בואו נפתח דיון ישן...

TheIllustrator

New member
בואו נפתח דיון ישן...

טוב, האמת היא שאין ממש כוח לפתוח אותו מחדש - אבל, הגזמתם!!! נפתח פה דיון, ממש מתת לאפינו, כאשר כל אחד טוען שה"עיר שלו" הכי טובה... בתחילה ת"א, אז צורפה ב"ש למשחק, עכשיו חיפה. אפשר לפחות להודות למר ווקשלק(2 ווים, כאמור!), שלא הכניס גם את י-ם למערכה, אבל ווקשלק לא אוהב את עירו!
(חחחחח.... פטריוט דמיקולו!) הקיצר - ת"א, ב"ש או חיפה? אני אוהב את ת"א, אוהב את חיפה, וב"ש... רק ע"מ לחסוך ממני סבל עתידי אומר שהיא נחמדה!(אבל WAY פחות מת"א או חיפה) אז זהו, כמו שפתחנו עד הדיון, ככה סוגרים אותו. והרי הדירוג לפניכם: 1. ת"א! 2. חיפה. 3. ב"ש.

ארזל

New member
אני בעד הדירוג

מכיון שרק ת"א או יותר נכון ערי גוש דן יחדיו הן היחידות הניתנות להשוואה לערים מרכזיות אחרות בעולם. ומה לעשות המידע בפורם הזה והנושא שלו מושפע ממקורות בינלאומיים, ובגלל שהיחידה שיכולה להישתוות לערים מעבר לים היא ת"א אני מסכים עם הדירוג תא- - חיפה- - ב"ש (??) שיהיה

Building freak

New member
טוב אז אצלי זה -

1. תל אביב ורמת גן (כמובן) 2. חיפה שגם מאוד יפה 3. באר שבע למורות שאין בה הרבה גורדי שחקים (או מגדלים)

fireman

New member
ליאור, תיחנק הלוואי יא כלב

ואני אצטט אותך: "אוף דה רקורד - הופתעתי לטובה ממרכז העיר, ממש יפה" אתה אמרת את זה!

הלו מה עם ירוחם../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif לא שולטת?../images/Emo6.gif

ברור שבצחוווק אני אפילו מהעיר המעאפנה הזאת

TheIllustrator

New member
אני דבק בדירוג!

מה גם שמרכז העיר של ב"ש נראה בהחלט טוב ממה שציפיתי, והוא גם יפה ביחס לעצמו, אבל גם לא ממש מהווה תחרות כל שהיא לייחודיות של ת"א או ליופי של חיפה! מבחינת "גורדי שחקים", לא ב"ש ולא חיפה יכולות להיות מוגדרות בערי גורדי שחקים, אבל דווקא לחיפה יש את מגדל אשכול ואת מגדל הממשלה, שמכים את ב"ש שוק על ירך, אין ברירה. צר לי ערן!
ולסיום, זכותו של כל אדם לא לאהוב את ב"ש... ככלות הכל, מדובר בעיר מגורים, לא יפה במיוחד. למעשה, מבלב מרכז העיר, ב"ש ממש לא יפה. לא צריך לכעוס בגלל זה... למעשה, ב"ש יכולה להנות מהעובדה שממש אין ערים יפות בישראל, אלא רק ערים מסוימות עם נקודות עירוניות יפות, כך שכיעורה הוא צרת רבים. (פ"ת, ראשון, חולון, בת-ים, דימונה, אשקלון, אשדוד... לא במצב טוב יותר) וערן, לא צקיך לקחת הכל כ"כ אישי... זה שלא כולם אוהבים את ב"ש, לא אומר כלום. אני כעת מחבב את העיר(הרבה בזכות הסיור), ודעתי על העיר פחות כבר לא כשהייתה, אולם אני מבין אנשים שלא אוהבים את העיר.

wakshlak

New member
קודם כל אני לא ממש מירושלים...

