בהריון?

בהריון?

שלום, יש לי שאלה והיא כזו, אני לוקחת גלולות במשך כמה חודשים, ולא היו לי לעולם תופעות לוואי\דימומים מוזרים. יום ראשון האחרון שכחתי לקחת גלולה, האיחור היה מעל 12 שעות מה שאומר שהעפתי אותה ובשעה הרגילה המשכתי ביום שני את הבאה. בשני בבוקר [בזמן שאני לא מוגנת כביכול [?] ] קיימתי יחסי מין, ובוודאות נוזל הזרע נכנס טיפה לנרתיק. יש לציין שאחרי זה המשכתי את הגלולות כרגיל עד עכשיו אפילו. אתמול קמתי בבוקר לעשות פיפי רגיל, ובניגוב היה לי דם. פיפי אחרי פיפי הדימום התחזק והיום אף קמתי עם כאבים ממש חזקים בבטן התחתונה\בבטן, ודימום רציני. האם יש סיכוי שאני בהריון? או שמא זה דימום של הגלולה ששכחתי אז היא קצת שיבשה לי את העניינים? בבקשה תשובה דחוף, תודה!!!!

בהריון?

קודם כל, לעניין ההריון. גם אם נכנסת להריון בגלל ששכחת את הגלולה (הסיכוי לזה אגב נמוך מאד אבל לא אפס), אפשר לאבחן את ההריון הכי מוקדם 10 ימים אחרי שהרית, כך שהזמן הזה לדימום בגלל ההריון הוא מוקדך ביותר ולא הגיוני שהדימום הוא בגלל הריון. ככל הנראה, הדימום באמת נגרם מזה שלא לקחת גלולה אחת וזה קורה. את צריכה להמשיך את כל הגלולות כרגיל ורק אם לא יגיע מחזור בשבוע הפסקה, עשי בדיקת הריון. אגב, גם אם עוברים יותר מ- 12 שעות כדאי כן לקחת את הגלולה ששכחת , אבל להשתמש באמצעי מניעה נוסף למשך שבועיים.

למעלה