בד גולמי (ערבי)

rezonens

New member
בד גולמי (ערבי)

שלום לכולם...האם יש למישהי מושג איפה ניתן לקנות בד גולמי למטרת דיגום חופשי על בובה...נכון להיום מצאתי מקום שבו ניתן לקנות אבל ניראה לי מחיר יקר מדי לבד גולמי (14 שח למטר) אני צריכה לפחות גליל אחד שלם ...אז אם ידוע לכם אשמח לקבל תשובה , כתובת, טלפון בהקדם ....תודה מראש....

רותלה1

New member
נכון, רק אצל גולדשטיין הבד איכותי וכל המכללות

באזור ת"א מפנות אליו מאחר ורוחב הבד הוא מעבר ל1.50 ס"מ ,והבד מורכב מ100% כותנה מה עוד שהבד מאוד נוח לעבודה בדיגום.

רותלה1

New member
אל בד לא מתאים מאחר ואת לא רואה את השתי וערב

שזה מאוד חשוב בלימוד דיגום חופשי.

שש שבע

New member
צריך משהו שיהיה הכי קרוב לבד המקורי ולכן

גם בבד גולמי יש סוגים ועוביים שונים.

רותלה1

New member
בד גולמי אצל גולדשטיין שנקרא גם בד 21 יש רק

סוג 1 שמשתמשים בו גם בשנקר ומומלץ לכל המתחילים בתחום. הוא מתאים אך ורק לגזרות של בד אריג ללא לייקרה. אני היום יכולה לדגם חופשי באלבד (מנסיוני כמובן) ואת הגזרה אני מקטינה בדרוג בשיטה שלי בעזרת ערך משולש ויכולה להעביר אותה לכל בד אפילו עם אחוזי לייקרה מהגבוהים ביותר לנמוכים ,ואפילו לסריגים.

שש שבע

New member
תראי אף אחד לא מתווכח עם נסיון

ברגע שעשית מליון גזרות, את אפילו לא צריכה ניר בשביל לעשות גיזרה , את גוזרת ישר על הבד, את זה למדתי כשהייתי נערה בת 17 חסרת אמונה, וראיתי את אמא של גיסתי גוזרת לאחותי שמלה מול עיני, אפילו בלי להשתמש בסרט מידה, אחר כך היא תפרה אותה, והשמלה יצאה מדויקת בלי צורך בתיקון אחד, היום אני מחיכת בסלחנות לנערה ההמומה ההיא שהיתה אני וחשבה שהיא יודעת הכל אז. והיום אני גוזרת הרבה מאוד ללא ניר, (אבל עם סרט מידה), אגב הרבה פטנטים אני מכירה בזכותה, תופרת שתפרה רק עם זינגר שחורה ופשוטה עם פדל לא חשמלית, בלי אוברלוק, וזיגזג., אפילו החלק שממלא את הסלילים לא עבד, והיא מילאה בעזרת מספרים מול גלגל המכונה. והוציאה תחת ידיה בגדים מהממים ביופים, ובתפירתם המעולה, אז יופי שאת מסתדרת עם אלבד, אבל מי שלא למד לפני כן ולא עשה, לא יכול, ולכן הוא צריך בד, ובד גולמי יש יותר מסוג אחד, ובד שקוראים אותו 21, כנראה יש רק אחד, אחרת לא היו ממספרים אותו, וזה ששנקר משתמשים בו אומר שזה מתאים להם, אני יודעת שיש מקומות שמשתמשים בדברים אחרים, ככה שהפרט הזה לא מלמד על הכלל,

rezonens

New member
סליחה על האיחור בתגובה....../images/Emo13.gif

ותודה רבה לכל התגובות....אצל מר גולדשטיין הבד עולה 15 שח למטר ....ניראה לי מחיר מוגזם לבד גולמי....ועל פי דרישות המקום שבו אני לומדת אני חייבת בד גולמי ולא אל בד. צום מועיל לכולכן. ושוב תודה רבה על הרצון לעזור ולייעצץ...

למעלה