בואו לביקור

גולדי22

New member
בואו לביקור

גם השבת, הכל מוזמנים לבוא לרחוב סוקולוב בני-ברק. כולם מוזמנים לבוא ולהתרשם כיצד מנסים חרדים לכפות רצונם לסגור הרחוב בשבת מול החילונים המתנגדים לכך. תבואו, תצלמו, תספרו על הקורה לכולם , תתווכחו ,אקטואליה לול והכול מוזמנים: מיקום-סוקולוב 60 עד 40, בני-ברק.

צריך לסגור את הכביש לבקשתם.

זוהי לא כפייה דתית. לא חיבים לעבור בכביש הזה. אם אפשר, ואפשר, להגיע ליעד כזה/אחר בעוד 5 דקות נסיעה- לא יקרה כלום. צריך להתחשב בהם- ולסגור את הכביש בשבתות. ארתור גיל-קרוב.

Fleddermaus

New member
להתחשב בהם? ../images/Emo119.gif

להתחשב בהם זה גם לחבוש כיפה, לאכול כשר ולהצביע אגודת ישראל. אולי הם ייתחשבו בי, יישלמו מיסים וייתגייסו לצה"ל?

Fleddermaus

New member
וכן, אני מודע לעובדה...../images/Emo119.gif

שחלקם בהחלט משלם מיסים ומתגייס. הבעייה היא עם אלה שלא, ויש רבים.

יש הבדל גדול.

יש הבדל בין להתחשב ובין לנהוג כמו. הם מבקשים שלא נחלל שבת מול הפרצוף שלהם. אנחנו יכולים לנסוע מסביב. אתה מדבר על כפייה, אני מדבר על התחשבות. אני, כאדם שצם ביום כיפור, מבקש שיתחשבו בי בכך שלא יעשו מנגל מתחת לבית שלי ביום כיפור. שיתחשבו בי. אני לא מכריח אף אחד לצום. זה ההבדל. דוגמא נוספת: אנו מתחשבים במוסלמים שבאים להר הבית כדי להתפלל שם. זו התחשבות בזולת וברצונותיו. חלק מהבאים לשם היו רוצים שנחזור למקומות מהם באנו (ברה"מ, פולין, צפון אפריקה וכו'...), את זה אנחנו לא עושים והרי שזו כפייה מצד החושבים כך. ארתור גיל-קרוב.

tapr

New member
ואני רוצה לנסוע לים בשבת!

שיתחשבו בי! יש כאן קו מחשבה מאוד ברור. "זה לא מפריע" לחילונים, אז למה לא? למה שהחילונים לא יאכלו כשר, זה לא מפריע להם? לדתיים כ-ן מפריע לאכול לא כשר. למה שהחילונים ילכו לבתי קולנוע בשאבעס, עובדה שהדתיים מסתדרים בלי. קו המחשבה הזה הוא שהאדם החילוני, החופשי, צריך להתנצל על כל צעד שהוא עושה בלי כיפה. שב לשיחה קצרה עם שולמית אלוני, ש"תרביץ בך תורה"...

שוב: רק מה שמול העיניים.

כמו שאמרתי, לדוגמא, אני שומר על יום כיפור ואיני אוכל ביום הזה, לכן, אני מצפה מכל אדם שיתחשב בכך שלא יפתח מנג מתחל לבסית שלי ביום הזה, לא איכפת לי שיאכל בבית שלו. אותו דבר גם כאן. אף אחד לא מכריח אותך. פשוט על תעשה את זה מול העיניים שלהם- כמו לנסוע מול העיניים שלהם. ארתור גיל-קרוב.

ואם בשולמית אלוני עסקינן אז....

מצורף קשור לכתבת הראיון שלי איתה שהוכנה על-ידי לאתר הבריקדה. תהנה
. ארתור גיל-קרוב.

