בדרך לעולם השלישי.

בדרך לעולם השלישי.

לא רק בצמיחה אנחנו שם. גם במדיניות הרווחה. וזה כבר נשמע הרבה פחות סימפטי.

דמגוגיה במיטבה

המאמר הזה מראה שאפשר לעשות כל דבר שרוצים עם סטטיסטיקה. לדוגמא, לצורך השואת קיצבאות ילדים משווים את קיצבאות שלושת הילדים הראשונים. למה שלושה ראשונים? כי בישראל הקיצבה של הילד הרביעי והלאה גבוהה משמעותית. כמובן שמתעלמים לגמרי מהעובדה שבארצות המערב רוצים לעודד ילודה בגלל הריבוי הטבעי השלילי בעוד שבישראל הריבוי הטבעי הוא הגבוה בעולם המערבי. בעולם המערבי מבקשים לעודד יצירת דור של ילדים שיוכל לפרנס את האוכלוסיה המזדקנת בעוד שבישראל הילודה הגבוהה ביותר היא בקרב השכבות החלשות ועידוד הילודה רק ייצור דורות חדשים של עניים שפרנסתם תהיה עלינו. וכמובן שמתעלמים מהנתון המדהים שבישראל, יחס תשלומי ההעברה לתקציב המדינה הוא מהגבוהים בעולם.

לא מדובר רק בקצבאות הילדים

אלא בכלל הקצבאות, דמי אבטלה למשל. ומאיפה לך שהחשבון נעשה רק לגבי קצבאות הילדים הראשונים? ובאמת, מה עם הילדים הראשונים? "יחס תשלומי ההעברה לתקציב המדינה הוא מהגבוהים בעולם" - מאיפה הנתון הזה? אשמח לראות קישור, ומה נכלל שם בדיוק תחת הכותרת "תשלומי העברה". יש לי רושם שרובם לא נועד למטרות רווחה בכלל.

sheketz

New member
נכון, אבל נכתב במפורש

"גובה קצבת שלושת הילדים הראשונים ביחס לתוצר לנפש, מציב את ישראל במקום הלפני האחרון, כשאחריה ניצבת יוון"

sheketz

New member
בישראל שיעור הילדים באוכלוסיה גדול

יותר. צריך לבדוק את סך תשלומי ההעברה ביחס לתל"ג. הסטטיסטיקה כפי שהוצגה מעוותת את תומנת המציאות. מעבר לזה זה ידוע ששלושת הילדים הראשונים בישראל מקופחים אבל כאשר המדובר בילד החמישי השישי ואילך המספרים הולכים ועולים בלי פרופורציה. אגב, החרדים מנסים לשנות ברגע זה ממש את הקריטריונים כך שלא חרדים יקבלו עוד פחות קיצבאות. כלומר יש עיוות גדול והוא עשוי לגדול עוד יותר בחלוקה של תשלומי ההעברה לאוכלוסיה הנזקקת. עיוות זה הולך לגדול בעתיד אם מפלגת העבודה לא תתעשת ותמנע הסדרים כאלו.

ETZ301

New member
מספרים ונתונים!!! די לדמגוגיה

ראשית: בצמיחה אנחנו בקבוצה השניה=משק מתעורר. ולא בשלישית. משפחה עם חמישה ילדים: 40% מהתוצר לנפש. נתנונים משנת 2003: זוג מובטל עם שני ילדים זוג עם שני ילדים (אחד מבני הזוד עובד) שכר 0 4300 בי"ל 0 -114 מ"ה 0 -145 ביטוח בריאות 0 -133 הבטחת הכנסה 3477 0 קצבת ילדים 292 292 סיוע בשכר דירה 576 0 הנחה בארנונה 140 0 פטור מאגרת שידור 44 0 הנחת תחבורה ציבורית 200 0 הנחת גן ילדים 200 0 הנחת בריאות 40 0 סה"כ 4885 4200 מסקנה: עדיף להשאר בבית ולא להצטרף בהדרגה למעגל העבודה.

sheketz

New member
אפילו אם ההכנסה תהיה זהה

עדיף לא לעבוד מאשר לעבוד.

ETZ301

New member
אין ספק.

