בד לגיבון

RSPA

New member
בגדול זה נכון אבל נקודת ההתייחסות היא

כשלא מטפטפים יותר נוזלים עצמאית (רק מכח הכבידה) מהבד או שקית הגבינות. אז התוצאה פחות או יותר קבועה (300, 330 גרם).
 

האלזה

New member
אני תמיד מנקזת כך את הנוזלים

(איזו עוד דרך יש?) ושמה לב שאם אני שוכחת את הגבינה בחיתול, היא נהיית קשה וטופואית
 

RSPA

New member
יש עוד דרכים כמובן

אחת - ללחוץ על הבד/שקית עם משקולת , השניה - לקבוע זמן סינון (בכח הכובד) מראש לפי מרקם הגבינה הרצוי לנו (למשל לתת לנוזלים לצאת 2 דקות בלבד).
אבל, האופציות מרובות יותר וביננו....

זה לא כל כך חשוב כרגע. אז נעזוב...
 

ladybug6

New member
האמת היא שאני לוחצת ומוחצת

וממש חולבת את הבד.. אולי זה לא המקום להודות בזה אבל יש משהו מהנה בפעולה הזו..

בכל מקרה, כמה שאני לא מוחצת, גם אם הוצאתי יותר מדי נוזלים, בסוף אני מוסיפה קצת חלב סויה/מים כשאני טוחנת את הגבינה, עד לקבלת המרקם שאני רוצה (שהוא בסופו של דבר מסתכם באותם 330 גרם, פלוס מינוס).
 

RSPA

New member
לרוץ לפסיכולוג/ית


זה מה שקורה כשבראש שק גבינות הופך לשק חבטות. "חולבת"..."מהנה"....אויאויאוי TMI !!!


(הכל ברוח טובה ובהומור שעוד לא התניע הבוקר...
)
 

octopussyisback

New member
יש שקית מיוחדת מסיבי פלסטיק

בחנויות למוצרי בישול יש שקיות פלסטיק שהסיבים צפופים כך שהנוזלים חודרים דרכם. ניתן לשטוף בקלות תחת זרם מים ולייבש עד השימוש הבא. זה רב פעמי ולמעשה אפילו בלתי מתבלה.
 

אייר19

New member
הנחייה לגיבון מחלב סויה?

שלום
משהו יכול להמליץ על מתכון להכנת גבינת סויה?משהו שניסיתם ויה טעים?
תודה מראש
 
למעלה