בהמשך לשאלותיי

חווה26

New member
בהמשך לשאלותיי

פניתי לבית המשפט בבקשה לסיים תפקידי כאפוט על אחותי. בהמשך שלחתי בקשה שבית המשפט ישקול מחדש כשירותה כי היא לא רוצה בכלל אפוט עליה ואני מודאגת מאפוט חיצוני..החלטה שנתנה כך::" בהמשך להחלטה קודמת בדבר הזמנת תסקיר ועד לקבלתו מצאתי להורות על מינוי אפוט לדין ל.....על מנת שיגיש את עמדתה של .....ויתייחס לטובתה תוך 20 יום.
מה זה אומר לגביי.? האם הוא אפוט לכל דבר ? מה תפקידו?האם אני צריכה עכשיו ייצוג לעצמי?

9x9

New member
אפוטרופוס לדין - מה זה אומר

זה אומר, שהקשר המשפטי בין החסויה לבית המשפט יהיה באמצעות האפוטרופוס לדין, בכפוף למה שקבע בית המשפט לגבי סמכויות אותו אפוטרופוס-לדין ומסגרת תפקידו.
ברור שאותו אפוטרופוס-לדין אינו אפוטרופוס לכל דבר ועניין.
ולשאלתך, האם את צריכה ייצוג לעצמך? - אם אף אחד לא תבע אותך, עדיין, אז את לא צריכה באופן דחוף ייצוג לעצמך, אבל תמיד מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין מומחה בתחום, כדי להגן על עצמך מהסתבכות אפשרית.

9x9

New member
כיוון שלחסויה מונה אפוטרופוס לדין, את לא יכולה לייצג אותה

וממילא אינך יכולה להוציא הוצאות בקשר לעניין שאינו עוד בסמכותך.
ויתכן, שבית המשפט מינה את האפוטרופוס לדין כיוון שסבר שיש ניגוד עניינים בינך לבין החסויה, ובמקרה כזה, חייב הוא למנות אפוטרופוס לדין לחסויה על פי הוראת סעיף 48 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.

חווה26

New member
פנייה לבית משפט

אם אנה לבית משפט ואשאל מה הסמכויות שלי זה נכון?

9x9

New member
תגישי "בקשה למתן הוראות"

ותפרטי בדיוק על אילו סמכויות את מבקשת הבהרה.

חווה26

New member
אפוט לדין

היום התקשר אליי עורך הדין האפוט לדין ושאל שאלות על אחותי.האם זה בסדר שאשתף פעולה איתו?

9x9

New member
לאור מורכבותו של התיק המשפטי הזה

ולאור הפרטים המהותיים שלא ידועים לי, כמו למשל, למה פנתה החסויה ישירות לבית המשפט???
עדיף לא לענות לשום שאלות של האפוטרופוס לדין - הוא לא מייצג אותך, ויכול להיות שהוא אפילו נגדך.
העמדה שלך צריכה להיות - בקצרה - שככל שיורה לך בית המשפט לעשות דבר מה - את תעשי.
בעברית פשוטה, כל דבר שהוא רוצה ממך, אז שיפנה תחילה לבית המשפט ושבית המשפט יקבל את תשובתך לפנייתו, ולאחר מכן יתן את החלטתו.

חווה26

New member
וגם

היכן ניתן לראות אלו סמכויות ניתנו לו? לא ראיתי בנט המשפט

9x9

New member
אולי במרכז מידע ארצי של בתי המשפט יודעים, טלפון 0772703333

למעלה