בואו נתבונן רגע

בואו נתבונן רגע

כל אחד בתוך-תוכנו. אבל תענו תשובה כנה. האם לעיתים לקיחת הסיכון מפחידה אותנו בבחינת לא לאהוב-לא לכאוב??? האם לעיתים אנחנו לא שוללים אקט כלשהו מפחדים,מסרבים להתחיל בכלל, החל בבחירת בן זוג וכלה בשאר מיני דברים, רק מחמת הספק, שאולי זה לא יצליח כי הוא-היא/המעשה כך וכך. האם בעצם אנחנו בונים לנו מודל מסוים {לא מדברת על דברים מהותיים} ומקבעים אותו אצלנו במוח ורק על-פיו אנחנו הולכים והוא זה אשר עוזר לנו בעצם להטות את הכף. האם ניסינו לפרוץ את המודל ולהיפתח מעבר למה שסיגלנו וקיבענו לעצמנו??? למשל: הדבר שהכי נוגע לנו-מציאת בן זוג. אנחנו מקבעים לעצמנו רשימת מכולת ואליה אנחנו נצמדים. אם בגלל שמשהו מן הרשימה חסר או דורש מאיתנו תשלום מעט יותר יקר אנחנו פשוט אומרים שלום ויוצאים ולא מנסים אפילו לחשוב שאולי בעצם זה כן שווה לנו להמשיך כאן,כי בסך-הכל כל השאר כן מתאים לצרכינו. כנ"ל לגבי עבודה,הסביבה,המשפחה וכדומה.

magic40

New member
לפעמים נדמה שאת מכינה דוקטורט../images/Emo23.gif

אילה11

New member
לקיחת סיכון היא תמיד עניין

מפחיד, בעיקר בזוגיות, אך שתי אופציות לאחריה: או שיצליח, יתקדם ויתפתח לטוב או שלא. אין ספק שכשתהיי מוכנה באמת לזוגיות לא תלכי לחפש בן זוג עם רשימת מכולת. כך לפחות מנסיוני האישי. הרי הרשימה תבטיח לך בדרך כלל חזרה על טעויות העבר, מן הסתם, לא?

../images/Emo9.gif

אנחנו בוחרים היכן "להתקבע"...מתוך הפחדים שלנו....מן הסתם. והיכן להסחף ולהמשיך מתוך הידיעה ששם לא ננחל כישלון או כאב... לדעתי, חייבים להצמד ל"רשימת מכולת"... כי לרוב נמצאים שם כל הפרמטרים\נתונים שאנחנו אוהבים ורוצים.. אחרת.. מה הטעם??

מצוטטת

New member
הגעתי להתבונן איתך בצותא...

ולהלו תוצאות ההתבוננות:- כל דבר צורֶך מודֶל, זה ככה רק בשביל שתדעי אפילו , בתחום האומנות יוצרים אותן מנייר.... עכשף אחוריי הבנו או לפחות לי זה ברור שצריך מודֶל, נמשיך למה את חושבת שקיבעון לחיות עם מודל זה רע? למה את פוסלת רשימת מכולת, אגב זו חוסכת ודווקא יעילה אני אפילו ממליצה עלי אישית לחבריי הקרובים! הא"אני כעיוור אחוריי....הולך" זו רק שורה יפה מתוך
וזה נכון לי אישית {הרשימה ~כן!}, לקניות בסופר, עבודה, סביבת חברים מישפוח'ה זו כבר אופרה אחרת
בן זוגה, לגביו ההגדרה שונה {אצלי} לגביו זו לא רשימה זו מגילה של ממש ........אבל כומו שאת רשימת הסופר אני משנה משבוע לשבוע , אז כך לגביו....היא משתנה מעת לעט....
בעצם עוד לא הגיע ...... אגב אצלי הוא לא אביר לבן

מצוטטת

New member
~תיקון טעות~

מיתבקש....... אצלי הוא אביר ~שצריך~ להגיע על *סוס* לבן אלא עם
וואחד הבדל , מהותי ~לדעתי~

מצוטטת

New member
תראי

הכותבת ביקשה כנות דיברה על "ה אנחנו מקבעים לעצמנו" רשימת מכולת אני בניסיון נואש מנסת להמחיש לה כמה אני בשונה מאחרות לא מיחפשת אביר על סוס לבקן מה כ"כ מוזר לAך , לא ברור לי? גם צבע נוצות אסור לבחור

אז מה?

אז יש לי רשימת מכולת..שהמיועד יגיע...זה יהיה בכלל משהו אחר לגמרי. ככה היה לפני שהתחתנתי..היה לי רשימה מדוייקת..ובסוף התחתנתי עם ההיפך הגמור. אז? את חושבת שיהיה לי קל למצא מה שיש לי ברשימה? זה משו מיוחד מה שיש לי ברשימה..בסוף יתגלה לי..שזה מהרשימה בכלל לא בן אדם..

חושב ש

עצם לקיחת הסיכון , מעורר אצלנו את הפחדים. בד"כ פחדים אלה נובעים מנסיוננו המר באותו עניין. אני אישית , הרסתי לעצמי מספר קשרים זוגיים מדהימים בגלל הפחדים האלו. עם הזמן ובעבודה קשה , למדתי לא לתת לפחדים האלו לנהל את חיי ,כמו כן למדתי שאי אפשר להעלים אותם ,הפחדים קיימים. אמאמא, הרעיון הוא לקחת את הסיכונים!!והפחדים,במקום לנהל אותנו ולהכתיב לנו איך לפעול ,נמצאים לצידנו ,הולכים ביחד איתנו יד ביד. אל לנו להתעלם מהם , לא סתם הם צצים,הפחדים האלה,חשוב להקשיב להם ולהתבונן בהם אך בשום אופן לא לתת להם לנהל לנו את החיים. ככה זה אצלי...

למעלה