בדרך לאיתקה

מייקי69

New member
בדרך לאיתקה

פעם היתה לי הגירסא המקורית המנוקדת. לא בטוחה שזו אכן הגירסה המלאה. אבל בעיני היא כל כך חכמה, שהבאתי כל הדרך מפורום "פרק שני" השכן. תודה למי שנתן לי. ותודה למי שכתב (עלק תודה. קטונתי!) מביאה כנס ודגל, לכל ההולכים כמוני, בדרך הזאת, במסע הזה. בדרך לאיתקה / קאופוס ===================== אם אתה יוצא אל הדרך לאיתקה בקש שיארך מסעך מאד שופע הרפתקאות, שופע דעת, אל תירא את הלסטריגונים והציקלופים ולא את פוסידון הזועם... אם רק בנפשך לא תעמיד אותם לפניך. בקש כי מסעך יארך מאד, כי בבקרים יפים מאד של קיץ, תיכנס באפלה, בחדווה רבה כל כך לנמלים שלא ראית מעולם.... עליך לבקר בהרבה ערי מיצרים ותמיד ללמוד מאלה שיודעים. וכאשר תגיע לאי שלך כשאתה זקן ועשיר בכל הדברים שלמדת בדרך, אל תצפה שאיתקה תעניק לך אושר. איתקה תעניק לך מסע יפה. אלמלא היא, לא היית יוצא אל הדרך. היא לא תוכל להעניק לך יותר וגם אם תמצאנה ענייה, לא רימתה אותך. וכאשר תשב חכם ורב ניסיון, אז תבין היטב מהי איתקה.

כולנו שם...

בדרך ל... בשאיפה אל... במטרה להשיג... וצריך לדעת לאסוף את הפנינים שבדרך להנות מהמעידות הקטנות להחכים מהמסע הזה אחרת נמצא את עצמינו בלופ אינסופי.... דני דינה הולכים בצידי הדרכים

עמוק ... ומאד חכם !!../images/Emo22.gif

תודה שהבאת זאת לכאן מייקי. סיפור חיינו... מסע אחד ארוך...גם הקשיים וגם המראות המדהימים הם בסך הכל רכוש נפשי שאנו אוספים במסע הזה... יש כאן כמה אנשים ששפכו את כאבם היום... מציע להם לקרוא וגם להבין!!! תודה למייקי. אוהב

אודיסאוס מלך איתקה...

...הוא היה מלך האי איתקה. בזמנו הבטיח לאביה של הלנה לשאתה לאשה, אך לא קיים את הבטחתו ונישא לפנלופה. כשנחטפה הלנה לטרויה נאלץ להצטרף ליוונים שרצו להחזיר את הלנה ליוון. בעצת אודיסאוס השתמשו בסוס עץ, וכך גברו היוונים על הטרויאנים. הוא נחשב בעצם לכובש טרויה. האודיסאה נפתחת בכינוס האלים הדנים במצבו העגום של אודיסאוס. כבר 7 שנים הוא נמצא אצל הנימפה קליפסו. הוא רוצה כל כך לשוב לביתו. בבית מחכים לו אשתו ובנו. רק למלך יש זכות להכריז על יורשו. בהעדרו מנסים המחזרים הרבים לקעקע את ממלכתו על-ידי ביזה וקלקול מידות. בכינוס האלים נופלת החלטה להחזירו לביתו, אך החזרה תארך כמה שנים נוספות. כל העיכובים הללו בדרכו הביתה ממחישים את גודל סבלו של הגיבור. בסופו של דבר הוא מגיע לביתו, ומה שמתרחש עד לפגישה הנרגשת בין הבעל לאשתו הוא פרק ספרותי מאלף ומרתק. שיר 23 מתאר את הפגישה. זוהי שיאה של האודיסאה...(מוטי שלגי-הסברים על אודיסאה)

את צריכה להבין שאני התנהגתי...לגביך

...דיסקרטי...כמו שלושת הקופים, לא רואה, לא שומע, לא מדבר... אני מאמין ש"היא" כבר הסבירה לך... אז בכל זאת, התנצלות ממני...
נ.ב. הקפה?...חרטא...

