בואו נשים את זה על השולחן: סרטונים לחתונה |רו

את מעלה שאלה טובה

טרם עשיתי למישהו סרט מהסיבה הפשוטה שאף אחד מהחברים הממש קרובים שלי עדיין לא התחתן. אחד מהם שהתחתן זה היה סיפור מורכב ובהתרעה סופר קצרה ומפתיעה אז לא יכולתי להכין כלום.

אני בטוחה שאם מישהו מחברי הקרובים היה מתחתן בהתרעה של חודש לפחות הייתי עושה לו משהו. לכן אני כל כך מבואסת!

אל תיהי כל כך בטוחה

לדעתי יותר נכון והגיוני הגישה של החבר'ה שלי,
לא עשינו לאף אחד וזהו, גם ככה את רוב האורחים זה לא מעניין .

crimson17

New member
אני ממש לא רציתי סרטון-

אני באופן אישי, לא כ"כ אוהבת סרטונים ושאר קטעים אמנותיים בחתונות.
אני ממש איימתי על המשפחה ועל החברים שלא יעשו לנו "הפתעות" כאלה, פשוט כי אני לא רוצה.
ההורים שלי קצת התבאסו, אבל בסוף הערב אבא שלי אמר שצדקתי שלא רציתי- כיוון שהייתה כזאת מסיבה מטורפת, כל דבר שהיה קוטע אותה (למעט ה-40 דקות שאנשים אכלו) היה פשוט מקלקל.

גם כשאני מסתכלת אחורה, אני לא מתחרטת שלא שילבנו סרטון.

אני מניחה שבסופו של דבר, כל זוג והעדפותיו שלו.
אם את רוצה סרטון וזה ממש חשוב לך- תבקשי מחברה טובה שתעשה לך ותסבירי לה את הלך הרוח שלך.
אם לא משנה לך- אז אל תעשי כלום.
אם אינך רוצה- תגידי זאת.
בכל מקרה, אל תצפי שאנשים יבינו לבד מה רצונך....

שיהיה בהצלחה!

אצלנו לא היה סרטון

הבנות כתבו כאן תשובות טובות ונכונות.

הדבר הראשון שחשוב לי לומר זה שהנושא של סרטונים מאד נובע מהאופי של החברים. כמו שנוקי כתבה- יש אנשים שיש להם יותר נגישות לציוד עריכה ויש כאלה שיש להם פחות נגישות. יש אנשים שנהנים להכין את הדברים האלו, גם אם זה מצריך עבודה של שעות - אבל לרוב האנשים פשוט אין את הזמן או היכולת הטכנית לעשות את זה. ואז זה יכול לצאת מעפאן אם עושים חצי עבודה...

דבר שני, אנחנו ביקשנו שלא יהיה סרטון. לא רצינו לקטוע את המומנטום של המסיבה אחרי החופה... המסיבה הייתה מאד חשובה לנו. לכן לא הייתה תוכנית אומנותית בכלל. אני יודעת שהאנשים מהסביבה שלנו שלהם היה פוטנציאל להכין לנו סרטון היו מכינים סרטון מביך ולכן העדפתי למנוע את זה מראש.

אני יודעת מי החברים שלנו, אני יודעת שאכפת להם, אבל אני יודעת גם שפשוט אין להם אפשרות טכנית לעשות את זה.

אגב, סיטואציה שבה כן הייתי נפגעת - אם בקבוצת חברה' המגובשים שלנו היו מכינים לכולם סרטון ולנו לא היו עושים כלום... אבל אם אלו אנשים שבד"כ לא מכינים סרטונים, אז סביר להניח שהם לא חשבו להכין סרטון או שאין להם את היכולת לעשות את זה.

בחברים הקרובים שלי אף אחד לא התחתן ממש

אז אין את הקטע שאת מציינת - אני לחלוטין מבינה את כוונתך.

בכל מקרה אם אתם אמרתם שלא ולא רציתם לקטוע - אז בכלל המצב מעולה. הכל מרצונכם וחסכתם קטע מביך פוטנציאלי.

אני יכולה לומר שאם מישהו מהחברים הקרובים שלי היה מתחתן עכשיו הייתי דואגת להשקיע זמן וגם כסף ועושה לו סרטון מגניב... לכן אני מצפה שיעשו את זה גם בשבילי. אבל זה קטע בריידזילה לייט מפגר ואני מודעת לכך לפחות.

lanit

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

יאנהלה

New member
ואצלינו..

אני איכשהו הנחתי, שאם אף אחד לא אומר לי כלום אז אין כלום, וזה היה סבבה מבחינתי.

