בד לרקמת צלבים

yama7

New member
בד לרקמת צלבים

בוקר טוב וחם לכולן
רציתי לשאול מאיפה אתן קונות בד לרקמת צלבים באזור השפלה או באינטרנט, הייתי בהובילי ורצו 50 ש"ח למטר זה המחיר הסטנדרטי ?

ברוכה הבאה

השאלה שלך לגבי המחיר בעייתית בעליל.
המחיר בתלות באיכות.
המחיר נע מ 20 שקל למטר ועד 180 שקל למטר ויתכן ויותר.
יתכן ורוחב הבד שונה בבדים שונים.
טווח המחירים כל כך גדול שרוחב הבד מתחיל להיות משתנה די זניח במשוואה.
סדר גודל של 20 שקל נקנה ע"י הקיבוץ של תאיר, כמויות גדולות אצל בסטונאות בדרום ת"א. מניחה שהמחיר הקמעונאי יהיה דומה בתוספת מע"מ. בד גבינה פשוט, חוטי שתי וערב כמעט סימטריים. תאיר תוכל להוסיף עמה מילים על איכות.
בחנויות הובי למינהן ומלאכת יד תמצא את הבדים האלה. יתכן ואיכות הבד תהיה טובה יותר, יתכן וזהה. הכינוי הוא בד גבינה או בד לרקמת צלבים. קניתי בחיפה לפני 4 שנים בערך ב 25 שקל למטר. תוצרת ישראל והאיכות לאותו גליל בד היתה טובה יחסית.
הבדים הטובים עולים בסביבות ה130 שקל וצפונה. אני רוקמת על בד איידה שהוא בד ספירה שמחירו לפני אותן 4 שנים היה 120 שקל.
סוג נוסף הוא בד עם חוטי שתי וערב (בניגוד לאיידה שיש כעין ריבועים בבד) מדויייקים בצפיפות שונה. ככל שצפיפות החוטים גדולה יותר כך האיקסים הנרקמים יהיו קטנים יותר.
לפני כשנה קניתי בד מהסוג הזה למפה שמחירו 180 שקל למטר.
הבדים תוצרת חוץ והם מעולים ומחירם בהתאם.
אז קשה לדבר על מחיר סטנדרטי.
תבחני את איכות הבד ותחליטי אם המחיר מתאים.
בקישורים תמצאי חנויות אינטרנטיות.
מה את מתכננת לרקום?

yama7

New member
תודה על התשובה המפורטת

כפי שאת שמה לב אני חדשה בנושא רקמת צלבים, מצאתי ספר יפני עם דוגמאות מדהימות של פריחה יפנית שנורא מצא חן בעיני, ופתאום ראיתי שלא מדובר ברקמה רגילה אלא בצלבים, אז אני מנסה להיכנס לעניינים. תודה על התשובה המפורטת והמנומקת,רשמת שבקישורים אמצא חנויות אינטרנטיות, לאיזה קישורים התכוונת ?

bibu7

New member
כאינטרנט ג'נקי אני יכולה להמליץ לך על אתר

http://www.123stitch.com/
אני מאוד אוהבת לקנות ממנו בדים לרקמת צלבים אבל לא תמיד יש את מה שאני מחפשת.
אבל בשביל בד התחלתי הם אחלה.

קישורים בפורום

כנסי ל"כלים ומידע" ושם תראי "קישורים".
תת קטגוריה "חנויות בארץ ובחו"ל"
בכל מקרה מצרפת קישור

החנות האינטרנטית של ביבו מעולה (גם ביבו
לא רק החנות
)

yama7

New member
מעולה תודה

עברתי אתמול בחנות שהכי קרובה אלי קניתי חצי מטר והתחלתי לרקום שתי ציפורים מהממות, ברגע שזה יתקדם, אני אעלה תמונה

תודה לכולן !!

למעלה