בהמשך להודעתו של YHS

בהבה2

New member
בהמשך להודעתו של YHS

לכלל חברי הפורום שלום במהלך סופי השבוע האחרונים הסתובבתי במספר מנחתים ופשוט נדהמתי מרמת הטיסה הנמוכה של מרבית המטיסים אשר מתפרעים עם טיסניהם בצורה העוברת כל גבול ומעבר לזה בצורה שלא תואמת את רמתם המקצועית שהיא ירודה בעליל.מעבר לעובדה כי רמת ההטסה נמוכה צפיתי באנשים אשר מבצעים פניות חריפות בצורה קיצונית דבר שמעיד על חוסר הבנה בסיסי במבנה הטיסן וחוזקו,דבר אשר נובע בעיקר מכך שאנשים הפסיקו לבנות ולהבין את מהות המבנה של הטיסן ומה שהוא יכול לספוג.אין לי כל עניין בצורה כזו או אחרת בכך שאדם כזה או אחר ישבור לעצמו את הטיסן אך כשאני רואה ילדים קטנים ושאר מטיסים היכולים להפגע הדבר חורא לי בצורה קיצונית. אני לא מצליח להבין מדוע אותו אדם המבצע בז חייב לבצע אותו מעל המסלול ומעל ראשי המטיסים ולא 20 מטר פנימה לתוך המסלול? ומדוע כל המרחפים למיניהם חייבים לרחף מעל המסלול מול קהל המטסים? עלינו להבין כי עניין הפגיעה בחיים אינו עניין של מה בכך והינו רק עניין של זמן,אני מבין שרוב האנשים לא מודעים לעוצמתו של הטיסן ועל כן מתנהגים כפראים חסרי אחראיות מצמידים את המצערת עד הסוף ולא חושבים מה יקרה מחר,מספיקה אפילו הפרעת רדיו קלה ביותר שתגרום לטיסן לאבד את כיוונו ולפגוע באנשים ובילדים,ואני בכלל עוד לא התחלתי לדבר על הרס התחביב היפיפה הזה. אני רק ממליץ לכולם להתחיל לבנות וללמוד להטיס ברצינות ולא לחשוב שמטיס שהחזיר את מטוסו שלם הוא אחד שיודע להטיס.

גיא ח

New member
אני לא יודע אם בנייה לבד תעזור

בן אדם יכול לבנות לבד טיסן ועדיין להטיס אותו בצורה מסוכנת זה תחביב מסוכן מאוד, הדרך למנוע את המצבים המסוכנים היא תחזוקה נכונה והטסה מתאימה לכלי גם אם מישהו יטיס בגובה 100 מטר אבל הוא לא סגר כמה ברגים טוב או לא השתמש בלוק טייט התוצאה תהיה זהה למישהו שמטיס נמוך ומפשל תאונות אויריות גם כן מסוכנות מאוד, אני משתדל תמיד להטיס לבד בגלל זה אז מה הדרך לדעתי? הרבה תחזוקה , הרבה בדיקות , גם בין הטיסות .. לוק טייט על הברגים, איזון פרופ, החלפת הברגים לפעמים.. החלפת סוללות שמגיע הזמן, בדיקת סוללות לפני כל טיסה אם יש תקלה הכי קטנה ,פשוט לא להטיס, לא יקרה כלום סבלנות היא הדרך...

Kiril rc

New member
בכל מסלול צריך להיות

נאמן/אחראי/קצין בטיחות שיוודא את קיום ואכיפת נהלי הבטיחות המקובלים.

iftacha

New member
איפה ההודעה המקורית ?

חוץ מזה, זה המצב והוא חרבנא. אנחנו עם של חורנים וההודעה שלך לא תעזור, בגלל שהחורנים לא נכנסים לאינטרנט... לפעמים אני משתומם מה הם עושים במסלול טיסנים ? חסר עיסוקם בשבת כמו מנגל או כדורגל ? אגב, בגלל זה, למשל, מסלול לטרון שהוא קרוב ובעל נוף, לא זוכה לביקוריי.

גיא ח

New member
אם אתה רוצה את לטרון בלי העומס

אני יכול להגיד לך בדיוק באיזה שעות תוכל להיות שם כמעט לבד במסלול...

chen green

New member
בתור חובב מנגל מושבע אני מוחה אבל ברצינות

אני לא חושב שיש לזה כל קשר לעיניין. אני מכיר גם כאלו שמשחקים גולף ולא שומרים על כללי בטיחות. אני מאמין שהפתרון נעוץ בעיקר באחריות אישית של כל אחד מאיתנו. אם רואים אדם הנוהג בצורה לא מקובלת יש להעיר לו ולא לוותר. אני חושב שככול שיעירו יותר המודעות תהיה גבוהה יותר לנושא. כמובן לא צריך להגזים ולהעיר לכל אחד על כל דבר (כבר נתקלתי גם בהערות כגון איך אני מעיז להטיס עם EZ בהגהים) חן