הדבר היחיד שכן היה מראש זה שאמא של הבן זוג אמרה שיש לה חברה מעצבת גרפית או משהו שתשמח לעשות לנו איזה מצגת או קולאז'. לזה אמרנו לא נחרץ משתי סיבות- 1. אם כבר מישהו עושה את זה, זה צריך להיות מישהו קרוב, ככה גם אם זה לא משהו עדיין זה כיף לראות 2. הציפייה הייתה שאנחנו נאסוף הרבה מהתמונות וכולנו יודעים שלפני החתונה יש לזוג מספיק מה לעשות.

בפועל- פתאום ביום של החתונה הסתבר שיש שני סרטים! אותי עדיין מדהים שאף אחד לא חשב להגיד לנו (האמת אולי אמרו לבן זוג כמה ימים לפני אני צריכה לוודא, אבל גם אז זה קצת לא הגיוני). מאיפה הם יודעים אם אפשר בכלל להקרין את זה?
היה סרטון/מצגת די פשוט אך חמוד שעשו חברות שלי, די סטנדרטי, תמונות שלי מהילדות ועם החברות ואז עם הבן זוג- מה שכן, מבחינת בחירת השירים והתמונות והכמה מילים פה ושם, הם כן הצליחו להכניס דברים שמאד מתאימים לנו..
הסרטון השני היה המשפחה שלי שרה שיר ששינו לו את המילים למנגינת "יונה פעמונה" (קוראים לי יונה). אז גם, היה חמוד, וזה משהו שהמשפחה שלי כבר עשתה בארועים אחרים.. היה בהחלט גם קצת מפדח (כולל אזכורים של מציצת אצבע עד גיל מאוחר מהרגיל..)..
בהחלט יכול להיות שחלק מהאורחים השתעממו, אבל זה היה במצטבר פחות מ10 דקות וזאת הייתה חתונה קטנה- 170 אורחים בערך ככה שהרבה מהם מכירים אותנו די טוב ויכלו להתחבר לחלק מהבדיחות.

בעיני באמת כמו שכבר חלק אמרו- יש אנשים עם ידע וכשרון בנושא ויש אנשים עם פחות, זה לא בדיוק התחום של אף אחד מהמשפחה או החברים הקרובים שלנו לכן לא ציפיתי לכלום וזה גם היה בסדר מבחינתי- בפועל מה שהיה, אני הערכתי את המחשבה ואת הרצון הטוב..

nicolewed

New member
עונה ...

אני לא בעד הסרטונים האלו .. לפני החתונה אמרתי לבן הזוג שלי שלא יפתיע אותי בסרטון/מצגת/נאום כלשהוא כי עם כמה שזה מרגש אני חושבת שזה משהו שצריך להיות בין שנינו לבד.
מה שכן - בעלי עשה לי הפתעה שלא יכלתי לצפות למשהו יותר כיפי ומהנה כמו שהוא עשה לי:
מאחר ואני מעריצה שרופה של מייקל ג'קסון (ובהשפעתי גם הוא), לאחר הסלואו הוא לקח אותי קרוב לאחד המסכים ואמר לי:
"אני רוצה שתראי משהו".. אני לא אשקר - לשניה פחדתי שיהיה משהו שלא ימצא חן בעיני ושיהיה מייגע כלפי האורחים.
ואז החל סרטון של מייקל להתנגן.. כמו שרשמתי בקרדיטים - זו הפעם הראשונה שבכיתי בכל היום המרגש הזה (אפילו בחופה לא בכיתי!). לאחר מכן כשבאתי לחזור לרחבת הריקודים - פתאום ראיתי חקיין של מייקל (אבל ממש נראה כמוהו) עומד על הרחבה.
החקיין הופיע וביצע 2 שירים ואפשר היה לראות שכלללל הקהל נהנה והתלהב (כולם עמדו על הרגליים והגיעו לרחבה והתחילו לצלם - ממש כמו בהופעה אמיתית).
אני לא מתחרטת לרגע ולא חושבת שזה היה לא במקום - נהפוך הוא, כל חברי הילדות שלי שהיו בחתונה - מעריצים של מייקל גם הם !!!
(אפילו אמא שלי מעריצה!)
אני כל כך נדהמתי מההשקעה (הוא סגר עם החקיין עוד לפני שהציע לי נישואין!) ובמשך 10 חודשים הם נפגשו בסתר, בחרו שירים, התאמנו, התייעצו איזה תלבושת לשים.. לבעלי גם היה חלק במופע
.

כמו שכולם אמרו כאן - מי שזה מפריע לה שפשוט תגיד ותסב את תשומת הלב לעניין הזה. כנ"ל גם לגבי מי שכן רוצה שיעשו לה..

