בואו נפתח את Given to fly

• פותח הנושא Wine
  • פורסם בתאריך

Wine

New member
בואו נפתח את Given to fly

(כי מאוד הופתעתי שהוד חושב שזה שיר על גלישה). המילים (והתרגום): He could've tuned in, tuned in But he tuned out A bad time, nothing could save him Alone in a corridor, waiting, locked out He got up outta there, ran for hundreds of miles He made it to the ocean, had a smoke in a tree The wind rose up, set him down on his knee A wave came crashing like a fist to the jaw Delivered him wings, 'Hey, look at me now' Arms wide open with the sea as his floor Oh, power, oh He's.. flying.....whole He floated back down 'cause he wanted to share His key to the locks on the chains he saw everywhere But first he was stripped and then he was stabbed By faceless men, well, fuckers He still stands And he still gives his love, he just gives it away The love he receives is the love that is saved And sometimes is seen a strange spot in the sky A human being that was given to fly High.. flying Oh, oh High.. flying Oh, oh He's flying Oh, oh הוא יכול היה להתכוונן, אבל הוא לא זמנים רעים, שום דבר לא יכול היה להציל אותו לבדו במסדרון, מחכה, נעול בחוץ הוא קם והלך משם רץ עשרות מיילים הגיע לאוקיינוס, ישב לעשן בעץ הרוח התחזקה, הורידה אותו על ברכיו גל הגיע והתנפץ כמו אגרוף ללסת מסר לו כנפיים, "היי, תראו אותי עכשיו!" זרועות פתוחות לרווחה והים כרצפתו או, כח, או הוא....עף! שלם! הוא ריחף חזרה למטה כי רצה לחלוק את המפתח למנעולים על השלשלאות שראה בכל מקום אבל קודם הוא הופשט, ואז נדקר על ידי איש מחוסר פנים, ובכן, מזדיינים הוא עדיין עומד והוא עדיין נותן את אהבתו, רק מוותר עליה (למענכם) האהבה שהוא מקבל היא האהבה שנשמרת ולפעמים אפשר לראות נקודה מוזרה בשמיים בן-אנוש שניתנה לו הזכות לעוף גבוה....עף!
לפי מיטב הבנתי השיר מדבר על אדם מעורער, אולי חולה נפש, אבל לא מישהו מוסכן, מישהו שרגיש מדי מכדי לחיות בשלום בעולם הזה. ולכן כלאו אותו בבית משוגעים, אולי אפילו משהו אלגורי כזה, חש כלוא בחיים האלה, ומצליח לברוח משם. הוא מגיע לאוקיאנוס, הים שאינסופי שהוא כל כך חופשי ומעניק לו את התחושה של החופש, ועם זאת, הגיעה רוח חזקה (אולי העולם האמיתי? אולי הוא נתפס?) שהורידה אותו לברכיים, גל ענק (חזק כל כך שהתנפץ עליו כמו אגרוף ללסת) אסף אותו אליו ונתן לו כנפיים (אולי הוא טבע? הגל "אכל" אותו?). הי תראו אותי עכשיו! אני עף! אני מעליכם! אתם כבר לא עליונים עלי! אני מרגיש את הכח! אבל הוא חש שהוא חייב לחלוק את הכח הזה, ניסה אולי לחלוק את התחושה, את המחשבות עם הקרובים לו, אבל הם דיכאו אותו שנית - הפשיטו אותו (מכל הרעיונות המיוחדים שלו), דקרו אותו (הרגו אותו, מנטלית), אבל לכו להזדיין - אני עוד כאן ועכשיו אני מחלק את האהבה שלי ואת הכח שלי לכולם, ואני אשאב את הכח והאהבה שלי מהכח והאהבה שאני מעניק לכם. בפועל אני חושבת שמדובר במוות, והכח שלו הוא במוות שלו שנותן לו כנפיים ויכולת לעוף מעל כולם ולחלק את האהבה שלו, האהבה הרוחנית. אף פעם לא התיחסתי לשיר הזה בצורה מילולית מדי, אין ספק שהוא אלגוריה לחברה שמדכאת את מי שהוא קצת נשמה חופשית ורוצה להעביר מסר של חופש ואהבה. והנה מה שאדי אמר על השיר [I imagined the song as] a 20-page cardboard (children's) book with a line on each page and a picture to go with it. It's a fable, that's all. The music almost gives you this feeling of flight, and I really love singing the part at the end, which is all about rising above anybody's comments about what you do and still giving your love away. You know? Not becoming bitter and reclusive, not condemning the whole world because of the actions of a few.[1] תרגום: "דמיינתי את השיר כמו ספר ילדים בן 20 עמודים, בו בכל דף ציור, ומתחתיו שורה אחת. זו אגדה, זה הכל. המוזיקה כמעט נותנת לך את התחושה שאתה עף, ואני ממש אוהב את הקטע בסוף, שהוא כולו על היכולת להתרומם מעל כל מה שאומרים עליך ועל מה שאתה עושה ובכ"ז אתה תמשיך לתת את האהבה שלך הלאה. לא להפוך למריר ומתבודד, לא לפסול את כל העולם בגלל מעשים של כמה בודדים" (ותודה לוויקי) שם הוא יכול לחיות שלם עם עצמו, שם הוא יכול לחיות חופשי (קיבל כנפיים)

