בהמשך לתיקים...

senseBOP

New member
:) קשה להאמין שיש אנשים שלא מכירים

את eBay. בגדול (מאוד), זהו אתר מכירות פומביות שבו ניתן למצוא כל דבר העולה לרוחך. החל מעפרונות, ועד למפלצת של ילדה קטנה, שאבא שלה תפס בתוך מטפחת וקשר בשקית (אמיתי לגמרי, לא המצאה שלי!) תמיד, אבל תמיד, לפני שאני (או גוזלה, כך מתברר) קונים משהו אנחנו בודקים קודם את eBay. כמעט תמיד ניתן למצוא שם דיל על משש חפצנו. יש שם הכל. יש שם הרבה דברים חדשים, אבל גם הרבה יד שניה, משומשים, ושאר וריאציות על מצבי הציוד. האמת, זה לא כזה פשוט להתמצא שם. הסיבה העיקרית לכך היא כמות הרמאים והגנבים שיש שם. כיאה לכל שוק בעל מימדים מסוג זה, גם גאן יש כאלה שישתמשו בתיאור חמקמק בכדי למכור לך מוצר שלא עובד כלל, או כאלה שינסו לרמות אותך מכספך בדרכים עקלקלות. לוקח (קצת) זמן ללמוד כיצד לזהות ולהימנע מהם, אבל כשלומדים, אז מתמכרים. (תשאלי את גוזלה, היא באמת מכורה לזה. :)) בכל מקרה, זה לא רלוונטי כלפייך אם אין לך מכרים/קשרים בארה"ב, שכן מרבית המוכרים הם אמריקאים, ומשלוח לארץ מייקר את העסק.

gozala

New member
EBAY זו שרשרת חנויות אינסופית!

יש בה הכל בכל מכל כל! כנסי לשם עם הגדרה של "תיק למחשב" ותיווכחי במבחר ובמחירים קודם כל, וזה לפני שרוכשים כאן בארץ (סליחה מכבודו של התיק הזה) איזה קישקוש מבד עם שם (ותו לא) שהמחשב אפילו לא ניכנס אליו ולא נראה מרופד ומסוגל לשמור עליו באמת, מחוץ לזה שלמחשב יש משקל... זה מכביד בסופו של דבר. התיק הירוק הזה עלה לי 17$ בחנות מכרזים (כפי שציינתי). באי ביי אפשר קרוב לוודאי לרכוש אותו בפחות. אז עולה משלוח, בעיה שצריך לפתוח חשבון.. זה סיפור, אבל גם לרכישות אין סוף כך שאולי כדאי להיות "מנויים" שם ולהיות מודעים למבחר הקיים שם.

עדיין,

קשה לי לחשוב על לקנות תיק (או משהו אחר) בלי לראות אותו לפני, ולנסות. במיוחד שזה לא מהארץ, וכל הפרוצדורה של חו"ל. (יש לי קרובים באירופה, אבל לא בארה"ב- שאני מבינה שזה משם). חוצמזה, אם מדובר ביד שניה, מי מבטיח שלא ימכרו לך איזה תיק שחציו קרוע חציו שלם? נראה לי שזה פשוט עניין של הרגל...

senseBOP

New member
זה לא שקונים חתול בשק...

יש תמונות, יש ביטוח של האתר עצמו. המטרה באיביי זה לחסוך כסף. הולכים לחנות, רואים משהו יפה, הולכים לאיביי לראות בכמה אפשר להשיד, ואז קונים. לא קונים שום דבר בלי לראות ולגעת. אנחנו ישראלים ככלות הכל.

gozala

New member
בדיוק כך התחלתי איתם ../images/Emo8.gif רכשתי נתב

בחנות בקנדה (סטפלס כמו אופיס דיפו) ואז... אפילו לא הוצאתי מהאריזה - החלטתי לבדוק מחירים באי ביי, זה ניגמר בכך שרכשתי שניים במחיר של האחד! יותר מאוחר רכשתי עוד ארבעה ראוטרים, הם עובדים שיגעון ולמה רכשתי בקנדה? כי בארץ העריכו שיעלה "קצת יותר" מ-1000ש', נדמה לי שהם עלו כ-40$ בממוצע ליחידה. (יש לי פה בבית פלאייר מקנדה, מבקשים בחנות 119$, זה המחיר לא כולל מע"מ 15%). אם את מקבלת מאי ביי משהו שלא הובטח בתמונה ובפירוט, וסידרו אותך - הם גובים את הכסף בחזרה... לי יש סיפור עם מחשב נייד (לא תיק) שנישלח בניגוד למובטח, ויזה גבתה את הכסף בחזרה וכל העניין ב"בירור", נכון - זה בילבול מוח לא קטן בפרט עד שניכנסים לעניינים, אבל אם מתחילים איתם זה לא יסתיים בתיק. ברגע שהשוק הזה פתוח, אין כזה דבר לא להיכנס להשוואת מחירים ואפשרויות! את יכולה ללכת על השוק האירופאי, אבל האמת שהשוק הטוב ביותר - הוא לרוכשים שמנתבים את ה"סחורה" לארה"ב עצמה. לי יש אפשרות לשלוח לקנדה, אני לא עושה את זה, או ארה"ב או לא! (למרות שאת שני הנתבים הראשונים קניתי בחנות באי ביי, לא מיכרז - שנמצאת בטורונטו ומשם הם הגיעו...)

אני עדין מחכה למאמר ../images/Emo8.gif

אולי תרימו שניכם ת'כפפה ותכתבו לנו מאמר על אי ביי?

gozala

New member
זה יקח זמן ומה עם החבר השני?

