בד טאפט- מי יודע?

נגה אר

New member
בד טאפט- מי יודע?

קניתי בד טאפט לתפור שמלות לבת שלי. אשמח לשמוע עליו קצת לפני שמתחילה- איזו כביסה? איך לשמור עליו? מגהצים או לא? האם הוא חם בקיץ לילדה או שלא מומלץ? ועוד אי אלו פרטים שאולי כדאי לי לדעת. תודה וערב טוב, טלי

שש שבע

New member
טאפט סינטטי או משי?

כי טאפט משי, לא מכבסים - שולחים לניקוי יבש טאפט סינטטי יש כמה סוגים, יש סוג שבהיכנסו למים הופך סמרטוט, גם את זה לא מכבסים ושולחים לניקוי יבש. ויש כזה שמבסוט במים... איך תדעי? קחי חתיכה מדודה, הכניסי למיםחמים לא מאוד, שימי קצת חומר ניקוי, שפשפי מעט ושטפי, יבשי וראי מה התוצאה... לפעמים הוא מתכווץ בכביסה, או בגיהוץ, אז לגבי גיהוץ לוקחים חתיכה 10 על 10 מגהצים בחום בינוני ומודדים שוב אחר כך. כביסה, כפי שאמרנו, כל הנסיונות האלה עושים כמובן לפני התפירה. אם תראי אחת מהתופעות של כיווץ, אז יש לכבס/לגהץ את הבד לפני הגזירה.

נגה אר

New member
אני משערת ש...

הוא סינטטי, קניתי בחנות של 10 שח' למטר בד, כך שזה בטח בד פשוט. לא תיארתי לעצמי שיש כמה סוגים... ההסבר שלך נהדר. הדפסתי ואבדוק. המון תודה.

שש שבע

New member
תתפלאי, אבל לפעמים דוקא להפך

לפעמים יכול להיות בד כל כך מיוחד, שלא קונים אותו, אז מתפטרים ממנו במחיר מצחיק. פעם קניתי בד ריבס יפהפה, באחד השווקים, ואני מבינה בבדים, תפרתי חליפה מדהימה, קיבלתי מליון מחמאות, עד שהיא התלכלכה, ואני שונאת ניקוי יבש, הכנסתי למים...וזה התכווץ באיזה 2 מידות לפחות, מסתבר שזה היה ריבס משי מתכווץ במים...לא עלה בדעתי בזמנו שבשוק ימכרו כזה בד בכזה מחיר מצחיק... מכיון שאני לא התכווצתי באותה מהירות שלחתי את החליפה אחר כבוד אל הפח למניעת הוצאות נוספות על ספת הפסיכולוג....

נגה אר

New member
גם בתור שמלה?

וחצאית קצרה? אני מנסה בכל זאת להכין ממנו משהו ושלא ייתקע לי בארון ללא שימוש. אם הוא בד מזיע, אין טעם להכין ממנו שמלה ב 2 שכבות לילדה, כי "תתאדה" בה... הנה האוף שלי לשרשור

ו שתי

New member
גמני קניתי לא מזמן מן טאפט ב-10 ש"ח

יפה ודק, אבל פשוט לא ישב טוב על הגוף. כמובן ששומדבר לא הולך לאיבוד, והבד הושמש לפאצ'ים , כיסים, וילון ובדיקת גזרה של זוג מכנסיים.

שש שבע

New member
זה בד"כ טאפט ביטנה..

לא נוגעת בו, כי זה כמו יריעת פלסטיק לא נושם...

בת חן 1980

New member
בד משי סאטן

מישהי יודעת לגבי שילוב של בד משי סאטן עם הזעה מצאתי שמלה מדהימה לחתונה של חברה אבל אני חוששת מהבד הזה.......?

למעלה