הכנסה מעבודה צריכה לעלות משמעותית על הקצבה כי אתה משקיע זמו נשחק בעבודה

sheketz

New member
ועם זאת , אני חושב שלא צריך להסתלק

לגמרי מהרעיון שהמדנה צריכה לאזרחים שלה שעה שהם נמצאים במצוקה כלכלית. צריך למצוא את האיזון בין השניים.

ETZ301

New member
לא ממש.

לדעתי צריך ליצור תחרות ולעורר את השוק דבר שיביא ליצירת מקומות עבודה ויביא לעליית השכר. יש גם צורך בבחינה חוזרת של האנשים שמקבלים קצבאות ולבדוק הייטב את האופציות להכנסתם למעגל העבודה. ד"א: עוד נתון מלשכת התעסוקה, פקיד משקיע בממוצע כ4 דקות למציאת עבודה לכל מובטל.

gershon17

New member
צריך להכפיל את מספר הפקידים, כמובן

אמנם גם אז פקיד ישקיע 4 דקות במציאת עבודה למובטל, אבל הוא יוכל לנוח 4 דקות לאחר מכן.

ETZ301

New member
אין צורך להוסיף פקידים

הם מקדישים זמן כל כך קצר בגלל חוסר אכפתיות ולא בגלל עומס. הגיע הזמן פשוט להעסיק במשרות אלו רק אנשים שבאמת מצליחים לשלב במעגל העבודה ואת האחרים לשלח הביתה. נשמע אבסורדי? מוכר שלא ימכור ישאר במקום עבודתו? פועל ייצור שלא ייצר ימשיך לקבל שכר מהמפעל? למה אנחנו צריכים לשלם לפקידים שלא מבצעים את העבודה שלהם?

מאיפה הנתונים?

למה החלטת שהשכר הוא דווקא 4300 ש"ח? והאם כל זוג מובטל מקבל הבטחת הכנסה, סיוע בשכר דירה ושאר הטבות, ודווקא בסכומים אלו? וגם המסקנה שלך מפוקפקת. לא עדיף להשאר בבית ולא לעבוד. עדיף לעבוד, אבל בשכר יותר גבוה.

sheketz

New member
בשכר גבוה יותר כדאי לעבוד

אבל צריך להודות שלא לכל אחד אותה יכולת השתכרות - בהנתן השכלה, הכשרה ונסיון מקצועי נתונים. יש כאלו שיוכלו למצא עבודה במשכורת חודשית של 10,000 שקל בחודש , ויש כאלו שיוכלו למצא עבודה ב 5,000 .

ETZ301

New member
המקור לנתונים:

ביטוח לאומי. לשכת התעסוקה. סטטוס שנקרא בסלנג הביורוקרטי "כרטיס זהב" אתה מוזמן ודאי לבדוק ולערער על הנתונים שלי. אבל לא בצורה הזאת. ההשוואה שבאתי היא כדי להראות את השינוי בתז"מ כש אחד מבני הזוג מחליט לצאת לעבודה. ורוב הסיכויים שהוא ייקלט בשכר שהוא קצת יותר משכר מינימום. עדיף לעבוד בשכר גבוה? למה אתה רומז?

יש לך קישור?

זרקת פה כל מני מספרים. אם אתה מייחס אותם לביטוח לאומי, ספק את המקור המדוייק ממנו שאבת אותם. "אתה מוזמן ודאי לבדוק ולערער על הנתונים שלי. אבל לא בצורה הזאת." - מה הבעייה ב"צורה" של מה שכתבתי? דברי ענייניים לחלוטין. "עדיף לעבוד בשכר גבוה? למה אתה רומז?" - אני לא רומז, אלא אומר במפורש: הבעייה איננה קצבאות גבוהות (הן לא) אלא שכר נמוך. קצבאות נועדו לאפשר קיום בכבוד לכל אזרח. אם שכר עבודה איננו מאפשר זאת, אז צריך לדאוג להעלאת שכר (באמצעות העלאת שכר המינימום כולל אכיפת החוק, הקלות מיסוי ו/או תמיכה ישירה).

ETZ301

New member
אני תעניין בנושא.

ונעזרתי בכמה פקידים כדי לאסוף את הנתונים, אין לי לצערי קישור המידע לא מקוון (כפי שציינתי). תאמין לי שאין שום עניין להמציא מספרים מהראש.

