אתה משחק במספרים והמדינה בוערת
הנתונים שהובאו במאמר יכולים ואמורים לזעזע את אמות הספים של כל אדם בר דעת במדינה הזאת, אבל הבעיה היא שה"אינטליגנציה" הישראלית מעדיפה לטמון את הראש בטלויזיה הפלזמטית מאשר להתמודד עם המציאות. הנה למשל, בהודעה הזאת אנחנו רואים נסיון קלאסי להתעלם מהמציאות הקשה: הבחור כאן מחליט לצרף לקיצבאות שמשפחת מובטלים מקבלת לא רק את הכסף שהם מקבלים, אלא גם את המסים שהם לא משלמים. לפי ההגיון הזה, אני מולטי מיליונר בגלל שאני לא משלם את המסים ששרי אריסון משלמת. מה שאתה צריך להבין, ידידי, זה שהמסים פועלים בדרך כלל בצורה פרוגרסיבית, כלומר, ככל שתרוויח יותר, כך אחוז יותר נכבד ממשכורתך ינוכה כמס. אלה שמתחת לתקרת המס לא משלמים מסים או כמעט ולא משלמים וזה כולל גם מסי עיריה ומסים נוספים (למעט מע"מ - שזהו מס רגרסיבי שפוגע בעיקר בשכבות החלשות מכיוון שאחוז נכבד יותר ממשכורתם יוצא על צריכה). להציג את המסים שהם לא משלמים כתוספת לשכרם זאת אולי הדמגוגיה הכי גדולה שיכלה לצאת מארץ הדמגוגים, תסלח לי. בזמן שאתה מתכסה לך בלהטוטי המספרים האלה, כ-40% מכוח העובדה בישראל משתכר פחות מ-2500 שקל בחודש (סליחה, כמליארד וחצי שקל בחודש אם נחשב את המסים שהאלפיון העליון משלם והעניים מקבלים מהם "פטור"). העוני מתרבה בטור גאומטרי ו-18 משפחות עושות קופה על העבודה של כולנו. כתוצאה מכך, השלטון הדמוקרטי חלש יותר מאי פעם והוא בסכנת קריסה ואין בכך פלא: יותר ויותר אנשים רואים שאין להם שום השפעה, בזמן שמיעוט של אליטות שאיש לא בחר בהם מחזיקים את המדינה בגרון. עוד מעט המדינה תקרוס אל מחוזות העולם השלישי. במובנים רבים היא כבר שם. רק תל אביב וערים נוספות על קו החוף מצליחות לשמר ארשת מסויימת של מערביות. כל השאר בתהליכי ריקבון מתקדם. בינתיים אתה תמשיך ללהטט עם מספרים ונתונים עד שהמציאות טטפח על פניך.