בואו לביקור

croovy

New member
../images/Emo107.gif זה לא קביל

זה לא בלתי חוקי לבנות כביש בלי קיר אקוסטי, וזה לא בלתי חוקי לנסוע בשבת. העניין הוא שאנשים מייחסים יותר חשיבות לדת מאשר לדברים שאנשים חושבים ושעוזרים לשמור על השפיות.

דבר אחד שאני לא מבין

מדוע לא לשמור על הסטטוס קוו, כפי שניסו לעשות בבר אילן, ולהסכים על סגירת הכביש בזמני תפילה? זה נראה לי כמו הפתרון הכי הגיוני ומאוזן, וכנקודת איזון הגיונית בסכסוך הזה. השבת תיפגע מעט, וכך גם חופש התנועה. למה ללכת לעימות מיותר?

../images/Emo45.gifמסכים איתך!

במקום לריב ללא הרף, באמת כדאי לעשות פשרה, לאו דוקא כזאת, אלא כזאת שתתאים במקרה הזה. ארתור גיל-קרוב.

../images/Emo6.gif תציע לחרדים שלך.

לא ממש הבנתי: אתה בעד שמירה על הסטטוס קוו, על המצב שהיה מוסכם כל השנים, או בעד שינויו לטובת הדרישות החדשות של החרדים?

אני בכלל לא מסכים עם הסטטוס קוו.

טלמון, אלו לא דרישות חדשות. מאז ומעולם הם ביקשו, וזה מה שהסדר הסטטוס קוו מבטא, שלא תהיה פגיעה בערכים המקדשים להם, בכלל זה- השבת. ארתור גיל-קרוב.

גולדי22

New member
מי נוסע דווקא בתפילה?

אתה מוזמן לבוא ולהתרשם, כדי להתבונן ול"להבין". שנים שאנו חיינו ב"סטטוס קוו" עם שכנינו,ישנם פה חילונים,דתיים , חרדים שרגילים לרוב לא חרדי,מסורתיים. הנסיעה בשבת עברה בשקט גם כאן גם באבן-גבירול וגם בהרצל. ניכנסו פנאטים, חוזרים בתשובה קיצונים , שלדבר עימם זה סתם לריב.יכול גם להיות שישנה גם מדיניות מוכוונת כי הפנאטים רוצים להשתלט .קל מאד לדרוש מאיתנו להתחשב, אז התחשבנו. אבל , לרצות שהפנאטים ייתמתנו?שבוע אחד לידם ואתה תהייה מראשוני המתלהמים נגדם !

האם היה נהוג

שהחילונים אינם נוסעים בזמני תפילה, והחרדים כרגע מפירים את הנוהג ואת הסטטוס קוו, או שעימותים היו במקום לאורך זמן רב יותר? כי אם לאורך שנים חילונים לא התחשבו בזמני התפילה וברצונות הציבור החרדי, יש שחר לדרישה, ויש גם תקדים (בר אילן). אשמח לפרטים רבים יותר על המקרה, כולל מראי מקור.

"מראי מקום"?

הבנאדם הזמין אותך למקום עצמו. ההגעה לשם אינה מסובכת, ואינך חייב להיות צד ולהתעמת. אתה יכול לחנות מצפון לרח' ז'בוטינסקי (שגם הוא שייך לבני ברק, אבל עדין לא "נכבש"), ולהגיע למקום ברגל ולראות את המצב במו עיניך.

לא מעניין אותי מה קורה שם כרגע

מעניין אותי מאיפה זה התחיל, והאם הייתה פשרה או עימות מתמשך. אני מניח שאגיע גם למקום עצמו כאשר אדע, ע"ב מקורות מידע, במה אני תומך.

אל מי אתה פונה?

זה בדיוק הענין, שהחרדים שואפים לשנות את הסטטוס קוו שהיה קיים במקום כל השנים.

למעלה