בהמשך לאותו נושא

alongerber22

New member
בהמשך לאותו נושא

חברה שלי ואני גרים בהולנד כבר 3 חודשים, לי יש דרכון הולנדי ולה אין. רציתי לדעת, אם יעשו לה בעיות, אין אפשרות שהיא תגיד שהיא יצאה במהלך הזמן הזה לבלגיה או צרפת? יש להם דרך לדעת? ועוד שאלה, כשמדברים על לתפוס אותה ואולי לשים אותה במעצר, האם זה יכול להיות גם כאשר היא ממריאה מפה למדינה אחרת בעוד חודשיים לדוגמא? האם זה וודאי שיעשו לה בעיות בשדה תעופה במידה ובמהלך השהות פה אף אחד לא תפס אותה?

Nobilis

New member
תשובה

אם זה בהמשך לאותו נושא, למה לא לשרשר לאותה הודעה? בכל מקרה, תשובות: א) האשרה שהיא קיבלה היא לשלושה חודשים לכל מדינות השנגן (ראה רשימה למטה). המשמעות היא שמעבר לבלגיה או צרפת אינו יציאה. היא צריכה לצאת למדינה שמחוץ לשנגן, ואז לחזור, כדי לקבל אשרת תייר חדשה. פקיד ההגירה יכול להחליט לא להכניס אותה אם הוא יחשוד שהיא עובדת על אשרת התייר. ב) סביר להניח שאם היא תעלה על טיסה למדינה אחרת לאחר שהיא תשהה שהיית יתר היא לא תעצר. מה שכן, היא תקבל חותמת שחורה בדרכון (וגם אם לא בדרכון, אז במחשב) וזה עלול להקשות עליה להיכנס בעתיד (ראה פירוט בהודעה שכתבתי בשירשור השני). רשימה המדינות בשנגן: Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Italy, Greece, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Spain and Sweden.

למעלה