שים ת´קפה "בפוז"......

מה "היא" הייתה אמורה להסביר???.. לא משנה...... העיקר שאחרי החרטא אתה בריא וחי ונושם.....

*חתולה*

New member
הדרך לאיתקה

ואני ממש לויודעת מאיפה יש לי את הגרסה הזאת: הדרך לאיתקה ============= *אם אתה הולך לחפש את האוצר של האי איתקה – לך לאט. אם תראה נערה יפה בדרך – התאהב בה. אם תפגוש אנשים – דבר איתם. אם תראה נוף – עצור להתבונן בו. אם אחרי כל אלה תגיע לאיתקה ולא תמצא אוצר אל תתאכזב – גם הדרך היא אוצר!" ***************** ואני למדתי הרבה פעמים לעצור ולהינות במיוחד גם מהדרך

בסוף הדרך

גם מוּעתק מאיפה שהוא, רק לא ממש זוכרת מאיפה..... הגעתם אל היעד, כבשתם הפסגה, נ.צ. כבר זיהיתם, קראתם במפה. תנוחו נא לרגע, הסתכלו על העולם ברגעים כאלה הוא נראה ממש מושלם. באווירה רומנטית או ברגע ניצחון כאשר אתם מלאים בבטחון, חזרו אל המפה, קראו שוב את השטח, ואל היעד הבא- תצאו כעת לבטח. הן גם את המנגינה הזאת להפסיק כבר אי אפשר, כעת תוכלו לנווט לאן שתרצו וזהו האתגר!

סוף הדרך... סוף הדרך...

שיר שזכור לי מאי שם בנבכי הזיכרון לא זוכרת כותבים או מלחינים אני חושבת שהאחים והאחיות שרו את זה (חתיכת הסטוריה...) בכל מקום בכל מקום יש תהום לאמיצים וצל (וצל) לעייפים ומעיין שקרירותו ניכרת סוף הדרך (סוף הדרך) יש תהום לאמיצים... לא יודעת למה. סתם נזכרתי...

האלי

New member
.

אם עיניך נשואות לאיתקה, יארך המסע מנשוא. אך אם תהיינה עיניך נשואות אל הדברים והמראות שהמסע מזמן לך, גם אם יארך המסע עצמו שנים, כשתגיע לאיתקה שלך תופתע שכבר הסתיים המסע. תודה מייקי שהבאת את זה לכאן... שלך, האלי.

ארזזז36

New member
ללכת לאיבוד

ללכת לאיבוד בפריז לעלות בתחנת מטרו לא מוכרת בשעת בוקר מוקדמת או דימדומים לפנות ימינה , ישר ושוב ימינה ולחפש את הביסטרו הכי עלוב והכי ריק ולשעשע את המוזגת בבדיחות בעברית אחרי ארבע כוסות של אביסינת. לקבל הוראות איך לחזור מזונה (או קוקסינל מי יודע) מניז´ר ללכת לאיבוד בונציה. לרדת בתעלה הצדדית ביותר אחרי מריבה על המחיר עם הגונדולייר לטעות לתוך חצר פרטית עם פסלים מזוייפים של אצילה מזדקנת לשעבר להחליף איתה מתכונים של מאכלי שום ואפרודיזיאקים ולשחות חזרה אחרי שאמרת לה לא ללכת לאיבוד בין זרועותייך כאילו לא הייתי שם אף פעם כל פעם לגלות שוב אמה, ברך, עורף מתגרה שוב כל פעם כמו ההרגשה של לגעת באישה בפעם הראשונה בתול איתה כל יום מחדש להקשיב כל פעם לרוח שלה נסחפת בקול אחר לגלות את האישה של חיי כל יום מחדש

למעלה