one pearl

New member
כתבתי משהו כל כך יפה

וארוך ויפה והכל נמחק!!!!
אוקי. אני אנסה לשחזר... מסכימה איתך ברוב, אבל ממש לא בהכל. נכון. השיר אנלוגיה לאדם חופשי המתנתק מהחברה ונדחה. הטעות שלך לדעתי, היא שהמוטיב המרכזי של השיר הוא בכלל החיים. רק כשהאיש עף: מגלה את עצמו, הולך בדרך שלו, מאושר מאוהב, אמיתי (מחקי את המיותר) הוא חיי את החיים. עד אז הכל היה אפור, קשה, לא טוב. השיר נכתב על כל אחד מאיתנו, ביקורת על כל אחד מאיתנו, על החיים האפרורים, המרובעים, הזהים כמעט. (אם תרצו (בווווווווווווווזזזזזזזז) אני אספר לכם על אחידות ואחדות וההבדל בינם) דבר שאף מזכיר לי את משל המערה של אפלטון :)אנשים קשורים לקיר במערה ומאחוריהם מדורה. כל העולם שהם מכירים הן הצללים שלהם על הקיר. יום אחד איש משתחרר מהקבלים, יוצא החוצה ומגלה את העולם. הוא רוצה לחזור ולספר לחבריו את האמת, אך יודע שאם יעשה כך גורלו יהיה הפלה ומוות) כך גם האיש המעופף שלנו. הוא מגלה את האמת, הדבר הטובה יות לחיות, אך הוא רוצה לחזור ולשתף, ואז הוא מושפל ונדחה מהחברה: He floated back down 'cause he wanted to share His key to the locks on the chains he saw everywhere But first he was stripped and then he was stabbed כדי להצליח להתמודד, הוא מחליט לשמור את הדברים לעצמו, ורק מי שרוצה לקבל הוא נותן (מספר, משתף): And he still gives his love, he just gives it away The love he receives is the love that is saved ולפעמים אפשר לראות נקודה מוזרה בשמיים, מישהו שהצליח ללכת בדרכו/להיות מאושר/לאהוב. הרבה אפשרויות. זה עוד משהו שמיוחד בשיר, לכן מי שאוהב גלישה, זה יזכיר לו גלישה. ומי שאוהב לנגן זה יזכיר לו את הנגינה וכדומה. אני חושבת שגם למנגינה בשיר יש הרבה מהכבוד שלו. הוא מתחילה אומנם שקטה, אך יש בה מקצב כזה, כמה תווים שכאילו רומזים לנו על העתיד לבוא. אנחנו לא יכולים להבין מה הם, עד שפתאום הם מתפרצים ברגע שהוא מגיע להחלטה שלו. כשהוא חוזר לארץ ולחברה, המוסיקה חוזרת לעצמה, מעט רועשת יותר,אך עכשיו אנו יכולים להבחין שהמוסיקה הזו מרמזת לנו את החיים. היא מזכירה לנו שהחיים הם המוטיב המרכזי. הם מלווים אותנו תמיד, גם כשאנחנו מתעלמים מהם, גם כשאנחנו לא רוצים אותם. הם תמיד איתנו. כנגד כל ההגיון, האיש במקום לפול למטה, עף למעלה. מראה לנו כיצד ההגיון שלנו, המוסכמות שלנו, לא בהכרח נכונות והכל יכול לקרות. תמיד אפשר לשנות. ולפעמים אני עולה על אחד מההרים ליד הבית שלי, צופה לאופק. כשהכל ירוק, ואפשר לראות רוק רחוק את הים. והשיר הזה מתנגן לי בראש כמו מטורף. אני פורשת את הידים שלי, נותנת לרוח לגעת בי. ואני מרגישה לפחות לכמה רגעים כמו נקודה מוזרה בשמים. שעפה. אולי אם תסתכלו פעם למעלה תוכלו לראות אותי.

