בואו לאכול איתי, עונה 9, שבוע 3 - תל אביב

אבח"י

Well-known member
הפעם קצת בני ברק וקצת בת ים, שהרי תל אביב היא ליבו של מטרופולין "דן".
כצפוי בתל אביב, המשתתפים מייצגים קשת ישראלית שלא נמצא בדרום או בירושלים.
עפי סדר ההשתתפות:

זוהר, אומן שמתפרנס היטב מאומנותו, גאה בכך מאוד. הראשון שאירח. טרח ועמל על בישוליו, וכמו כל משתתף ידע שהוא ינצח. אדם נעים מאוד, קשוב, אבל משקף ערכים בורגניים/שמרניים ביחס ל"מגדר", ל"פרוגרס" שמרשה לא.נשים להיות "נטולי הגדרה", "תלושים" בשפתו. איך אפשר, שאל את חנצ'ה.

יעל, משפיענית רשת חרדית, אבל לא מהסוג שאנחנו מכירים/חושבים. היותה חרדית אחרת בלט מהנכונות שלה לאכול במטבח של חילוני, כל חילוני. עבור חרדי ממש המטבח החילוני אינו מסוגל להיות ברמות הכשרות הנדרשות, לכן לעולם לא יאכל בו. בטח לא ישתמש בסכו"ם ובצלחות רב פעמיות. היא חיבקה את לינור, שהיא "זכר" ביולוגי, ומחיטוטיי במרשתת, החרדים לא מקבלים את הנראות הטרנסג'נדרית כ"אמת ביולוגית". הבנתי שהיא מבלה הרבה בחו"ל עם אחיותיה. בהחלט הועמדה בפני "הסתירה" שהיא חיה בה, אבל מבחינתה, למעט כעס של אפליית נשים, היא דווקא אוהבת ללכת עם הפיאה. הכינה אוכל בינוני לגמרי. זוהר ציין בציניות - סושי, זה "היי אנד" מבחינתה.

חנצ'ה [חן], א-בינארי, נזיל מגדרית, פעם היא בן פעם הוא בת. מראש אני אומר, זו הדמות היחידה שממש חיבבתי השבוע. מבחינה ביולוגית היא אישה, אבל הוא מלהטט בעזרת המושג "מגדר" בין היות גבר, היות אישה, היות א-בינארי. אתי באחד הראיונות אמרה שיש לה רחם, שתביא ילד וזהו. בשיחה עם זוהר הוא טענה שאינו נמשך לגברים. זוהר שאל: אז את לסבית? התשובה היתה - אל תכניס אותי למגירות. הם הכינו אוכל טעים מאוד. היה מאמץ רב להיות מקורי, לא שגרתי. לא אהבתי את הדרך בה הן בישלו. לא נקי.

אתי, גננת בפנסייה עם חוש הומור טוב ופתיחות גדולה. יש בי כנראה הסתייגות מבני גילי שמסתובבים עם צעירים וחושבים מחד גיסא שהם נורא "קולים" "צעירים" ומאידך גיסא חייבים לדהראות את חוכמת גילם. בניגוד לדלילה הירושלמית, אתי חביבה, לא מזויפת והקבלה שלה אמיתית לגמרי. הכינה אוכל "ביתי" ולא צלחה עם הקינוח. המשתתפים אהבו אותה, אם כי הקונפליקט עם לינור לא היה קל לשתיהן.

לינור, טרנסג'נדרית עם התנהגויות של "אוחצ'ה" . היה משהו מטריד מאוד בהתנהגות של לינור. התנשאות, ניסיון להראות "השכלה רחבה", ביטויי "עדינות" מופרכים [אני רגישה לחורים באוכל, על הלחוח] ושיפוטיות בלתי פוסקת. המאמץ שלה להראות שהיא הכי טובה, הכי חכמה עורר בי רצון ללטף אותה על הראש ולהרגיע אותה. הכינה אוכל מעולה. לא יצירתי מי יודע מה.

יש לי תחושה שהשבוע עבר עריכה משמעותית מאוד. משאריות הדברים שנאמרו ע"י המשתתפים בראיונות ברור שהשבוע לא עבר בקלות כמו שטרחו להציג לנו. ברור יותר ויותר עפ"י חלוקת הפרק שיש מקום רחב יותר לאפיון הדמויות ופחות לבישולים עצמם. גם לבידור, שהפך לחובה, יש מקום נרחב.
אני ממש מצטער שהשאלון שהכינה יעל, נכון/לא נכון על חרדים נזרק כמעט כולו לרצפת העריכה.

