בואו נפתח את Given to fly
(כי מאוד הופתעתי שהוד חושב שזה שיר על גלישה). המילים (והתרגום): He could've tuned in, tuned in But he tuned out A bad time, nothing could save him Alone in a corridor, waiting, locked out He got up outta there, ran for hundreds of miles He made it to the ocean, had a smoke in a tree The wind rose up, set him down on his knee A wave came crashing like a fist to the jaw Delivered him wings, 'Hey, look at me now' Arms wide open with the sea as his floor Oh, power, oh He's.. flying.....whole He floated back down 'cause he wanted to share His key to the locks on the chains he saw everywhere But first he was stripped and then he was stabbed By faceless men, well, fuckers He still stands And he still gives his love, he just gives it away The love he receives is the love that is saved And sometimes is seen a strange spot in the sky A human being that was given to fly High.. flying Oh, oh High.. flying Oh, oh He's flying Oh, oh הוא יכול היה להתכוונן, אבל הוא לא זמנים רעים, שום דבר לא יכול היה להציל אותו לבדו במסדרון, מחכה, נעול בחוץ הוא קם והלך משם רץ עשרות מיילים הגיע לאוקיינוס, ישב לעשן בעץ הרוח התחזקה, הורידה אותו על ברכיו גל הגיע והתנפץ כמו אגרוף ללסת מסר לו כנפיים, "היי, תראו אותי עכשיו!" זרועות פתוחות לרווחה והים כרצפתו או, כח, או הוא....עף! שלם! הוא ריחף חזרה למטה כי רצה לחלוק את המפתח למנעולים על השלשלאות שראה בכל מקום אבל קודם הוא הופשט, ואז נדקר על ידי איש מחוסר פנים, ובכן, מזדיינים הוא עדיין עומד והוא עדיין נותן את אהבתו, רק מוותר עליה (למענכם) האהבה שהוא מקבל היא האהבה שנשמרת ולפעמים אפשר לראות נקודה מוזרה בשמיים בן-אנוש שניתנה לו הזכות לעוף גבוה....עף!
לפי מיטב הבנתי השיר מדבר על אדם מעורער, אולי חולה נפש, אבל לא מישהו מוסכן, מישהו שרגיש מדי מכדי לחיות בשלום בעולם הזה. ולכן כלאו אותו בבית משוגעים, אולי אפילו משהו אלגורי כזה, חש כלוא בחיים האלה, ומצליח לברוח משם. הוא מגיע לאוקיאנוס, הים שאינסופי שהוא כל כך חופשי ומעניק לו את התחושה של החופש, ועם זאת, הגיעה רוח חזקה (אולי העולם האמיתי? אולי הוא נתפס?) שהורידה אותו לברכיים, גל ענק (חזק כל כך שהתנפץ עליו כמו אגרוף ללסת) אסף אותו אליו ונתן לו כנפיים (אולי הוא טבע? הגל "אכל" אותו?). הי תראו אותי עכשיו! אני עף! אני מעליכם! אתם כבר לא עליונים עלי! אני מרגיש את הכח! אבל הוא חש שהוא חייב לחלוק את הכח הזה, ניסה אולי לחלוק את התחושה, את המחשבות עם הקרובים לו, אבל הם דיכאו אותו שנית - הפשיטו אותו (מכל הרעיונות המיוחדים שלו), דקרו אותו (הרגו אותו, מנטלית), אבל לכו להזדיין - אני עוד כאן ועכשיו אני מחלק את האהבה שלי ואת הכח שלי לכולם, ואני אשאב את הכח והאהבה שלי מהכח והאהבה שאני מעניק לכם. בפועל אני חושבת שמדובר במוות, והכח שלו הוא במוות שלו שנותן לו כנפיים ויכולת לעוף מעל כולם ולחלק את האהבה שלו, האהבה הרוחנית. אף פעם לא התיחסתי לשיר הזה בצורה מילולית מדי, אין ספק שהוא אלגוריה לחברה שמדכאת את מי שהוא קצת נשמה חופשית ורוצה להעביר מסר של חופש ואהבה. והנה מה שאדי אמר על השיר [I imagined the song as] a 20-page cardboard (children's) book with a line on each page and a picture to go with it. It's a fable, that's all. The music almost gives you this feeling of flight, and I really love singing the part at the end, which is all about rising above anybody's comments about what you do and still giving your love away. You know? Not becoming bitter and reclusive, not condemning the whole world because of the actions of a few.[1] תרגום: "דמיינתי את השיר כמו ספר ילדים בן 20 עמודים, בו בכל דף ציור, ומתחתיו שורה אחת. זו אגדה, זה הכל. המוזיקה כמעט נותנת לך את התחושה שאתה עף, ואני ממש אוהב את הקטע בסוף, שהוא כולו על היכולת להתרומם מעל כל מה שאומרים עליך ועל מה שאתה עושה ובכ"ז אתה תמשיך לתת את האהבה שלך הלאה. לא להפוך למריר ומתבודד, לא לפסול את כל העולם בגלל מעשים של כמה בודדים" (ותודה לוויקי) שם הוא יכול לחיות שלם עם עצמו, שם הוא יכול לחיות חופשי (קיבל כנפיים)
(כי מאוד הופתעתי שהוד חושב שזה שיר על גלישה). המילים (והתרגום): He could've tuned in, tuned in But he tuned out A bad time, nothing could save him Alone in a corridor, waiting, locked out He got up outta there, ran for hundreds of miles He made it to the ocean, had a smoke in a tree The wind rose up, set him down on his knee A wave came crashing like a fist to the jaw Delivered him wings, 'Hey, look at me now' Arms wide open with the sea as his floor Oh, power, oh He's.. flying.....whole He floated back down 'cause he wanted to share His key to the locks on the chains he saw everywhere But first he was stripped and then he was stabbed By faceless men, well, fuckers He still stands And he still gives his love, he just gives it away The love he receives is the love that is saved And sometimes is seen a strange spot in the sky A human being that was given to fly High.. flying Oh, oh High.. flying Oh, oh He's flying Oh, oh הוא יכול היה להתכוונן, אבל הוא לא זמנים רעים, שום דבר לא יכול היה להציל אותו לבדו במסדרון, מחכה, נעול בחוץ הוא קם והלך משם רץ עשרות מיילים הגיע לאוקיינוס, ישב לעשן בעץ הרוח התחזקה, הורידה אותו על ברכיו גל הגיע והתנפץ כמו אגרוף ללסת מסר לו כנפיים, "היי, תראו אותי עכשיו!" זרועות פתוחות לרווחה והים כרצפתו או, כח, או הוא....עף! שלם! הוא ריחף חזרה למטה כי רצה לחלוק את המפתח למנעולים על השלשלאות שראה בכל מקום אבל קודם הוא הופשט, ואז נדקר על ידי איש מחוסר פנים, ובכן, מזדיינים הוא עדיין עומד והוא עדיין נותן את אהבתו, רק מוותר עליה (למענכם) האהבה שהוא מקבל היא האהבה שנשמרת ולפעמים אפשר לראות נקודה מוזרה בשמיים בן-אנוש שניתנה לו הזכות לעוף גבוה....עף!