אלא ממועצה שקרובה לעיר הקודש (ממש קדושה). אכן, סלידתי מהעיר לא מוסתרת מאף אדם, אך בכל זאת היא עיר הולדתי, ורוב זמני אני נמצא שם (שם גרה חברתי ורוב חברי). הבחירה שלי היא: תל אביב. רמת גן . חיפה (עיר מדהימה ללא ספק! ואם פיירמן, אתה חושב שיש שם פחות גורדי שחקים מבבאר שבע כנראה לא ביקרת שם הרבה זמן. חיפה היא ללא ספק אחת מהערים שאני הכי אוהב בישראל, ואני שוקל להעתיק לשם את מגורי ביום מן הימים. כמו כן, אתה לא יכול להגיד שאני אומר את זה כי אני לא מכיר את באר שבע, כי כמו שאתה יודע הייתי אולי 40 פעם בבאר שבע בחצי שנה האחרונה...). אני חושב שחיפה היא העיר הכי מקופחת בפורום הזה (וגם באתר שלי). הדבר נובע מחוסר נציגות מהאזור וכתוצאה ישירה חוסר במידע ובתמונות...). באר שבע. (צר לי). ירוחם. עזה. וקשלק.

danezeq

Member
ערים בישראל

מבחינת ג"ש: 1. ת"א 2. ר"ג (אין מקום שלישי כי אין עוד ערים עם ג"ש בארץ) אבל מחינת ערים יפות אני אפרט יותר 1. ת"א (למרות כל חסרונותיה, זאת העיר הכי יפה בארץ לדעתי, העיר הכי עוצמתית עם קו הרקע היפה ביותר והרחובות והשדרות היפים ביותר - אף פעם לא הועלת תמונה של ה"יופי הקלסאי" של ת"א הג"ש שחקים בת"א הכי יפים, וזאת עיר מאוד ירוקה 2.חיפה , גם מלאה בחסרונות שיפורטו מייד, אבל מה יותר יפה מרחובות המגורים על הכרמל שבין הבתים מבצבצת העיר התחתית, בנוסיף העיר מאוד ירוקה והיא היחידה בארץ שממוקת גם על הר וגם על חוף 3. קריית טבעון - מקום נחמד מאוד 4. ויש כמה ישובים קטנים יפים חוץ מזה אין ערים באמת יפות בארץ לדעתי אגב, ראוי כאן לציין שהפער בין ת"א וחיפה הוא גדול וזה בלי להחשיב את הגורדי שחקים, אלא האווירה ברחובות בעיר ההסטורית והרחובות הקטנים הירוקים במרכז העיר -שמלאים בירק- אף אחד לא מצלם אותם והם שקטים כ"כ למרות שהם בלב עיר סוענת, ובתי הבאוהאוס המשופצים שכשאני מסתכל עליהם אני מסרב להאמין שאני בארץ
הערים המכוערות בארץ: 1.בני ברק 2.בת ים 3.חולון (יש שם כמה מקומות יפים! אך אני מדבר על המארה הכללי) 4.אילת (זה לא חוכמה לצלם את הטיילת ואת המלונות בלילה - אני מדבר על העיר עצמה) 5.ר"ג (כולל את מתחם הבורסה המבולגן, אך עדיין אפשר לומר שאם לא מסתכלים על הסדר והתיכנון - נוצר מראה יפה, אבל בלגאן ומעורבב עם בלוקים ישנים שמתאימים לאיזור תעשייה נטוש, חוץ מזה העיר מכוערת ויבשה להוציא את שיכון וותיקין הנחמד. 6. ירושלים (יש בה כמה מקומות יחודיים לה ויפים עם אווירה מיוחדת - אך עדיין העיר משדרת מראה של עיר הרוסה וצילום אוויר אחד שלה מראה את את הפיזור-ללא-תכנון של העיר, והאבן הירושלמית יחודית יחודית אבל נפילה - משולבת בבינייני שיכונים מגעילים ולעיתים אפילו עם רעפים! - מזעזע! מדהים איך עיר שמתוקצבת ע"י הממשלה - סכומים גרנדיוזים לא משפרים את העיר הזאת - היא פשוט לא יפה (אפשר לצלם כמה תמונות יפות אבל זה לא זה) אם ת"א הייתה מתוקצבת ע"י הממשלה כמו ירושלים - כבר מזמן הייתה לנו עיר אירופאית (מבחינה עיצובית) עם תשתיות משופרות, בתי בהואהוס 100 אחוז משופצים, ועיר עתיקה משופצת ומשוחזרת ואולי אפילו רכבת קלה הערים המשעממות בארץ: 1. ראשל"צ 2. נתניה (אם כי אני לא בטוח שאני יכול לשפוט - לא הייתי ממש בכל העיר) 3. באר שבע (אגב בקשר לג"ש של ב"ש - הם לא רק שבקושי קיימים - הם גם ממש משעממים! 4. עפולה

