בואות

Adrenaline187

New member
בואות

אני יודע שיש הרבה סוגים, אבל כולם נראים לי דומים מאד. רציתי לקבל מידע לגביי סוגים... אני מעוניין לרכוש בואה שלא יגדל מעבר לגודל של 2.5-2.7 מטר, בעל צבעים בהירים, ורגוע בידיים... יש סוג כזה?\אייך הוא נקרא?\מישהו מוכר?....
תודה מראש. -תומר-

אוראל111

New member
שלום

אני חושב שהכי מתאים לך בואה קונסטריקטור אימפרטור הינה מאמר מפורט לגבי התת מין : http://icb-reptiles.com/site/richtext.asp?RecordID=402 אני לא בטח שהכול נכון אבל זה מה שאני יודע לגבי הסוגים : המשפחה הגדולה שאליה מישתייכם הבואות והפיתונים.. למשפחה הזאת קוראים Boidae בתוך המישפחה קיימת תת משפחה הנקראת Boinae שהיא בעצם תת משפחת הבואות! בתוך תת משפחת הבואות קיימים מינים מסוימים שאליהם מישתייכם תתי מין! המינים הם : Acrantophis Boa Candoia Corallus Epicrates Sanzinia Eunectes לכל מין משתייכים תתי מין : Candoia - Aspera, Bibroni, Carinata Corallus - Annulatus, Caninus, Cookii, Cropanii, Hortulanus, Ruschenbergii Epicrates - Angulifer, Cenchria, Chrysogaster, Exsul, Fordii, Gracilis, Inornatus, Monensis, Straitus, Subflavus Eunectes - Benienesis, Deschauenseei, Murinus, Notaeus Sanzinia – adagascariensis יש סוג אחד המשתייך לתת משפחת הבואות הסוג הזה ניקרא Erycinae(בואות חול) אל הסוג Erycinae משתייכים מינים מסוימים.. ולמינים משתייכים תתי מין המינים הם : Gongylophis Charina Eyrx Calabaria התתי מין הם : Calabaria - Reinhardtii Charina - Bottae, Trivirgata Eyrx - Elegans, Jaculus, Jayakari, Johnii, Miliaris, Somalicus, Tataricus, Whatikeri Gongylophis - Colubrinus, Conicus, Muelleri

רן333

New member
הייתי אומר שיש לך כמה טעויות.

אתה מתבלבל בין משפחות, תתי-משפחות, סוגים, מינים ותתי-מינים. לדוגמא: - Erycinae אינו סוג, אלא תת-משפחה. תת-המשפחה הזו כוללת, למשל, את הסוגים Eryx, Charina, ולפי חלק מהטקסונומים - גם את Lichanura. - Corallus, Candoia, Epicrates וכו' אינם מינים, אלא סוגים. - Corallus hortulanus, Candoia aspera וכו' אינם תתי-מינים, אלא מינים.

אוראל111

New member
תודה על התיקון!

אני ממש מבולבל בקשר לכל ההגדרות האלו... אני אשמח אם תוכל להסביר לי איך אני יכול להגיד מה!

רן333

New member
כדאי להתחיל בדבר הבא:

כשאתה רואה שם מדעי של חיה כלשהי, המילה בו היא שם הסוג, והשניה היא שם המין. אם רוצים לציין גם תת-מין, מוסיפים את שמו אחרי שם המין. למשל: Python molurus bivittatus הוא תת-מין של Python molurus, והמין הזה שייך לסוג Python.

שובל09

New member
אני חושב...

שכדאי לך הוג-איילנד, אני לא יודע לאיזה גודל היא גדלה, אבל היא בהירה ויפה! :)

naja

New member
תחשוב שוב.

אין מצב להשיג את הבואה הזו בארץ. חבל שהבחור יפתח ציפיות ויתחיל לגלות עניין בנושא.

אוראל111

New member
רן תודה..

כן יש עוד הרבה מינים שאפשר להציע ויהיו מתאמים... אבל לא את כולתם אפשר לימצוא בארץ! ולמשל ההוג היילנד הוא לא מין נפוץ בארץ ואין עדיין השרצות בארץ ככה שזה יעלה הרבה כסף כי הוא יצתרך לייבא אותו

רן333

New member
אם כבר התחלתי לתקן,

אז הנה עוד תיקון קטן: אוכלוסיית הוג איילנד של Boa constrictor imperator אינה מין, ואפילו לא תת מין.

Adrenaline187

New member
הקיצר חבר'ה, אם מישו מעוניין למכור

בואה קונסטריקטור זכר צעיר, שידבר איתי.

למעלה