אני יכולה להגיד לכם שלבת הדודה של בעלי יש ילד קטן (בגיל 8) שהכין ברכה בבית ומאוד רצה להקריא באולם.. הם ניסו לקבל רשות מהדי.ג'יי ומהמנהל אירועים אבל לפי הנחיה שלנו לא אישרו להם ואני לא מתחרטת על זה (אפילו שהילד בכה והיו צריכים להרגיע אותו, וזה לא שייך לזה שזה בן דוד של בעלי - גם אם זה היה מהצד שלי - הוא לא היה מקריא). הילד יכל להקריא לנו את הברכה בבית, בפורום יותר אינטימי, ולא שכל האורחים יצטרכו לשמוע ילד קטן שהם אפילו לא יודעים מי הוא ומה הוא אומר (עד כמה שאני זוכרת אף
פעם לא באמת מבינים מה אומרים במיקרופון במעמד הזה..).

מזל טוב לכולן/ם

לגבי הילד

היי לך,
אני ממש מסכימה עם זה למרות שאני לא הייתי עומדת בפני ילד קטן.
אם זה נעשה בלי שיש לכם יד בדבר ויודעתם רק בדיעבד- נהדר.
ז"א- אם הצוות סרב ורק בדיעבד גיליתם שבכה וכו'...

אני ממש נגד נאומים פרט לנאומי הזוג. בעיני אם הזוג רוצה להגיד תודה לאורחים זה מבורך. כל עוד זה קצר כמובן ולא קוטע רצף של מסיבה כי חבל. זמן טוב לזה בעיני הוא שניה לפני שאומרים לאורחים לחזור לשבת (מנה כלשהי).

לגבי הילד

אני מאד מסכימה עם הגישה שלך ואני גם לא אוהבת נאומים.

אני יודעת שגם לי היה קשה להגיד לילד לא אם הוא היה בוכה, אבל לדעתי, כגישה, גם ילד צריך לדעת לשמוע לא לפעמים וצריך גם לדעת להתאפק ולדחות סיפוקים (במובן זה שלא להקריא לכם את הברכה כאן ועכשיו - אלא אח"כ באופן פרטי. אפשר אפילו היה ללכת איתו לחדר חתן-כלה ושהוא יקריא לכם את הברכה).
אני לא יודעת מה אמא של הילד הזה הבטיחה לו - אם היא עצמה הבטיחה לו את זה אז מבחינתה זה לא הכי בסדר, היא הייתה צריכה קודם לבקש את רשותכם ואם היא לא קיבלה את רשותכם - היא לא צריכה להבטיח.

אני מאד מסכימה עם הגישה שלך

אני לא אוהבת נאומים בפורמט הקיים בישראל.
בחתונות בחו"ל יש נאומים וכותבי הנאומים משקיעים זמן רב ומחשבה רבה בכתיבת נאום שנון ומרגש ויש קטע כזה ואנשים מורגלים לכך וכו' וכו'.
בנוסף לכך, חתונות בחו"ל יותר קטנות ולכן רוב האנשים בחתונה מכירים את הזוג טוב יותר ולכן הנאומים מעניינים אותם יותר.

בחתונה שלנו הודענו לדי ג'יי ולמנהל האירוע מראש שלא יהיו נאומים ושאנחנו מבקשים לא לאפשר מפתיעים.

לגבי הילד, זה נכון שקשה לעמוד בפני בכי של ילד. אבל אני חושבת שילד בן 8 מספיק בוגר ובשל כדי לקבל מדי פעם לא.
אפשר להסביר לילד בצורה יפה למה זה לא מתאים בגובה העיניים ובצורה שמתייחסת אליו כאדם בוגר ואינטילגנטי.
לטעמי זה עניין של גבולות וזה כמובן באחריות האמא של הילד.

לדעתי, ההורים של הילד היו צריכים, אם זה היה אפשרי, להתייעץ איתכם מראש לגבי הנושא הזה וככה למנוע אכזבה מיותרת מהילד.

Discordi

New member
סרטונים זה סוג של קטע אצלנו במשפחה

דודתי עורכת וידאו ואני כותבת תסריטים ויצא לנו לעשות ביחד סרט לבת מצווה של אחותי וליום הולדת 50 של אמא שלי, שניהם יצאו מעולים לפי דעתי. אז היה ברור שיהיה לנו סרט גם בחתונה, אף אחד לא ניסה להסתיר מאיתנו את זה, ולדעתי יצא מקסים. אין לי בעיה עם סרטונים כל עוד הם לא ארוכים ומייגעים ואני חושבת שזה מוסיף משהו מאוד אישי לחתונה. אני לא חושבת שזה חובה או משהו כזה, אבל בעיניי זה מגניב.
זה הסרט, למי שמתעניין: http://www.youtube.com/watch?v=0NInR5NeRX8

בעניין דומה, גם ברכות בחרוזים זה קטע אצלנו ואין מצב שעובר אירוע בלי שמישהו אחד לפחות כותב משהו בחרוזים (אני תמיד, אבא שלי מאוד טוב בזה וגם אח שלי ודוד שלי).
אין מה לעשות, אני מתה על הדברים האלה ולא משנה מה אנשים אחרים יגידו.

