הודעה חשובה מאת איש מקצוע!!!
כבר הרבה זמן אבל לא מצאתי לנכון להשתתף בדיונים או לפתוח כאלו אבל יש מגמה ברורה כאן בפורום, מגמה של אטימות נציגי אזור המרכז אל מול אזור הצפון ואזור הדרום ובמקרה הספציפי כלפי באר שבע. רובכם כאן נערים שלא מכירים את מדינת ישראל של שנות ה60 וה50 ואני חייב לציין שאתם גולשים לפסים אישיים החל מהעלבות של חברים בפורום, שימוש בשפה בוטה ומאפשרים השארות של תגובות כמו של votimac26 שצריך ללמוד קצת נועם הליכות ולהבין שגם את דעתו הוא צריך לכתוב בצורה מנומסת יותר ולא להתפרצות והשפלת חברי פורום אחרים. מדינת ישראל עוברת תהפוכות בתחום הנדל"ן התשתית והפיתוח, בתור מי שמגיע מתחום הנדל"ן אני חייב להעיד שבשנים האחרונות העיר באר שבע מקבלת את תנופת הבניה הגדולה ביותר בארץ למרות שמדובר בבניה למגורים בעיקר. בתור קבלן שהסב את רוב השקעותיו להקמת פרוייטקים גדולים בעיקר באזור הדרום ובעיר באר שבע אני חייב לציין שאינכם יודעים על מה אתם מדברים בכלל. בשנת 1974 הוקם בבאר שבע מגדל 14 הקומות הראשון שעוצב בסגנון "תל אביבי" מאז שנת 1974 ועד לשנת 1990 לא נבנו בניינים מעל 14 קומות בעיר באר שבע. העיר באר שבע קיבלה את תנופתה הודות לראש העיר דאז יצחק רגר ז"ל שפעל להשגת תקציבים והפיכת העיר באר שבע לאזור פיתוח א דבר שהופך את הבניה בעיר לכדאית הרבה יותר. כיום חברות גדולות כדוגמת דיזנגוף סחר, שק"ם נדלן, תשלובת נגה מגיעות לעיר באר שבע מהמרכז בעיקר ומשקיעות כסף רב בגלל פוטנציאל גדול שיש בעיר. היות ומה שמעניין אתכם בפורום בעיקר הוא מספרי הקומות ועניין הגובה במטרים תנו לי לספר לכם קצת מעבר למה שאתם יודעים או יותר נכון לא יודעים. כיום בעיר באר שבע נבנים מגדלים בגבהים של 26 קומות עד לפני כניסתו של יעקב טרנר ראש העיר הנוכחי לתפקיד הנחתה הוועדה המקומית לתכנון ובניה הגבלת בניה לגובה של עד 18 קומות ואושרו גבוהים יותר באישור חורג, למי שזה אומר משהו אם בכלל. ההחלטה לשחרר את עניין הבנייה לגובה בעיר באר שבע נעשתה בגלל בניית מגדל ספיר בבאר שבע שאותו בנה ידידי משכבר הימים יוסי ברכה שמקים עוד מספר מגדלים בעיר באר שבע שמטפסים לגבהים שעוד לא נראו בעיר. היום בבוקר נפתח המכרז להקמת תחנה מרכזית חדשה וניתן לאיזור לחברת נגה נדל"ן להתחיל בהקמת פרוייקט מגדלי סוקולוב שלהם. בעיר באר שבע כיום אין הגבלה לבניה לגובה כפי שמתאפיין בגוש דן שמוגבל לבניה לגובה של 80 קומות מקסימום או 280 מטרים. יותר מזה לא תראו בתל אביב או רמת גן או עיר אחרת באזור, אם במדינת ישראל ימצאו צורך לבנות גורדי שחקים אמיתיים בקנה מידע עולמי הבניה של אלו לא תהיה באזור המרכז כל עוד נתב"ג נמצא במיקומו הנוכחי. בוועדה לתכון ובניה בעיר באר שבע נמצאות מספר תוכניות לבניית מגדלים בגובה של מעל 26 קומות שיועדו למשרדים שניים מהם במתחם הסיטי בבאר שבע מה שהגדיר כאן אחד מחברי הפורום כ"מרכז אזרחי"....אותו מרכז אזרחי שאותו votimac26 סיפר שהוא נגעל מהמקום ומהעוני....תגיד לי אתה בכלל יודע מה זה מרכז אזרחי? זה שטח שעד לפני 1987 היה שם רק חול, היום מדובר בשיא היוקרה והפאר של העיר באר שבע, מודבר בטיילת שעוצבה ותוכננה בסגנון אירופאי, תחנת רכבת חדשה שבפי רבים היא היפה ביותר בארץ, קריית הממשלה שהיא מבנה שעוצב ע"י 4 אדריכלים בעלי שם ויוקרה במדינת ישראל ובעולם בסגנון מודרני וייחודי, בית מלון פרדייס נגב, היכל המשפט המפואר, קניון הנגב של עזריאלי ועוד רבים וטובים שמוקמים והולכים לקום באזור המרכזי ביותר בעיר. ידידי votimac26 אתה יודע איך קצב של "פינוי בינוי" יש במה שאתה מגדיר "שכונות עוני" יש עכשיו? אני אישית בונה 3 מגדלים למגורי סטודנטים מול השער החדש שלאוניברסיטת בן גוריון, 3 מבנים בני 8 קומות שיחוברו יחדיו לקומפלקס של כ300 יחידות דיור לסטודנטים אתם יכולים לחשוב ולהביע את דעתכם על כל עיר במדינה וגם על באר שבע, אבל הרושם שלי כאן הוא שאתם מונעים מהתדמית הקשה שהוסבה לעיר באר שבע מזה שנים רבות...ותאמינו לי שאם אני משקיע מיליוני שקלים להקמת מגדלים בעיר באר שבע ובונה קוטג´ים בשכונת נאות לון היוקרתית ובונה מגדלים בשכונת רמות בבאר שבע תגלו שאתם טועים בגדול לגבי העיר הזו