בואו לאכול איתי (פסטה)

צליליתה1

Well-known member
25 באוק, יום הפסטה הבינלאומי

דווקא היו לי תוכניות לגמרי אחרות, אבל חייבת לחגוג את הסיבה למסיבה הזותי

בשנים האחרונות גיליתי את חדוות הפסטה בסיר אחד. שלא רק חוסך כלים והתעסקויות אלא גם מייצר משהו שלא נורא אם מחכה קצת עד להגשה. (הכלל המסורתי היה: אורחים מחכים לפסטה, הפסטה לא מחכה לאורחים). היום נראה לי שאלך על משהו בכיוון הזה.

הבו מתכוני פסטה. המתכון הטוב ביותר יזכה בפרס (כשתפוז יעביר לי את כל הפרסים והצ׳ופרים שהובטחו לי מתחייבת לזרוק משהו למנצח).
 

קלייטון.ש

Well-known member
פסטה בסיר אחד. שלא רק חוסך כלים
במיוחד אם גם אוכלים ישר מהסיר.
פסטה היא האוכל העיקרי שלי, הפחמימה העיקרית. לא מסתדר עם אורז או תפוחי אדמה.
הפסטה הראשונה שאני זוכר אכלתי אצל השכנה שגרה דלת מולינו בת"א. הרבה פעמים סבתא היתה שולחת אותי אליהם שישגיחו עלי כמה שעות.
אני זוכר שהיה לה בעל איטלקי והיתה מבשלת לו פסטה. כמו בשיר של סנדרסון על ציפי פרימו מחולון.
רק שזו היתה מבשלת לא קנלוני אלא ספגטי רגיל. ואת הספגטי שלה אני זוכר כראשון שלי.
את הפסטה שלי אני מכין תמיד לבד. כבר הרבה שנים שלא אוכל פסטה שמכין מישהו אחר. מישהו אחר מוזמן להכין לי אורז או תפוחי אדמה, את שלו אני אוכל. אבל לא פסטה.
הפסטה שלי שאני הכי אוהב ואני מכין גם לנכדים שקוראים לה "הפסטה של סבא הכי טעימה בעולם" אני מבשל את הספגטי עם הרבה מלח, שם הכל בקערה, מוסיף כף גדושה של פפריקה מתוקה בשמן שאני קונה בחנות תבלינים בנהריה בפסאג' ליד הרכבת - כולם בנהריה והסביבה גם הרחוקה מכירים אותה - מערבב, מוסיף 6 פרוסות עמק, מערבב, מוסיף קטשופ בנדיבות ומערבב, שתי דקות במיקרו וזה מוכן.
מביס כל מתכון אחר מפונפן עם שמן זית ושום וכל מיני כאלה.
 

אבח"י

Well-known member
25 באוק, יום הפסטה הבינלאומי

דווקא היו לי תוכניות לגמרי אחרות, אבל חייבת לחגוג את הסיבה למסיבה הזותי

בשנים האחרונות גיליתי את חדוות הפסטה בסיר אחד. שלא רק חוסך כלים והתעסקויות אלא גם מייצר משהו שלא נורא אם מחכה קצת עד להגשה. (הכלל המסורתי היה: אורחים מחכים לפסטה, הפסטה לא מחכה לאורחים). היום נראה לי שאלך על משהו בכיוון הזה.

הבו מתכוני פסטה. המתכון הטוב ביותר יזכה בפרס (כשתפוז יעביר לי את כל הפרסים והצ׳ופרים שהובטחו לי מתחייבת לזרוק משהו למנצח).
אין לי מתכונים מאף סוג.
הפסטה שהכרתי כילד היתה- לוקשען במרק העוף.
מאז התבגרתי קצת - אבל אין בי חיבה מובהקת לפסטה מאף סוג.
כיום בכלל אינני נוגע בשל הסוכרת.
אהה, יש פסטה מקמח חומוס, עדשים וכו' - בטח לאלה אינך מכוונת.
 

צליליתה1

Well-known member
25 באוק, יום הפסטה הבינלאומי

דווקא היו לי תוכניות לגמרי אחרות, אבל חייבת לחגוג את הסיבה למסיבה הזותי

בשנים האחרונות גיליתי את חדוות הפסטה בסיר אחד. שלא רק חוסך כלים והתעסקויות אלא גם מייצר משהו שלא נורא אם מחכה קצת עד להגשה. (הכלל המסורתי היה: אורחים מחכים לפסטה, הפסטה לא מחכה לאורחים). היום נראה לי שאלך על משהו בכיוון הזה.