kgjghy

New member
אלוני מסיתה ומשקרת

מובוטו לא רצח המונים דווקא בנשק ישראלי. ספקיות הנשק העיקריות שלו היו בלגיה וצרפת. אבל זה רק פרט קטן במסכת השקרים. גם לבריטניה אין חוקה ויש לה חוקים דרקוניים נגד הטרור. גם במדינות אירופה הנאורות יש חוקי חרום דומים לתקנות החרום שלנו. ספרד הנאורה לא מהססת לירות במהגרים אפריקניים חסרי כל המנסים להיכנס לתחומי הקולוניות שלה על אדמת מרוקו, ואף אחד לא מקים ועדות חקירה ולא קורא לממשלת זפאטרו השמאלנית 'נאצים'. וכו' וכו'. ובעיית הטרור שם היא צחוק ומשחק ילדים מול הבעיות שאנחנו מתמודדים איתן כאן. אלוני היא דמות טראגית של בת ישראל פטריוטית שהפכה לעת זקנה לשונאת עמה וארצה. ייזכר לשימצה הראיון שהיא העניקה לאחרונה לעיתון הערבי-לאומני קיצוני 'כול אל ערב' שבו היא פנתה לחמאס בבקשה להפסיק את הפיגועים 'בתוך הקו הירוק' - שנאמר: מכלל 'לאו' אתה שומע 'הן'. ובמילים אחרות: אלוני נתנה הכשר לפיגועי החמאס 'מעבר לקו הירוק' (למשל בעיר העתיקה או בגבעה הצרפתית בירושלים).

אני ראיינתי אותה סה"כ.

זכותך לחשוב מה שבא לך. אני, בתור עיתונאי שמנסה להיות ישר, לא אנקוט פה עמדה. ארתור גיל-קרוב.

kgjghy

New member
אין לי טענות אליך אחרי שמחקו לך

את כל השאלות המעניינות. רק לא ברור לי למה אתה מתגאה בראיון הזה. במקומך הייתי מעדיף שהראיון לא יתפרסם בכלל מאשר לצאת כאילו לקקן.

אחי, לא זה העניין.

הייתה לי משימה. לראיין אותה. זה הכול. עשיתי זאת. דווקא היו כמה שאלות מעניינות.... ארתור.

גולדי22

New member
איך אפשר לעקוף?

איך אפשר לעקוף את היעד בשבת? אתה מתכוון לשכור מסוקים ולהעביר את הגרים בסוקולוב ובאבן-גבירול באויר?

ובנוסף, ישנו המושג "סטטוס קוו" -

הרי המטרה שלכם אינה פריצת דרך נוספת עבור החילונים בלב שכונת מגורים דתית, אלא מניעת השתלטות חרדית על שטח נוסף, שתשנה לרעה את רמת חיי התושבים. מדהים איך אנשים ממהרים "להתחשב" דווקא בהשתלטות חרדית על שטח נוסף, שתשנה לרעה את רמת חיי התושבים.

גולדי22

New member
התחשבו בהם-וזו דרישתם החדשה

חלקים ניכרים מרחוב הרצל נסגרו לכניסה בשבת, כדי להתחשב בחרדים שגידולם באוכלוסייה גדול יותר ומפני שבכל בניין חדש שנבנה נכנסו לגור אך ורק חרדים.(אין כניסה בבניין חדש לחילונים, דימוקרטי?)מה קרה? רוצים החרדים עוד. כך הם מבקשים לנגוס ב"סטטוס קוו" ולהותיר את כל הקטע הזה בידם ושייברחו החילונים ממנו.זה מה שקרה אחר שהתחשבו בהם .

croovy

New member
../images/Emo107.gif לו היו מתחשבים גם בי

יש לי את כביש גהה ליד הבית, ואני לא מסוגל לישון עם חלונות פתוחים, או לשבת מחוץ לבית. לי מספיק שהיו בונים קיר אקוסטי. אבל לא. בגלל ששינה היא לא דת - לא יתחשבו בי.

tapr

New member
אני בטוח שבארה"ב...

יש מישהו שכבר ייסד את "כנסיית השינה"

תגיש תביעה משפטית.

נ.ב אני בטוח שאם זו הייתה בעיה עם מוסלמים דתיים, ולא עם יהודים חרדים, לא הייתה פה כל ההתלהמות הזו נגדם. ארתור גיל-קרוב.

רובן21

New member
צא והתלהם ארתור

אם עליך היו כופים אורח חיי קיצוניים , אתה לבטח היית מתלהם!כל עוד שזה לא נוגע לך אתה מרשה לעצמך לטעון טענות על אחרים, ניראה מה יקרה כשייקחו ממך את העשבים ויאסרו עליך לקחתם גם בפרטיות , איך תגיב אז?החילונים בסוקולוב "כולה" נוסעים להם בשבת, הם לא מכים את הילדים החרדים על החסימות שהללו חוסמים, ואתה כבר מתלהב.

למעלה