בד סאטן משי

בת חן 1980

New member
בד סאטן משי

מישהי יודעת לגבי שילוב של בד משי סאטן עם הזעה מצאתי שמלה מדהימה לחתונה של חברה אבל אני חוששת מהבד הזה.......?

הבד הוא סינטטי ,

לכן לא "נושם" ויש נטיה להזיע בו , בקיץ משתמשת בו לדגמים החופשיים והפתוחים יותר .

שש שבע

New member
יש סאטן משי שהוא מאה אחוז משי

אני משתמשת בו לשמלות כלה לפעמים לכן עד שלא רואים אי אפשר לדעת אם הוא באמת סינטטי או משי טהור.

שש שבע

New member
התבלבלת, משי טהור מתקמט מאוד

סינטטי פחות מתקמט מהמשי בכל מקרה. משי משנה את הטקסטורה שלו במים ומאבד מהברק, הוא מתכווץ ולכן מקום שהורטב נראה "משוך" יחסית למקום שלא.

מה לגבי משי עם לייקרה

למשהו יש נסיון עם הבד הזה? האם משי מתכווץ בכל בפעם שמרטיבים אותו או רק פעם אחת? האם מאבד את הברק ברטוב ואז חוזר או שנשאר לא מבריק?

שש שבע

New member
משי עם לייקרה?

לא נגעתי המשי הטבעי לא חוזר להבריק אחרי הרטבה, הוא פשוט נהרס הברק וכל היופי של המשי.

את בגדי המשי הבודדים שאני לובשת אני מכבסת ביד

אם כל הבגד מתכבס אז איכשהו הזהר חוזר אליו, מה שלא קורה אם מרטיבים רק חלק. יש לי רפרנס מול שאריות בד שנגזרו החוצה. ממילא, מפני שהבגדים שלי הם לא שמלות כלה, אם אי אפשר לכבס אותם, אי אפשר ללבוש אותם. נקוי יבש סאקס.

מבחינת ההזעה אין הבדל. משי הוא חומר לא נושם,

במיוחד באריגת סאטן. התקמטות - משי דווקא מתקמט בתנאי לחות. הזעה, למשל. לקיץ אני מעדיפה כותנה או ויסקוזה.

בת חן 1980

New member
תודה על תשובתך

בגדול השמלה לא צמודה, הגזרה משוחררת ויוצרת הרבה כפלים שגם עוזרים לטשטש מה שצריך..... אבל היא נסגרת בצורת קולר ולכן עוברת ממש מתחת לידיים ולכן אני חוששת מהזעה

בת חן 1980

New member
חידוד קטן......

בגדול השמלה לא צמודה, הגזרה משוחררת ויוצרת הרבה כפלים שגם עוזרים לטשטש מה שצריך..... אבל היא נסגרת בצורת קולר ולכן עוברת ממש מתחת לידיים ולכן אני חוששת מהזעה

תלוי בגיזרה

אם זה משהו צמוד אז לא כדאי כל כך כי זה באמת מזיע, לי יש שימלה מהממת מכזה בד אבל היא בלי שרוולים וקצרה, בקיצור גיזרה לא צמודה אני שמה מתחת רק חזייה או גופייה ולא מזיעה בה בכלל.

lirola

New member
קריאה מעניינת על משי-באנגלית

קישור הכותבת היא כותבת בלוג שעבדה עד לא מזמן כתדמיתנית בבית האופנה הגדול פרואנזה שולר.

למעלה