SecondFace

New member
כתבת משהו כ"כ יפה..

בשיא הרצינות נשאבתי למה שכתבת ואני מאלה שרואים יותר מ10 שורות ומתחילים להתייאש.. אבל מה שכתבת ופירשת עם משל המערה פשוט נגע בי קרוב מאוד זה דברים שחשבתי עליהם ושהעסיקו אותי מאוד[מן הסתם אני לא היחידה..] והצורה שבה את חשבת ופירשת את השיר ואת החיים ממש מעניינת ונכונה בעיניי..וזהו את מכירה את זה שאין לך את המילים לתאר מה שאת מרגישה..אז זה בערך מה שקורה עכשיו אני חופרת וכותבת מלא אבל את מה שניסיתי להסביר לא הצלחתי..חח אז בקיצור יישר כוח! ריגשת אותי:)

one pearl

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אבל אני כבר יודעת שאת יודעת להתבטאות מצויין. זה כל כך קשור למצב רוח ולתקופה ולרוח שנכנסה בך...

Wine

New member
יפה, אהבתי ../images/Emo45.gif

זה מה שיפה בשיר הזה - שניתן לפרש אותו בכל מיני דרכים, הוא לא חד משמעי. אני עדיין חושבת שבסוף הוא מת, שכן הצליחו לדכא את הרצון שלו לכדי מוות, והמוות הוא מה ששחרר אותו. אבל זו רק התחושה שלי.

one pearl

New member
ידעתי ששכחתי משהו

(בחזרה שלי...) זה בעיקר בשבילך יין יקרה. כל הכבוד על הפתיחה לדיון של השיר הזה. (שדרך אגב, מאוד מסובך לתרגם, ולנסות לא להכניס בתרגום פרשנות אישית- בדיוק כמו שעשית בהצלחה). יהיה נחמד אם את בפרט, או אנשים אחרים ככל ימשיכו את הפינה שהתחלנו בה מזמן של תרגום וניתוח שירים. היא תמיד הייתה יפה ומעניינת. ולי בקושי יש זמן. לפעמים כן לפעמים לא. אז זהו נראה לי.... תרגום מעולה

Wine

New member
ואו, תודה על המחמאה

פינת ניתוח השירים היא לא שלי, מה גם שאין לי כל כך זמן לזה...פה ספציפית זה שיר שאני מאוד מאוד אוהבת וגם כתגובה למה שהוד כתב. שוב - תודה

one pearl

New member
הפינה עצמה הייתה שלי

פשוט אין לי הרבה זמן להמשיך בה. אולי עוד מעט יהיה. אבל אני לא יכולה להיות בטוחה. זאת הבאסה הכי גדולה בעבודה (שאין זמן ואין כוח כמובן...) והמחמאות מגיעות לך...