FayeV

New member
אצלינו היה סרטון

החברים הנהדרים שלי עשו ראפ ק-ו-ר-ע מצחוק עליי ועל בעלי היקר, והתלבשו בתשלבושות ממש מצחיקות. מסיבות לוגיסטיות (וגם כי זה באמת היה סרטון די מביך), הם פשוט הביאו לפטופ, לקחו אותנו לצד מתישהו בזמן האוכל והראו לנו את זה.
עם זאת, אני לא חושבת שחייבים סרטון בחתונה. מאוד ריגש אותי שהם לקחו את הזמן לעשות את זה, אבל לא הייתי מתאכזבת אם הם היו באים בלי סרטון.

Bobbachka

New member
אם אין אני לא מילי!!!

אני דווקא מאוד מחבבת את רעיון הסרטונים הקצרים (כל עוד הם באמת 2-4 דקות) אבל מאחר שחברים שלנו:
א. ברובם סטודנטים עסוקים.
ב. (וזו הסיבה האמיתית) יודעים שאני חולת שליטה וקצת מפחדים לעשות לי "הפתעות".

החלטנו לעשות סרטון קצר בעצמינו, קצת תמונות, קצת איפה נפגשנו ואיך הכרנו (לאורחים שלא מכירים אותנו ממש) וזה היה ממש נחמד. מהתמונות שצילמו במהלך הקרנת הסרטון נראה היה שאנשים כן מסתכלים ומתעניינים והמשפחות בכלל התרגשו.

כשהכנו והקרנו את הסרטון לגמרי לא הרגשתי כמו הילדה הדחויה בכיתה וגם עכשיו כשאת מציגה את זה ככה, אני לא רואה בזה משהו "נחות" באמת!

כל הכבוד לך שהרמת יוזמה בעצמך!

ממש לא ניסיתי לפגוע בך. והאמת שהתייחסתי לכאלו שמרימים הפקות באולפנים ועושים משהו קיטשי והזוי - לא למשהו כפי שעשיתם שנשמע חמוד מאוד.

לי אישית זה קשה לחשוב על עצמי עושה משהו... שלא יגידו שאני מתלהבת או משהו כזה. תסביכים אישיים...

Bobbachka

New member
חלילה, לא נפגעתי.

לא ידעתי איך להעביר את התחושה ש"הכנתי לעצמי סרט" ושכל העולם יקפוץ!

ממש לא רוצה סרטונים

בכל חתונה שאנחנו נמצאים בה אני רואה את זה ולפעמים זה נחמד ומצחיק ולפעמים זה לא, אבל בגלל שאני קונטרול פריק בנוגע לכל פרט ופרט בחתונה שלי אני מממש לא רוצה שמישהו ישים סרטון שלא אני הכנתי.
השאלה היא איך מבקרים את אופן ההכנה, את המצב של להגיד "לא" לאנשים? כי לחבר שלי יש מיליארד חברים בערך מכל מיני מקומות, צבא, לימודים, עבודה, קיבוץ ואין לי מושג עם מי לדבר בשביל להגיד להם לא לטרוח מראש, כי אני הולכת גם להנחות את הדי ג'יי שלא לקבל כלום.

את יכולה להגיד לבן הזוג שלך

שיבהיר לחברים שלו שאתם לא מעוניינים בסרטון.

בעיקרון, חשוב להגיד את זה לאנשים שיש סיכון שיכינו סרטון כי חבל על הטרחה שלהם... אולי גם תגידו למקום שאם מתקשרים אליהם מראש כדי לתאם איתם שיגידו לאנשים שלא יטרחו. הכי חשוב זה שאנשים ידעו שאתם לא מעוניינים בסרטון כי אתם לא רוצים הפסקה בשביל תוכנית אומנותית (סיבה לגיטימית...)

העניין הוא שאת חבר שלי זה לא הכי מעניין

לא באמת איכפת לו אם יהיה או לא, אבל אותי זה מאוד מעניין.
אז אני אמורה להגיד באופן אישי לכל החברים שלו כשאני אראה אותם?? זה לא נראה ביצ'י?

למעלה