי שנה). בעלי-חיים תמימים, שמנוצלים, מעונים ונעשקים ע"י האדם, ללא צורך אמיתי. נכון, בשר טעים. נכון, תעשיית יצור הבשר/חלב/ביצים מעלה את הרווחים. אני טוען שאין לנו זכות לנצל את בעלי-החיים ה"נחותים" והחלשים מאיתנו. אני מקווה שיום אחד, המצפון האנושי יואיל להתעורר ולמצוא דרכי פרנסה חלופיות ולא פוגעניות, כולל הקיבוצים. אני מצרף קובץ קצר, מטרתו להמחיש את סלידתי מהרפת. המתכון הנורמלי והמקובל ליוגורט ------------------------------ המצרכים: 1 פר 1 פרה 1 סכין חדה 1 משאבה אוטומטית ממתכת 1 ארגז 5 קילו אנטיביוטיקה 1 ליטר הורמון IGF 1 מזרק ענק לוקחים פר, משפשפים לו אבר המין ומוציאים נוזל זרע לתוך המזרק הענק, מכניסים לפרה בכוח, מחכים 9 חודשים, ואז במזל טוב נולד לפרה עגל קטן, יש להפריד את העגל מאימו מיד כדי לא יאכל את החלב היקר, את העגל המיותר מומלץ להכניס לארגז כדי שישמר רך (עגל רך) ואחרי 4 חודשים לחתוך את גרונו בסכין. את הפרה יש לשים במכלאה, להזריק לה הורמוני IGF להגברת כמות החלב, אנטיביוטיקה כדי שלא תמות ממחלות בתנאים הקשים שהיא נמצאת בהם, לחבר לה את המשאבה לשדיים ולשאוב את החלב הנכסף,יש להתעלם מסימני אי נוחות שמראה הפרה, זה סה"כ אומר שכואב לה, אבל למי אכפת. כשהפרה לא "נותנת" מספיק חלב, יש לקחת הסכין ולחתוך את גרונה - מה נעשה איתה? נשים בבית אבות? את החלב להחמיץ ע"י חידקים ולעשות יוגורט. בתאבון המתכון הקיצוני והפנאטי ---------------------- ללכת לסופר ולקנות יוגורט סויה (של צוריאל, או "קסם הסויה" של שטראוס) אזהרה: המוצר לא כולל סבל, על סבל יש לשלם בנפרד, ובנוסף לא ידוע מה יקרה למי שלא שותה חלב מציצי של פרה, אף אחד לא ניסה עדיין לעשות את זה, אולי מתפוצצים. מה דעתכם?
קיבוצים רבים, נכון לאמצע 2005, נאבקים על עתידם. חברתית, ערכית וגם כלכלית. אין ספק שקיבוץ איתן (