אתה משחק במספרים והמדינה בוערת

הנתונים שהובאו במאמר יכולים ואמורים לזעזע את אמות הספים של כל אדם בר דעת במדינה הזאת, אבל הבעיה היא שה"אינטליגנציה" הישראלית מעדיפה לטמון את הראש בטלויזיה הפלזמטית מאשר להתמודד עם המציאות. הנה למשל, בהודעה הזאת אנחנו רואים נסיון קלאסי להתעלם מהמציאות הקשה: הבחור כאן מחליט לצרף לקיצבאות שמשפחת מובטלים מקבלת לא רק את הכסף שהם מקבלים, אלא גם את המסים שהם לא משלמים. לפי ההגיון הזה, אני מולטי מיליונר בגלל שאני לא משלם את המסים ששרי אריסון משלמת. מה שאתה צריך להבין, ידידי, זה שהמסים פועלים בדרך כלל בצורה פרוגרסיבית, כלומר, ככל שתרוויח יותר, כך אחוז יותר נכבד ממשכורתך ינוכה כמס. אלה שמתחת לתקרת המס לא משלמים מסים או כמעט ולא משלמים וזה כולל גם מסי עיריה ומסים נוספים (למעט מע"מ - שזהו מס רגרסיבי שפוגע בעיקר בשכבות החלשות מכיוון שאחוז נכבד יותר ממשכורתם יוצא על צריכה). להציג את המסים שהם לא משלמים כתוספת לשכרם זאת אולי הדמגוגיה הכי גדולה שיכלה לצאת מארץ הדמגוגים, תסלח לי. בזמן שאתה מתכסה לך בלהטוטי המספרים האלה, כ-40% מכוח העובדה בישראל משתכר פחות מ-2500 שקל בחודש (סליחה, כמליארד וחצי שקל בחודש אם נחשב את המסים שהאלפיון העליון משלם והעניים מקבלים מהם "פטור"). העוני מתרבה בטור גאומטרי ו-18 משפחות עושות קופה על העבודה של כולנו. כתוצאה מכך, השלטון הדמוקרטי חלש יותר מאי פעם והוא בסכנת קריסה ואין בכך פלא: יותר ויותר אנשים רואים שאין להם שום השפעה, בזמן שמיעוט של אליטות שאיש לא בחר בהם מחזיקים את המדינה בגרון. עוד מעט המדינה תקרוס אל מחוזות העולם השלישי. במובנים רבים היא כבר שם. רק תל אביב וערים נוספות על קו החוף מצליחות לשמר ארשת מסויימת של מערביות. כל השאר בתהליכי ריקבון מתקדם. בינתיים אתה תמשיך ללהטט עם מספרים ונתונים עד שהמציאות טטפח על פניך.

ETZ301

New member
דקל, אתה לא מפתיע.

במקום להתעמק ולהבין את התגובה שלי אתה מנסה להעביר את השיח למישור פופליסטי. שייח כאן הביא קישור למאמר על כך שהקצבאות נמוכות וכו'. כתגובה הבאתי כאן דו"ח תז"מ פשוט שמדגים את ההיפך ע"י השוואה בין בני זוג שלא עובדים ובני זוג שמחליטים להצטרף למעגל העבודה. ולרוב ההצטרפות מתבצעת בהדרגה אשר בהתחלה אחד מבני הזוג מוצא עבודה. ההדגמה הראתה באופן ברור איך משפחה שמחליטה (שכר שקצת יותר גבוהה משכר המינימום) לצאת ממעגל הבטחת ההכנסה מתחילה לקבל פחות. וכן לא לשלם על משהו זה בדיוק כמו לקבל. בדיון כלכלי, ודיון בנושא הקצבאות הוא קודם כל כלכלי ואח"כ פילוסופי ופסיכולוגי, דיון בעזרת מספרים בלבד הוא דיון אמיתי ודווקא יון בעזרת הפרחת סיסמאות באוויר הוא דיון ריק מתוכן. ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע ממך איך קשורים לנושא מקבלי השכר הנמוך? שרי הריסון? הרי בכוונה תחילה הבאתי בתור השוואה משתכר בשכר נמוך ולא את שרי הריסון. ולסיום להבא תנסה לחזק את דבריך בעזרת דוגמאות קונקרטיות, הצעת פתרונות, הסתמכות על מודלים ולא להטט בסיסמאות פופלסיטיות. בהצלחה.

למעלה