danezeq

Member
כמה דברים שחשוב מאוד להוסיף

דבר ראשון שכחתי את חסרונותיה של ת"א חיפה אז הנה הם: ת"א סובלת ממקומול אפורים - לא ירוקים - מלאים בחוטי חשמל, כבישים ותשתיות הרוסים, בתים מוזנחים, הזחנה איומה שלא ברור איך הגענו אילה בכלל - איזור התחנה המרכזית - בת"א יש משום מה עדיין מפעלים - מעל תנובה וטרה גועל נפש - ממש חרא ענק באמצע העיר (בדיוק היום קראתי שתמנובה סוגרים סוף סוף את המפעל בת"א) , בת"א יש איזורים עם מוסכים - איזור רחוב המסגר - נוצר שם בלגאן - אני שונא איזורים לא מתוכננים- שששששששששששששונא, בחיפה החסרונות הם - הבתים, כולם בחיפה מגעילים - אין שם גמעט בתים יפים - מגדלי מגורים חומים וישנים, ובתי שיכונים ישראלים פשוטים ועלובים - למעלה כל חיפה היא בעצם עיר משעממת ועלובה כמו נתניה - רק שכאילו לקחו אותי ו"שתלו" אותה על מפרץ עם הר ירוק שעושה אותה מיודחת (אה כן וגם המגדל הבהאי הזה
) בנוסף יש לה נמל מגעיל - מלעמה זה משמ מראה דוחה - משהו ממש מחריד - איזורי תעשייה מבהילי עיניים -גועל נפש בקשר לעתיד, העתיד שאני צופה לערים בישראל: בקשר לבאר שבע שלא אמרתי עליה מילים טובות (כי אין לי בינתיים) אבל בהחלט יהיו - זה הרי ברור שבעידן המזגנים והטפלת המים צפוי לבאר שבע עתיד מצויין - עיר שתחייה את המדבר - (למשל ליד דובאי משקים את המדבר ע"י הטפלת מים ונוצר מדבר שכולו שדה ירוק - לדעתי אם ב"ש תוקף בשדה ירוק ו"נקי" (שאגב כבר היום בחורף היא מוקפת בשדה כזה - אז זה לא כ"כ "מדבר") יהיה לב"ש נוף יחודי של עיר מוקפת בשדה ירוק - ג"ש אני לא חושב שיהיו בב"ש - אולי מגדל תצפית לת"א צפוי עתיד טוב גם כן, פריטתי בעבר אין לי כח לפרט שוב (פארקים, עצים, שיפוץ של בתים ישנים - שזה מובטח ובטוח, הפארק במקום חירייה, המגדלים, ושיקום איזור האיילון, איזור הרצועה הצפונית שמתוכנן להיות חוף יפה, האיים המלאכותיים (טוב זה באמת עתיד-עתיד
) לירושלים - אין לי מושג- - נראה לי שהיא תמיד תיראה הרוסה, אין הרבה מה לשפץ - הבנייה שם מכוערת -הארן הירושלמית תישאר תמיד - השאלה אם יצליחו לבנות איתה דברים יפים -בינתיים הדבר היחיד שיוצא יפה עם האבן הזו אילו רק ווילות- ווילות כאלה קיימו בת"א ובקיסריה יותר מאשר בי-ם עצמה כנ"ל לגבי חיפה - שאגב ג"ש יהרסו אותה! לא כדאי לבנות ג"ש בחיפה! - זאת דעתי!

