בדרך לראיון עבודה

• פותח הנושא tmaz
  • פורסם בתאריך

tmaz

New member
בדרך לראיון עבודה

אני בחו"ל ומחפשת עבודה כבר תקופה ארוכה. מחר יש לי שני ראיונות. הבעיה שלי: לאחר תקופה ארוכה של חוסר עבודה, יחד עם המעבר לארץ חדשה, אני לא בטוחה ביכולות שלי, ומה שיותר גרוע - אני חוששת כל הזמן שאני לא "מכווננת" היטב לציפיות שיש פה מעובדים וממועמדים לעבודה, חוששת שאני לא מתנהגת בהתאם למצופה ממני. דווקא יש לי חוברת שמיועדת למהגרי עבודה, והיא עזרה לי בעבר (כשאזרתי עוז להציץ בה), אבל... אין שם הרבה עצות שאני יכולה ליישם מהיום למחר - קורות חיים כבר שלחתי, וכו'. אני משתדלת להתכונן לראיון. איך אני מחזקת את עצמי? אני לא מצליחה להתרכז בהתכוננות למחר, כי אני מודאגת. למעסיקים פה מאוד חשוב איזה מן בנאדם אתה. אני אשה טובה, ועובדת טובה, אבל במונחים ישראליים. לא רק שהרמה המקצועית פה גבוהה יותר (לשביעות רצוני, כי אף פעם לא הייתי מרוצה מהרמה של המקצוע שלי בארץ, תמיד חתרתי לסטנדרטים גבוהים יותר), גם הנימוסים וההליכות שונים, וקשה לי להעריך את התנהגותי בהתאם לסטנדרטים שאני עוד לא מכירה מספיק. יצויין שיש לי ניסיון של שלוש שנים, מה שמעמיד אותי בעמדת נחיתות לעומת הרבה מועמדים עם ניסיון רב יותר. מה עושים?

ineni

New member
בוקר טוב לך

אני מאוד מבינה ומזדהה עם הלחץ בו את נתונה. את מרגשה שעלייך להתכונן לקראת הראיון, אך בפועל אינך יודעת כיצד בדיוק, והלחץ הזה מזין את עצמו וגדל עוד יותר. אני מציעה לך קודם כל להירגע. אל תנסי לחשוב איזה סוג של אישיות הם מחפשים, תהיי את בעצמך. הם מודעים (מתוך קורות החיים ששלחת) לעובדה שאת ילידת ארץ אחרת, ואני מניחה שאם זימנו אותך בכל זאת לראיון - הם אינם נרתעים מכך. אולי במקום להסתכל אל אלה שיש להם יותר נסיון ממך, תסתכלי על אלה שיש להם פחות? 3 שנות נסיון הן לא מעט, ובכל אופן לפעמים מחפשים דווקא שנות נסיון לא רבות, בגלל אילוצי משכורת או אופי המישרה המוצעת. המון בהצלחה הנני

עזרה

כאן תוכלי לקבל מבט נוסף על מהו ראיון ולהבין מנקודת מבט נוספת את התהליך. ורק אוסיף טיפ קטן - נסי לעצור ולקחת לאט מספר נשימות. נשימה מודעת עוזרת להביא ריכוז ובהירות. בהצלחה אמיר דרור

למעלה