צריך לפנות אליו אישית במסרים ולהעיר אותו!

senseBOP

New member
החבר השני?

אולי באמת אני אכתוב כתבה קצרה בנושא. תן לי יום יומיים לראות איך מתאפס השבוע בעבודה. אם יהיה מקום לנשום אני אשב לכתוב.

רגע רגע רגע,

אתה היית בבאג? חשבתי שאתה מאלו ששונאים את ה
בכל נימי נפשם... ובקשר לתיק, עדיין לא קניתי. כי לא עבדתי בחגים, כלומר, רק את המשכורת של החודש שיבוא אני אוכל לשעבד לזה
יש את התיק הזה בהרבה גדלים, ביררת איזה גודל בדיוק אתה רוצה? חייב שיהיה גודל שיתאים גם לשלך. חוץ מזה, לגבי הכיס הפנימי, בטח בו תשתמש רק במעברים קצרים ממקום למקום, ואם תצא למקום רחוק עם הנייד לא תרצה לקחת רק את הפנימי. אז כך שאולי זה לא נורא רק בפברואר??? אתה בטוח?? אני יכולה ללכת לישון בזמן הזה שנת חורף, להתעורר, וזה עדיין לא יהיה
ולכל אלה שדיברו על כך שלא קונים תיק בכזה מחיר, אני רק רוצה לומר שלכל אחד השגעונות שלו, ואני שמחה שהשיגעון שלי זה רק לאהוב מותגים ודברים יפים... שבוע-טוב!!

idogreen

New member
מה קורה??

כן הייתי בבאג. (אני לא מהשונאים הגדולים שלהם, וגם לא ממש אוהב אותם, הם מאוד יקרים יחסית למקומות אחרים, לא מבין כל כך למה...) אז ניסיתי את ה- cheesy disco והבעיה היא שהוא נכנס קצת בכוח. לא יודע אולי אני אנסה שוב היום. לפי מה שהיה גם כתוב על התוית הוא מתאים לעד 15,4". מוזר. הכיס הפנימי הוא די חשוב כי הוא מגן על הנייד בתוך התיק, ואם אני כבר משקיע סכום יפה אז אני לא מוכן להתפשר ולוותר עליו... יש מצב מצד שני שהכיס הזה מתרחב עם הזמן. כן היבואן טוען שיש משלוח רק בפברואר. צודקת בעניין השיגעון, ושלא לדבר על זה שאנשים בפורום הזה קנו נייד בכמה אלפים טובים של שקלים...

אוקיי

ומה עם גדלים אחרים? ניסת את הגודל הכי גדול בדגם הזה? קשה לי להאמין שהכיס יתרחב. תלוי מאיזה בד הוא. אל תתפלא כל כך, כי גם התיק שרציתי בהתחלה (הדגם הזול ההוא), היה כתוב עליו שהוא מתאים לגודל של עד "15, וכשכבר הייתי בקופה וקניתי, ביקשתי מהמוכר לנסות את זה רגע על מחשב דומה למחשב שיש לי וזה לא נכנס :-\ באסה. אתה מתכוון לחכות עד פברואר? כן, אם כבר משקיעים בנייד, לטעמי צריך גם להשקיע בתיק...

idogreen

New member
אין

אז שמעתי את השיחה של המוכר מבאג עם היבואן, וכמובן שאת הדגם שאני אהבתי (עם הלוגו הכתום) אין בארץ, והוא מתכנן להביא רק במשלוח הבא (פברואר). בקשר לגודל, זה הדגם הכי גדול שמיובא לארץ (יש דגם אחד שיכול להיל 17", אבל נמכר רק בחו"ל וגם קצת גדול מדי בתור תיק צד). אין מצב לחכות עד פברואר. כבר נתתי הצעה ב EBAY, ויש מצב שעוד היום אני הולך לבאג (סניף אחר, אולי יש משהו...) אגב, לא לקחת איתך את הנייד כשקנית תיק?? נשמע לא כל כך טוב...

תגובה

וואלה, יפה, חשבתי שרק אני מורעלת על הכתום. איזה סניף ניסת? אני אנסה גם לקפוץ אליהם השבוע (יש לי בעיר 2 סניפים). לא לקחתי, כי הוא היה חדש (שבוע), ונורא שמרתי עליו, ופחדתי לשים אותו בתיק שלא מספיק שומר עליו... למה נשמע לא טוב? ידעתי שיש להם משהו ממש דומה (רק בסלרון) בחנות ושאם ארצה הם יפרקו ויבדקו בשבילי.

idogreen

New member
ניסיתי

בירושלים. את יכולה לראות סניפים של באג באתר שלהם. ירושלים יש שלוש. בקשר לדגמים אחרים ממה שיש בארץ, המצב קשה כי היבואן לא מביא (נכון לעכשיו). אגב איזה נייד יש לך?

Ice Age

New member
נצל"ש

השמועות אומרות, שמוכרים תיקים של Swiss Army ללפטופים בפחות מ-200 ש"ח באופיס דיפו. חבר שלי קנה, נראה אחלה תיק. אני הולך לנסות את מזלי.

senseBOP

New member
אני קניתי אחד כזה. אחלה תיק.

באמת עלה מאה ומשהו שקל, וזה תיק מצויין!!! אני נראה לי אגש לקנות עוד אחד, לנייד השני. קניתי תיק גב אומנם, ולא צד, אבל התיקים שלהם ממש ממש מצויינים. וזולים!

senseBOP

New member
נסי בשפיים.

אני קניתי שם אחד השבוע. ממש תיק נהדר (רכשתי תיק גב, לא תיק צד). עלה לי פחות מ-200 שקל.

למעלה