danezeq

Member
סליחה - נא לא לצחוק! ../images/Emo6.gif

אני כ"כ עייף - כתבתי את המכתב הזה עם רגל אחת במיטה- כמה שגיאות -קשה להאמין אני בספק אם הבנתם או הבנתם נכון את מה שכתבתי- החלק עם הכי הרבה טעויות הוא החלק על חיפה - הנה החלק - תיקנתי את הטעויות (חשוב לקרוא! אחרת תבינו אותי לא נכון) בחיפה החסרונות הם - הבתים, כולם בחיפה מגעילים - אין שם כמעט בתים יפים - מגדלי מגורים חומים וישנים, ובתי שיכונים ישראלים פשוטים ועלובים - למעשה, כל חיפה היא בעצם עיר משעממת ועלובה כמו נתניה - רק שכאילו לקחו אותה (את נתניה) ו"שתלו" אותה על מפרץ עם הר ירוק שעושה אותה מיוחדת (אה כן וגם המקדש הבהאי הזה
) בנוסף יש לה נמל מגעיל - מלמעלה זה ממש מראה דוחה - משהו ממש מחריד - איזורי תעשייה מבהילי עיניים -גועל נפש

reshef

New member
כל הבתים בחיפה מגעילים? איך הגעת?

איפה אתה היית שהראו את העשירים מהשכונה החיפאית "דניה" מתפנים מוילות היוקרה שלהם?? וחוץ מזה, זה שהעיר משעממת, תאשים את מצנע.. לא אותנו..

reshef

New member
אה שכחתי להגיד למה הם התפנו..

כי הייתה שריפה גדולה ליד האוניברסיטה.. הייתי שם כשזה קרה..

TheIllustrator

New member
הודעה חשובה מאת איש מקצוע!!!