הבו מתכוני פסטה. המתכון הטוב ביותר יזכה בפרס (כשתפוז יעביר לי את כל הפרסים והצ׳ופרים שהובטחו לי מתחייבת לזרוק משהו למנצח).
אז לכבוד האירוע הכנתי פחות או יותר בדיוק כמו במתכון. ועם כל הכבוד לאוטולונגי, ויש לי המון, בשוטף אני מכינה הרבה יותר פשוט ולעניות דעתי גם הרבה יותר טעים.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
25 באוק, יום הפסטה הבינלאומי

דווקא היו לי תוכניות לגמרי אחרות, אבל חייבת לחגוג את הסיבה למסיבה הזותי

בשנים האחרונות גיליתי את חדוות הפסטה בסיר אחד. שלא רק חוסך כלים והתעסקויות אלא גם מייצר משהו שלא נורא אם מחכה קצת עד להגשה. (הכלל המסורתי היה: אורחים מחכים לפסטה, הפסטה לא מחכה לאורחים). היום נראה לי שאלך על משהו בכיוון הזה.

הבו מתכוני פסטה. המתכון הטוב ביותר יזכה בפרס (כשתפוז יעביר לי את כל הפרסים והצ׳ופרים שהובטחו לי מתחייבת לזרוק משהו למנצח).
הפסטה שלי קלי קלות.

זורקים למעבד המזון כוס קמח לבן רגיל וביצה אחת.
מעבדים כמה שניות עד שהכל הופך לפרורים גדולים (עם מתחבר לגוש בצק מוסיפים כפית קמח ואם יבש מדי כפית מים).

מאחדים לגוש על השיש ומרדדים במכונת פסטה.

למי שחושב שזה תהליך ארוך ומייגע אז עד שהמים שבסיר הגדול רותחים הפסטה מוכנה לבישול.

ההמשך רטבים כיד הדמיון אבל אין מה להשוות בין פסטה טרייה ליבשה מהסופר.
 

צליליתה1

Well-known member
הפסטה שלי קלי קלות.

זורקים למעבד המזון כוס קמח לבן רגיל וביצה אחת.
מעבדים כמה שניות עד שהכל הופך לפרורים גדולים (עם מתחבר לגוש בצק מוסיפים כפית קמח ואם יבש מדי כפית מים).

מאחדים לגוש על השיש ומרדדים במכונת פסטה.

למי שחושב שזה תהליך ארוך ומייגע אז עד שהמים שבסיר הגדול רותחים הפסטה מוכנה לבישול.

ההמשך רטבים כיד הדמיון אבל אין מה להשוות בין פסטה טרייה ליבשה מהסופר.
ההורים ז״ל קנו מכונת פסטה לפנסיה (שלהם), הכי אהבתי את הלאזניה שאמא היתה מכינה לארוחה המשפחתית בשבועות. לא דומה לשום דבר שמכינים עם פסטה יבשה. תכלס, גם אני בפנסיה. אולי הגיע הזמן.
 

סופהו 1

Well-known member
25 באוק, יום הפסטה הבינלאומי

דווקא היו לי תוכניות לגמרי אחרות, אבל חייבת לחגוג את הסיבה למסיבה הזותי

בשנים האחרונות גיליתי את חדוות הפסטה בסיר אחד. שלא רק חוסך כלים והתעסקויות אלא גם מייצר משהו שלא נורא אם מחכה קצת עד להגשה. (הכלל המסורתי היה: אורחים מחכים לפסטה, הפסטה לא מחכה לאורחים). היום נראה לי שאלך על משהו בכיוון הזה.

הבו מתכוני פסטה. המתכון הטוב ביותר יזכה בפרס (כשתפוז יעביר לי את כל הפרסים והצ׳ופרים שהובטחו לי מתחייבת לזרוק משהו למנצח).
מסתבר שפספסתי את יום הפסטה, לא נורא. מותר גם ביום אחר, נכון?

אין עלי מתכונים, אבל אוהבת פסטה ברוטב עגבניות או פטריות, או פסטה ברוטב ארבע גבינות, או זכרון ילדות של אטריות (כי פעם זו לא היתה פסטה) עם גבינה ושמנת.
פסטה בסיר אחד זה נהדר.
גם חמין מקרוני. יש מבחר מתכונים ברשת.
אני אוהבת פתיתים מסוג פארפעל, שכבר כמה שנים ניתן להשיג רק בחנויות שמהדרין זה חלק משמן, אז אם מישהו מגיע לאחת כזו, בבקשה, שיביא כמה שקיות.
 
למעלה