בהמשך לדיון על בר רפאלי וריקי כהן

efratcn

New member
בהמשך לדיון על בר רפאלי וריקי כהן

אורנה דונת בטור שאני מזדהה איתו לחלוטין והוא מסביר הרבה מאד דברים שאני מתקשה להסביר אותם. הרבה ממה שהעלינו בדיון ההוא מקבל פה מילים
פוסט שאותי הותיר דומעת.

דונת באמת כותבת מצויין

אבל בעיני כל הסוגיה כאן הרבה יותר פשוטה וקשורה לנימוס אלמנטרי: כשאת כותבת "צבועה" אל תתפלאי שעונים לך "טפשה". מי שגרה בבית זכוכית מוטב לה שלא תזרוק אבנים

juspan

New member
רציתי להגיד הרבה דברים

בעיקר התחושה הראשונית שמה, כל זה על כתפיה, החסונות אמנם (מטאפורית), של בר רפאלי? אבל אז קראתי את התגובה של דניאלה והיא אמרה כבר כל מה שאני חושבת ויותר. דיברה על ה"סרסורים" של התעשייה הזו, שלא מזמן הזכרתי בשרשור אחר איתך, על הדיכוי שמתחיל ממקומות כ"כ הרבה יותר עמוקים ובסיסיים ויומיומיים ולא זה התפקיד של דוגמנית זו או אחרת שעושה לביתה להתחיל איזה מרד ופשוט לסרב להרוויח כסף, שאת ואחרות עושות בתוך מערכת לא שונה מהותית, עם אותן עוולות ותפיסה לא פמיניסטית, רק עם תוצאות פחות בו(ל)טות לעין (בטח הציבורית). יש תחומים שבהם "מרד" כזה ולקיחת עמדה ברורה וסרבנית לא ייחשבו כדון קישוטיות, כי הם הרבה יותר שחור לבן ויש עליהם קונצנזוס מבחינה מוסרית (למשל לא לפרסם פרוות ולא לשתף עם זה פעולה, גם מיני שערוריה שהיתה לא מזמן עם איזו תמונה של בר שטענה שלא ידעה שמדובר בפרווה אמיתית).

efratcn

New member
דניאלה פדר היא מצוינת

ואכן הרבה פעמים פוקחת עיניים במובנים האלה שהזכרת, שהם כל כך קשים לראייה. לא שמתי לב לתגובה שלה ואני בהחלט מסכימה עם שתיכן. הבעיה היא לא רפאלי עצמה אלא השיטה וההבניות החברתיות. העליתי את הפוסט כי פה היתה גם נטיה להתמקד ב"קרב החתולות" וכו' וכשקראתי אותו זה באמת הבהיר לי כמה דברים שעלו בדיון ההוא.

הרשומה הטובה הזו עוררה בי תערובת של

הסכמות ואי-הסכמות. העליתי אליה קישור גם אצלי: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=391&MessageId=157501482 אני לא מפסיק להתרשם מהמשמעויות השונות שניתנות לפמיניזם. וכרגיל, כשאנחנו מביעים דעה אנחנו מסגירים לא פחות אינפורמציה על עצמנו מאשר על הנושא הנדון.

כן... ויוצר קצרים רציניים בתקשורת

מה יהיה אם את תבקשי עט ואני אביא לך את חפירה?
אבל נכון, היפה הוא כשמוצאים את דרך הבינים ומצליחים ליצור פירוש משותף, שמקובל על שני הצדדים. זה הדהד לי כאן כבר כמה פעמים, בשרשורים בנושא זוגיות, למשל. בנושא פמיניזם יש פערים עצומים בין הפרשנויות השונות.

klavtulit

New member
תודה לך

אני מכירה את אורנה דונת מהאונ' ומאד מעריכה אותה. לא ידעתי שיש לה בלוג, אז תודה לך על ההיכרות הזו. מיותר לציין כמה אני מסכימה..

efratcn

New member
...

ראיתי אותך בעוד פורום שאנחנו חולקות
אני לא מחברת בין הניק הנוכחי לזה שהיה בטמקא (אם היה) אז אם בא לך אפשר במסר. סתם סקרנית

klavtulit

New member
היי

תיבת המסרים שלי לא פועלת משום מה. את מוזמנת לשלוח לי מייל: nish78 @ walla.com

למעלה