בואו לאכול אותי - ירושלים - סיכום שבוע שני

אבח"י

Well-known member

בואו לאכול איתי, עונה 9, שבוע שני, ירושלים, ללא ספויילרים​

אם צריך לאפיין את השבוע הזה אז: הצורך להיות "ייחודי", "יוצא דופן"
חמשת המשתתפים, לפי סדר הופעה בפרקי התוכנית: חננאל, כרמית, רוני, תון ו-דלילה הפגינו מאמצים בלתי פוסקים להיות "אחר", "שונה".
לפעמים קצת ריחמתי עליהם.
בניגוד לשבוע הקודם, השבוע הזה לא היה ממוקד ב"שיווק" עצמי, אם כי רוני ותום זקוקים לשיווק הזה. על תום הסופר בחיים לא שמעתי, על המתקשרת רוני לא היה סיכוי שאשמע אי פעם, מחוץ לענין שלי.
את השבוע פתח חננאל, ד"ר [רופא ממש] שמאמין ב"צחוק" ככלי תרפויטי. הוא קצת הגזים בהגשת הצחוק ולא ממש זכה לאהדת הקהל לגבי האוכל שלו.
כרמית ממודיעין, לצערי, הפגינה את "המחלה" הפושה בנו - התמכרות ל- AI. זה היה פעמיים מגוחך: בסוף הערב בביתה, שאלה את ה- AI "אתה אוהב אותי?" ובפרק האחרון, בפרידה היא ביקשה מה- AI להיפרד, נורא. איך אדם משכיל יכול לשמוע את הפראזות האלה ולחשוב שיש בהן איזו אמת רגשית כלשהי?
רוני שיקפה מבחינתי בעיקר חוסר מודעות ואיזה רצון, לי ממש ברור, להראות כמה היא "מתקשרת" מצוינת, רצינית, וגם טרחה, כמו עודד בשבוע הקודם, להעביר הדגמת טיפול. אין לי מלים.
תום והשיער הכחול. אם שמתם לב, אז הוא באופן בולט זכה למנות הסרקזם מפי אביבי. מגיע לו? לא יודע. אבל גם הוא כמו רוני שיקף חוסר מודעות עצמית גבוה, מאמץ בלתי רגיל לשקף "ייחודיות" [שיער כחול]. הבידור שלו היה מערכון שהוא כתב, שליטף את האגו של המשתתפים. [בסדר גמור]
דלילה - מראש כותב, אני לא מחבב אנשים כדלילה. גם הניסיון ליד הצעירים להיראות פי אלף צעירה, חכמה, שנונה ו"קולית" מהם וגם לשים נייר מגבת על הראש כ-כיסוי ראש, לנשק את הבצק או לתווך ירושלמיות "שורשית"? אין לה את המבטא הירושלמי של זקנות מחנה יהודה והשכונות הסובבות אותו. גם הבידור שלה לא ממש היה בידור. בית כמו שלה אני מכיר מילדותי ומנעוריי הירושלמיים, אין בו משהו "חריג", וצדק תום, מוזיאון ללא אוצר.
מי שזכה, זכה בצדק רב.
האוכל היה סביר מבין כל הארוחות שבושלו.
הדמות שחיבבתי היתה כרמית, אם כי ענין ה- AI לצנינים בעיניי.
--
ירושלים? אולי ירושלים רבתי.
דבר אחד מטריד הוא המאמץ המטורף של המשתתפים להיות "ייחודיים", מיוחדים
יש לציין שהטקסטים של אביבי נוטרלו מהנפיצות שלהם.
נקודות - קמצנים? או שמא חסרה להם אותה יכולת פרגון של אנשי הדרום?
וכמובן, יש לי הרבה מה להגיד.
אבל היחידה שבינתיים אני חש אתה בנוח זו כרמית ממודיעין
מחר היא המארחת
נראה.
 
נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
כולם רוצים להיות מיוחדים אבל מעטים מצליחים בזה באמת (בתור אחד מאלה שמצליח אני יודע).
 

צליליתה1

Well-known member
שאלה לי אל ההפקה ואל כרמית
איך היא נכנסה למטבח לבושה חולצה לבנה (יפה מאד לטעמי) מבהיקה ומגוהצת, ויצאה בדיוק כך אחרי שבישלה 3 מנות ל 5 איש.

(עד הפרק הזה ראיתי)

גמני שמתי לב שאביבי נצבע בבז. חבל. סהכ זה הוא והעורך שעשו את התוכנית. לראות אנשים מבשלים ואחרכך אוכלים ביחד יתחיל (התחיל) מהר מאד לשעמם
 

אבח"י

Well-known member
שאלה לי אל ההפקה ואל כרמית
איך היא נכנסה למטבח לבושה חולצה לבנה (יפה מאד לטעמי) מבהיקה ומגוהצת, ויצאה בדיוק כך אחרי שבישלה 3 מנות ל 5 איש.

(עד הפרק הזה ראיתי)

גמני שמתי לב שאביבי נצבע בבז. חבל. סהכ זה הוא והעורך שעשו את התוכנית. לראות אנשים מבשלים ואחרכך אוכלים ביחד יתחיל (התחיל) מהר מאד לשעמם
בדיוק נמרץ. רק לשם הצדק - אביבי מקריין ולא כותב את הטקסטים.
 
למעלה