סופהו 1

Well-known member
אוי, איך לא ראיתי את הפוסט הזה? הולכת להתלונן בהנהלה.

אפרופו החרדית- או אולי עאלק חרדית? מעבר לנושא האוכל והאכילה אצל זרים, שמי יודע מה רמת הכשרות בבתיהם, ר"ל, איך חרדית עם שרוולים חושפי מרפק וחצאית חושפת ברכיים? אולי בני ברק צפון (קו רוחב +- רמת אביב) זה כבר לא כ"כ בני ברק?

צליליתה1

Well-known member
מה שתפס אותי השבוע היה דווקא הפרומו, שאתי שרה קומו קומו
לא בא לי טוב
ממש לא

דקל נור*

Well-known member
למרות שזו הסדרה היחידה שהצעיר יוצא מהמאורה ובא לצפות איתנו, אני נרדמת בה לפעמים, מה שבעונות הראשונות לא היה קורה. אולי כי המשתתפים במהלך השנים למדו להתנהג יפה ולא לעשות לעצמם בושות ביום שאחרי.
כך קרה שאני לא יודעת מי זכה בסוף בשבוע התלאביבי.
ההוא שמתיימר להיות אמן, מתאמץ להיראות כמו סלבדור דאלי. אבל סימפטי סהכ. מאמינה שלא מתפרנס רק מיצירותיו.
לחרדית יש אומץ לתאם צילומים בעת מעבר דירה. הנוף מהמרפסת שלה גרם לי לדכדוך. בעוד 5 שנים היא תהיה דתל"שית.
את חנצ'ה (או חנג'ה) חיבבתי ממש אבל עשתה קצת כאב ראש ביום שלה.
חושבת שדקלה קידר קצת התעייפה כי הקריינות מצחיקה קצת פחות.
אולי זו רק אני.

אבח"י

Well-known member
למרות שזו הסדרה היחידה שהצעיר יוצא מהמאורה ובא לצפות איתנו, אני נרדמת בה לפעמים, מה שבעונות הראשונות לא היה קורה. אולי כי המשתתפים במהלך השנים למדו להתנהג יפה ולא לעשות לעצמם בושות ביום שאחרי.
כך קרה שאני לא יודעת מי זכה בסוף בשבוע התלאביבי.
ההוא שמתיימר להיות אמן, מתאמץ להיראות כמו סלבדור דאלי. אבל סימפטי סהכ. מאמינה שלא מתפרנס רק מיצירותיו.
לחרדית יש אומץ לתאם צילומים בעת מעבר דירה. הנוף מהמרפסת שלה גרם לי לדכדוך. בעוד 5 שנים היא תהיה דתל"שית.
את חנצ'ה (או חנג'ה) חיבבתי ממש אבל עשתה קצת כאב ראש ביום שלה.
חושבת שדקלה קידר קצת התעייפה כי הקריינות מצחיקה קצת פחות.
אולי זו רק אני.
לגבי הטקסטים, לדעתי נעשה מאמץ מודע לרסן אותם.
ותראי, ההיא מהדרום העו"ד הפלילית, החברה של טלי גוטליב, מגינת האנסים כמוה איימה בתביעה אם בעריכה היא תצא בצורה "מסוימת".

סופהו 1

Well-known member
ההוא שמתיימר להיות אמן, מתאמץ להיראות כמו סלבדור דאלי.
וואללה, ואני ראיתי ג'וני דפ כזה , כאילו.

סרט בכיכובו של ג'וני דפ יפתח את פסטיבל קאן - קולנוע - הארץ

לחרדית יש אומץ לתאם צילומים בעת מעבר דירה. הנוף מהמרפסת שלה גרם לי לדכדוך.
מה דכדוך? מתי היית בפעם האחרונה בבויבעריק? זו שכונה חדשה לחלוטין, שנראית עדיין יחסית טוב, והנוף? נוף אופייני לעיר. כאן, כנראה, לא יצטרכו תוספות בניה מאולתרות ומסוכנות של סוכות.

למעלה