arieljt

New member
לדעתי הכנה, בנייה לבד יכולה להוביל להרבה

טעויות! מאחר ואנחנו [או לפחות רובינו. בלי ידיעה גם] מעודדים אילתור ובנייה עצמית של טיסנים ניסיוניים כגון זאגים ושאר, אנחנו נתקלים בתקלות כחלק מהתהליך וזה כלעצמו בסדר. הבעיה מתחילה שאנו לא יכולים להתעמת עם הבעיות. הרי כולנו מגזימים לדעתי, אנחנו לא נוקטים באמצעי זהירות, שמים תמיד אובר-פאוור והרבה פעמים ציוד יישן ומקרטע! אז או שנעבוד בסטרנדרט ומישהו יפקח. או שנישא בתוצאות לבד ובלי לפגוע באחר חוץ מזה, לא יזיק לאף אחד מאיתנו להשתפר בהטסה! או עם חברים. או בצורה יותר המונית וחינמית.. אני נתקל באירועים רק בדרום
אני אומר כולנו, כאשר אני מתכוון לחלקינו

frodo

New member
בניה עצמאית לא מחייבת

אילתור. יש המון, המון תוכניות של חברות ידועות, או אנשים ידועים, עם הרבה נסיון, שלפיהן אפשר לבנות טיסנים. או לחלופין הרכבת קיט היא גם בטוחה יותר לחסרי הנסיון, וגם תתרום המון להבנה ולעומק הקשר שבין המטיס לטיסן שלו. בניית טיסן מאפס היא לא "אילתור" זאגי. ויותר מזה, אילתור זאגי זה לא ממש בניית טיסן, אלא יותר שעשוע נחמד... הקטן

avi01

New member
אני מזדהה מאוד איתך....

שלום לך: אני מזדהה מאוד ם ההודעה שלך! יצא לי גם להטיס פעם בכמה מסלולים וראיתי שבאמת חסר בטיחות וזאת הסיבה לצערי שעברי להטיס פחות בסופי שבוע ויותר באמצע שבוע כשאני לבד או מקסימום עוד מטיס או שניים כאשר. אני מודע ואני בטוח שכולם מודעים לסכנות שיש בתחביב אך לצערי וזה הטבע האנושי להעמיד כול דבר על קצה החוט וחבל כי זה יכול לגרום לאסונות שאפשר למנוע אותם! אחרי זה אנחנו מתפלים למה שמים לנו מגבלות לטיסה וגם כתבה שקראתי לא מזמן שאומר של מטיס טיסנים יהיה חייב עכשיו ברשיון כדי להטיס טיסן! אני מאחל ומבקש מכול אחד למענו ולמען האחרים תיהיו קצת יותר זהירים כי בגדול זהו תחביב נחמד שאפשר להנות ממנו וחבל בגלל מקרים של "אופסססס" יקרה אסונות ואז כולנו נוכל אותה! ממני אבי

אבא11

New member
אני פעם פתחתי שירשור מיהו טיסנאי ?

אם אתם זוכרים אז ללדעתי רמת ההטסה יורדת ממספר סיבות אחד שכל פלוץ שמטיס שנה פתאום הפך למדריך ושנית זה בגלל שהמטיסנים החדשים לא יודעים את החוקים ואת הכללים להתנהגות מטוס באוויר טיסנאי טוב הוא טיסנאי שיותר לבנות כי גם טייס לא בונה את המטוס שהוא מטיס טיסנאי טוב זה אחד שיודע את החוקים ואת חוקי התעופה והפיזיקה שגורמת למטוס להתנהג בהכל מצב שהטיסן נמצא וזה אין הרבה בגלל שאף אחד שנכנס לתחביב לא פותח קורא את הבסיס לתחביב

giacmatto

New member
אדון בהבה2 לצערי אתה צודק!!!!

בגלל זה אני מטיס בשעות לא שגרתיות ולפעמים גם לבד(שזה לעצמו מסוכן) אבל ברוב המנחתים זה ככה. אין משמעת ואם אתה מבקש לא להטיס מעל הראשים אתה מקבל תמיד את אותה התשובה "אל תדאג אני יודע להטיס" אבל מה יקרה אם לינק ישבר או כל דבר אחר יקרה? אין מרווח ביטחון אבל זה לא רק הבטיחות הלכלוך שמשאירים אחרי יום הטסה, לא עולה הרבה כסף להחזיק שקית ניילון (מהסופר) באוטו ולזרוק שם מגבונים ופרופים שבורים. אני מקווה מאד שהמצב ישתנה לפני שיקרה עוד אסון כי אסונות קרו אבל המצב לא השתנה.

2ליאורב

New member
גם אני מסכים אם בהבה2

לדוגמה במינחת שבו אני מטיס יש קבוצה של אנשים שמטיסים בארך 200 מטר מהיתנו ולא תורחים לירשום את התדרים שלהם בלוך התדרים וזה נורא מסוכן. כי אם הטיסן שלי או של כל אחד אחר יהיה אם החרתום לכיוון האנשים הפילו במרחק גדול מאוד הוא יחול להגיעה לאנשים אם מישהוא מהקבוצה השניה יפתך רדיו אם אותו תדר ונכון גם ההפך ולכן איתה תקופה בא הטסתי בלילה

תגידו...

פעם נסעתם על כביש בארץ? פעם עמדתם בתור אז זה אותם האנשים אז מה אתה מתפלה?

בהבה2

New member
לצערי ההודעה באמת לא עוזרת

האנשים שציפיתי שיכנסו ויגיבו וילמדו כנראה לא נמצאים כאן ברגעים אלו....הם בטח משחקים כדורגל או עושים מנגל.ואני אומר את זה בצער רב.

זו האמת

New member
חחחחחח ואתה חושב שהם יגיבו לשרשור הזה ?

אחי... גם הם מטיסים כך,,, לא פעם ראיתי את הS300 מעל הכביש

למעלה