בדרך כלל

אני חושב שהיא קצת משקרת

נראה שיש לה נטייה מוזרה להתחזות לדמויות אבל אני מתקשה להאמין שהיא כלל לא זוכרת דמויות אחרות כשהיא בדמות מסויימת. נראה לי שההפרעה הזו לא שונה מפסיכים אחרים שמשתטים ברחוב בריקודי נ נח ובאלפי דרכים אחרות

רעביש

New member
אשר

כאחד שמתמצא ברפואה אני יכול להגיד לך שהיא רחוקה מלהיות מתחזה. ואם היא מתחזה היא צריכה לקבל אוסקר כאן ועכשיו.

רגל שם

New member
כיוונת לדעת גדולים

יש ויכוח גדול באקדמיה אם קיימת הפרעה 'אמיתית' כזו, ראה כאן: http://he.wikipedia.org/wiki/הפרעת_...94_.D7.95.D7.A9.D7.9B.D7.99.D7.97.D7.95.D7.AA "עם זאת, האבחנה ושכיחות התופעה הם נושאים שנויים במחלוקת בקרב פסיכיאטרים ומטפלים בבריאות הנפש, ואף יש הטוענים שהפרעת הזהות אינה קיימת ואבחנתה היא חסרת תוקף רפואי."

רגל שם

New member
וכאן זה חמור בהרבה

אנשים הולכים לכלא לעשרות שנים בגלל 'טעות באיבחון'

לא רק טעות באבחון אלא טעות בשיטה

אם אכן צודקים השוללים את הזיכרון המודחק ומציעים כאלטרנטיבה את תאוריית 'הזיכרון המושתל' אזי הבעייה לא באבחון מוטעה של מטפל כזה או אחר אלא בשיטת הטיפול ובמתודה הבסיסית.

אני לא מכיר, ואולי בגלל ברותי בנושא

מחלת נפש שאפשר להוכיח אותה במאת אחוזים, על כל אדם שסובל מהפרעה נפשית אתה וחכמים כמוך יכולים להגיד שהוא שחקן שראוי לאוסקר. למרות שכיום אפשר לאבחן במקרים מסוימים הפרעות נפשיות בבדיקות mri, עדין יהיו מומחים בתחום שיכחישו ויטענו שהכל ענין של משחק וגם החומרים במוח יכולים להתחלף כשהאדם משחק את המשחק בצורה טובה. (ואין כאן המקום להאריך בזה.) גם בהפרעה זו אפשר לבדוק שינוים פיזיולוגים בגוף האדם כשהוא נמצא בזהות שונה, כגון לחץ דם שונה ואפילו רמת הורמונים שונה. ועדין יהיו כאלה שיטענו שזה ענין של משחק, וכמו שקראתי את אחד התגובות לסרט הנ"ל שאומר "צריך להכיר לה את מחבט הביסבול מקרוב". וכמו שכבר כתבתי כל תורת הנפש אינו מדע מדויק, מי שמחפש מדע מדויק שילך למטמטיקה/פזיקה וכו'. אני כן רוצה לחקור מה מביא אנשים שרואים סרט כזה על בחורה שסובלת ברמות כאלה, לומר היא עובדת על כולנו, מהו הדחף הפנימי להגיב כך? אשמח מאד אם אתה אשר תאיר את עיני בנקודה זו. (אתה צריך להבין את המניעים שלך טוב יותר מכולנו.)

רעביש

New member
אני מסכים איתך

כאחד שמתמצא בהפרעות נפשיות אין לי אלא לחזור אמן על מה שכתבת.

תודה.

עלי היא הותירה רושם בלתי אמין בעליל

על התופעה בכללותה אין לי מושג מי צודק בויכוח, אבל לבחורה הספציפית הזו אני נוטה לא להאמין, זו ההתרשמות הסובייקטיבית שלי ואני משאיר מקום לבעל דין לחלוק.

אם לא שראית אנשים אחרים

שסובלים מהפרעה זו, עליך לשקול את האפשרות שהלוקים בהפרעה זו נראים לנו בלתי אמינים, אולי בגלל שזו הפרעה כל כך מוזרה.

moshe010

New member
זה וודאי לא יכול להיות שהיא יודעת לנגן

מבלי שתלמד, כך שקצת שקר יש בודאי בסיפור

יפה - אתה יכול מתוכנית לתת חוות דעת פסיכולוגי

כי לך זה נירא לא אמין.. בדיוק בשביל אנשים שכמוך ששופטים אנשים לפי מה "שניראה להם" יצא הבחורה הזאת וחשפה את עצמה, כדי שאולי קצת תנסה לפתוח את הראש ולחשוב אחרת

לא חו"ד פסיכולוגית כולה סמול טוק

כמעט בכל נושא שאנשים כותבים ומדברים עליו הם אינם מומחים מקצועיים ובכל זאת יש להם את הלגיטימציה להשמיע דעה. אחרת לא שבקת חיי לכל ברייה וכי נעביר את הזמן בדיבורים מקצועיים בתחום התמחותנו בלבד? ומה אם אנו מחוסרי ליב"ה, נשב בתענית דיבור נצחית? בן גוריון פיטר פעם מומחה שדעותיו לא היו לרוחו, אמרו לראיס: אבל הוא מומחה?! ענה להם: אני מומחה למומחים...

בהסתייגות חשובה

יש דברים שאין טעם לנהל עליהם סמול טוק בדיוק מסיבה זו, שכן מי שאינו מומחה בכלל לא מתקרב להבנה שלהם, כמו פרקים אפלים מסויימים בפיזיקה המודרנית..

למעלה