הוד11

New member
השיר מדבר על גלישה, מצטער

בידיוק כמו באושנס גם פה הים, הגלים , הגילשה כולם מסמלים חופש, מעוף, התנתקות מהשלשלאות שהחברה כופה עלינו. בשיר פה יש לנו בחור שעובר תקופה קשה בחייו, הוא מדוכא, נתון במשבר מתמשך (A bad time, nothing could save him). הוא מחליט להתחיל, כמו פורסט גאמפ, לרוץ מזה, לברוח הרחק הרחק די לשכוח ולעזוב בצד את הדברים הרעים שקורים לו (He got up outta there, ran for hundreds of miles). הוא מגיע לאוקיינוס שמסמל פה כמה דברים: 1) מוטיב הים הפתוח, מייצג ברחבו ובגודלו את מיליון האפשרויות שכעת פרושות בפני האיש, הבריחה המושלמת. 2) מוטיב הטבע מול האנושות, כדי לברוח מהחברה האנושית שבה הוא לא מצליח ועובר דברים קשים הוא מגיע לאנטיתזה של החברה הזאתי, הטבע ומתמסר לו. עכשיו מגיעה רוח גדולה, השילוב של רוח וים כידוע יוצר גלים והבחורצ'יק שלנו לא יכול לעמוד בזה, מרוב העוצמה הרגשית שהוא חווה ברגע זה הוא נופל על ברכיו המום. וכאן מגיע הפזמון שהוא לפי דעתי מתאר גלישת גלים באופן עמוק מאוד. עוצמת הטבע שמעניקה לבן התמותה כוח. כעת יכול הבנאדם בעזרת הגלים הגבוהים שהוא גולש עליהם לגעת בשמיים, ממש לעוף. בבית השני הוא חוזר ארצה מהגלישה ומחליט לחלוק עם האנשים בשטח את נפלאות החוויה שעבר אבל האנשים דוחים אותו בבוז. שוב הוא אינו מצליח להסתגל לחברה האנושית שמצידה אינה מסתגלת אליו. איש מחוסר פנים, הכוונה פה לדעתי שמרבית האנשים הם נטולי זהות, אין להם את החיבור לטבע כמו שיש ליחיד הסגלה בשיר ולכן הם חסרי פנים כיוון שרובם מתנהגים אותו דבר. למרות היחס המשפיל אליו מצד האנשים הוא עדיין עומד, מה שהופך את השיר ביחד עם המוסיקה הנהדרת לאחד האופטימים של פרל ג'אם. בפזמון האחרון הבנאדם לא מוותר וממשיך לגלוש.

Wine

New member
אין לך מה להצטער ../images/Emo13.gif

זה שיר שאפשר לפרש באופנים שונים, אין פירוש אחד שהוא נכון. פשוט הפתיע אותי הכיוון הזה של גלישה (שאני עדיין לא מתחברת אליו) אבל סבבה.

nothingman1

New member
אפשר לפרש את זה בצורה הכי מופשטת

בנאדם שעף=מלאך! A wave came crashing like a fist to the jaw Delivered him wings, 'Hey, look at me now' Arms wide open with the sea as his floor האיש שלנו הלך לים והוטבע ע"י גל הגל הזה שהרג אותו נתן לו כנפיים- כלומר הפך אותו למלאך עכשיו הים נמצא כולו מתחתיו, כי הוא בשמיים בקיצור, אפשר לפרש את הזהות של האדם הזה בהרבה צורות, כל אחד יבחר למה הוא הכי מתחבר אני אישית אוהב לחשוב על הסיפור של השיר עם הפירוש של המלאך, שהבנאדם שסבל במשך כל החיים שלו מהחברה האנושית נותן אהבה ללא תנאי (אם מדובר על איש אז הוא מקבל משהו בתמורה לזה, יחס טוב וכו', אבל במקרה של מלאך זה חד-צדדי וטהור) ולמרות החיים הדפוקים שהיו לו, במקום לשנוא בני אדם, הוא לא נשאר מריר כלפי החברה ומרעיף עליה אהבה כמה נאיבי מצדי

one pearl

New member
אבל בבית השני

מדובר על החזרה ליום יום. כיצד האנשים לא מקבלים אותו. כיצד הוא מתגבר. מעניין אותי שתסביר את הראיה שלך על הבית השני :) רעיון ממש יפה

nothingman1

New member
משום מה פיספסת אותו, אז הנה שינוי-

מלאך מבחינה מטאפורית, הגל הזה עשה לו משהו (ולא הרג אותו) ומאותו רגע חל בו שינוי שהפך אותו מבנאדם רגיל לבנאדם שהתכלית שלו דומה לשל מלאך, והוא רק רוצה לעשות טוב לאנשים ואז לא קיבלו אותו וכו'... זה מסתדר

למעלה