כבר הרבה זמן אבל לא מצאתי לנכון להשתתף בדיונים או לפתוח כאלו אבל יש מגמה ברורה כאן בפורום, מגמה של אטימות נציגי אזור המרכז אל מול אזור הצפון ואזור הדרום ובמקרה הספציפי כלפי באר שבע. רובכם כאן נערים שלא מכירים את מדינת ישראל של שנות ה60 וה50 ואני חייב לציין שאתם גולשים לפסים אישיים החל מהעלבות של חברים בפורום, שימוש בשפה בוטה ומאפשרים השארות של תגובות כמו של votimac26 שצריך ללמוד קצת נועם הליכות ולהבין שגם את דעתו הוא צריך לכתוב בצורה מנומסת יותר ולא להתפרצות והשפלת חברי פורום אחרים. מדינת ישראל עוברת תהפוכות בתחום הנדל"ן התשתית והפיתוח, בתור מי שמגיע מתחום הנדל"ן אני חייב להעיד שבשנים האחרונות העיר באר שבע מקבלת את תנופת הבניה הגדולה ביותר בארץ למרות שמדובר בבניה למגורים בעיקר. בתור קבלן שהסב את רוב השקעותיו להקמת פרוייטקים גדולים בעיקר באזור הדרום ובעיר באר שבע אני חייב לציין שאינכם יודעים על מה אתם מדברים בכלל. בשנת 1974 הוקם בבאר שבע מגדל 14 הקומות הראשון שעוצב בסגנון "תל אביבי" מאז שנת 1974 ועד לשנת 1990 לא נבנו בניינים מעל 14 קומות בעיר באר שבע. העיר באר שבע קיבלה את תנופתה הודות לראש העיר דאז יצחק רגר ז"ל שפעל להשגת תקציבים והפיכת העיר באר שבע לאזור פיתוח א דבר שהופך את הבניה בעיר לכדאית הרבה יותר. כיום חברות גדולות כדוגמת דיזנגוף סחר, שק"ם נדלן, תשלובת נגה מגיעות לעיר באר שבע מהמרכז בעיקר ומשקיעות כסף רב בגלל פוטנציאל גדול שיש בעיר. היות ומה שמעניין אתכם בפורום בעיקר הוא מספרי הקומות ועניין הגובה במטרים תנו לי לספר לכם קצת מעבר למה שאתם יודעים או יותר נכון לא יודעים. כיום בעיר באר שבע נבנים מגדלים בגבהים של 26 קומות עד לפני כניסתו של יעקב טרנר ראש העיר הנוכחי לתפקיד הנחתה הוועדה המקומית לתכנון ובניה הגבלת בניה לגובה של עד 18 קומות ואושרו גבוהים יותר באישור חורג, למי שזה אומר משהו אם בכלל. ההחלטה לשחרר את עניין הבנייה לגובה בעיר באר שבע נעשתה בגלל בניית מגדל ספיר בבאר שבע שאותו בנה ידידי משכבר הימים יוסי ברכה שמקים עוד מספר מגדלים בעיר באר שבע שמטפסים לגבהים שעוד לא נראו בעיר. היום בבוקר נפתח המכרז להקמת תחנה מרכזית חדשה וניתן לאיזור לחברת נגה נדל"ן להתחיל בהקמת פרוייקט מגדלי סוקולוב שלהם. בעיר באר שבע כיום אין הגבלה לבניה לגובה כפי שמתאפיין בגוש דן שמוגבל לבניה לגובה של 80 קומות מקסימום או 280 מטרים. יותר מזה לא תראו בתל אביב או רמת גן או עיר אחרת באזור, אם במדינת ישראל ימצאו צורך לבנות גורדי שחקים אמיתיים בקנה מידע עולמי הבניה של אלו לא תהיה באזור המרכז כל עוד נתב"ג נמצא במיקומו הנוכחי. בוועדה לתכון ובניה בעיר באר שבע נמצאות מספר תוכניות לבניית מגדלים בגובה של מעל 26 קומות שיועדו למשרדים שניים מהם במתחם הסיטי בבאר שבע מה שהגדיר כאן אחד מחברי הפורום כ"מרכז אזרחי"....אותו מרכז אזרחי שאותו votimac26 סיפר שהוא נגעל מהמקום ומהעוני....תגיד לי אתה בכלל יודע מה זה מרכז אזרחי? זה שטח שעד לפני 1987 היה שם רק חול, היום מדובר בשיא היוקרה והפאר של העיר באר שבע, מודבר בטיילת שעוצבה ותוכננה בסגנון אירופאי, תחנת רכבת חדשה שבפי רבים היא היפה ביותר בארץ, קריית הממשלה שהיא מבנה שעוצב ע"י 4 אדריכלים בעלי שם ויוקרה במדינת ישראל ובעולם בסגנון מודרני וייחודי, בית מלון פרדייס נגב, היכל המשפט המפואר, קניון הנגב של עזריאלי ועוד רבים וטובים שמוקמים והולכים לקום באזור המרכזי ביותר בעיר. ידידי votimac26 אתה יודע איך קצב של "פינוי בינוי" יש במה שאתה מגדיר "שכונות עוני" יש עכשיו? אני אישית בונה 3 מגדלים למגורי סטודנטים מול השער החדש שלאוניברסיטת בן גוריון, 3 מבנים בני 8 קומות שיחוברו יחדיו לקומפלקס של כ300 יחידות דיור לסטודנטים אתם יכולים לחשוב ולהביע את דעתכם על כל עיר במדינה וגם על באר שבע, אבל הרושם שלי כאן הוא שאתם מונעים מהתדמית הקשה שהוסבה לעיר באר שבע מזה שנים רבות...ותאמינו לי שאם אני משקיע מיליוני שקלים להקמת מגדלים בעיר באר שבע ובונה קוטג´ים בשכונת נאות לון היוקרתית ובונה מגדלים בשכונת רמות בבאר שבע תגלו שאתם טועים בגדול לגבי העיר הזו

חיפה...

היא עיר שאולי בעבר הייתה מלאה בבנייני שיכון אבל כיום היא לא מפסיקה לצמוח לגובה ולהתפתח (אולי זה מושך פחות תשומת לב כי לא הכל מרוכז ביחד כמו בת"א) ולדוגמא תראה את איזור קסטרא וקניון חיפה: מגדל יחסית ענק של חברת החשמל מוקם שם, מגדל של אגד, תחנת רכבת, 2 קניונים (לפי דעתי הם מכוערים) ומרכז הקונגרסים! וזה רק דוגמא-יש עוד הרבה שכונות בכרמל כמו סביוני דניה שמורכבות מהמון מיני ג"ש!!

reshef

New member
הגרנד קניון מכוער???

אני ממש אבל ממש לא חושב ככה... אפילו קניון חיפה יפה לדעתי, למרות שיש לו חזות של פח זבל..

למעלה