בדרך אל החופש..

keoser

New member
בדרך אל החופש..

מתוך רשומה שראיתי פה בבלוגים, והחלטתי לחלוק :)
תרקוד כאילו אף אחד לא רואה אותך
תאהב כאילו אף פעם לא נפגעת
תעז כאילו אף פעם לא נכשלת
תעבוד כאילו אינך זקוק לכסף
למטפל שלי בטווינה יש את זה בחדר טיפולים שלו, ורק היום הפנמתי את המשמעות של זה, אז החלטתי לחלוק! :)

keoser

New member
רגע -- זו לא פרסומת לסדנא ../images/Emo6.gif

פתאום שמתי לב שזה נשמע ככה

אני מתקשה לקבל את השני והרביעי

תאהב כאילו אף פעם לא נפגעת - האם אתה מציע להתעלם/להדחיק מהפגיעות שעברנו? תעבוד כאילו אינך זקוק לכסף - האם אתה מציע לא לקבל תמורה (או לחשוב כך) עבור מה שאנו נותנים. המשפטים יפים וחכמים. הבעיה היא שלפעמים המשפטים רלוונטים לסיטואציה מסויימת שאנו עוברים, וכאשר כותבים את המשפטים בלי הקשר ספציפי, אחרים יכולים להבין אותם לא נכון ולקחת אותם למקום מוטעה.

התהוות

New member
תגובה .

לגבי המשפט הרביעי- הכוונה היא, להבנתי, שתעבוד למען מחייתך וכלכלתך! ברור! אבל אל תלך לעבודה בתחושה של בעסה ואוף אני עושה את זה רק בשביל לשרוד את החיים כי רק ככה אני מרוויח כסף. אלא תלך לעבודה ותנסה לנצל כמה שיותר מהיום הזה שלך בעבודה- תעשה את זה בשביל הכאן ועכשיו, תגרום לזה להיות מקדם ומועיל- תעשה את זה בטוטאליות. אל תעשה את זה כאילו זה רק בשביל משכורת...

keoser

New member
הן על אותו משקל כמו האחרות :)

תדמיין מצב שבו אתה עובד בשביל כסף. כל יום, אתה הולך לעבודה שלך שוב ושוב, בשביל הכסף. במהלך היום אתה לא נהנה, חושב כמה חרא לך (כי מה לעשות -- צריך כסף!). עכשיו בוא נלך למצב קצת שונה.. מצב בו אתה פשוט מאוד עובד להנאתך. אתה נהנה לעשות את מה שאתה עושה, וכתוצאה מכך אנשים נהנים לתת לך תגמול על השירות שנתת להם (ניקיון, ריפוי, הדרכה, סלילת כבישים, כל מקצוע שאתה יכול להעלות על דעתך
). מגיע לך תמורה עבור העבודה שאתה עושה, זה ברור כשמש. השאלה היא, מה הבסיס של העבודה. האם אתה מגיע כי אתה צריך כסף, או אתה מגיע כי אתה נהנה לעבוד בעבודה, וכסף זה תוצר לוואי של העבודה? זו הכוונה מאחורי המשפט, כפי שאני תפסתי אותו. :) בנוגע למשפט השני, תדמיין מערכת יחסים חדשה עם בת/בן זוג שאתה נמצא בה. אם כל הזמן היית חושב "יוו, הבת-זונה הולכת לבגוד בי כמו שהקודמת.. ..", וכל הזמן תחשוב על זה, תדמיין את זה, ולא תרגיש בטוח במערכת יחסים שלכם, איזו מערכת יחסים תבנה? אתה תסבול בה, ותרגיש רע עם עצמך כל הזמן. מצד שני, אם תתגבר על הפגיעות שחווית בעבר, ותעבוד עליהן, פשוט מאוד תבטח בה, תבטח במערכת יחסים שלכם -- והכי חשוב, תבטח בעצמך. את אותו הדבר אפשר להשליך לכל מערכת יחסים בה אתה נמצא, רק ברמות שונות כמובן. הכוונה היא פשוט מאוד להתגבר על מחסומים שיש *לך* מלתת/לקבל אהבה, לא להדחיק אותם. :) שוב, זה כפי שאני הבנתי את המשפטים. ייתכן ומי שכתב אותם התכוון לדבר אחר.. :) אפשר להמציא המון המון משמעויות למשפטים האלו.. סתם 2 דוגמאות שעולות לי: תרקוד כאילו אף אחד לא רואה אותך -- מה, כאילו, אני נעלם ואף אחד לא מתייחס אליי יותר? אני רוצה שיראו אותי רוקד ויתייחסו אליי! מגיע לי! תעז כאילו אף פעם לא נכשלת -- אבל אני כן נכשלתי, אז מה הקטע? אני אמור לשקר לעצמי, ולהגיד לעצמי שלא נכשלתי? הרעיון הוא הכוונה, ואני חושב שרוב האנשים מבינים את הכוונה -- בגדול. מי שלא, מוזמן לשאול
כל הכבוד על האי-הנחת הנחות והשאלה במקום! :) אוהב, יוסי :)

יעל :-)

New member
נראה לי

שבמובן מסוים כל אחד לוקח כל משפט שם למקום שלו. אני למשל לקחתי את הדברים אחרת מחלק מהדוגמאות שרשמת. והקטע הזה שצוטט זכור לי כיותר ארוך. אם באמת אני צודקת ואמצא את זה, אני אעלה פה.

ליטלדה

New member
לגבי המשפטים...

תעבוד כאילו אינך זקוק לכסף- אף אחד לא אומר שלא זקוקים לכסף וגם מי שלא כ"כ זקוק מן הסתם רוצה שכר וגמול לעבודתו...אבל כוונת המשפט, ואני חושבת שברצף של המשפטים הללו היא ברורה,היא שתעבוד כי אתה רוצה לעבוד ותגיע לעבודה בכיף כאילו לא הכסף הוא המטרה שלך אלא ההנאה והסיפוק הם המטרה. תאהב כאילו אף פעם לא נפגעת- אני משליכה את זה קצת על עצמי...ברור שאי אפשר להדחיק פגיעות ואם מדחיקים ,אז כמו שלכולם ידוע, זה רק גורע מהמצב,אבל אם תשתדל למנוע מהפגיעה לתקוע אותך במקום ותשתחרר ותצליח להתאהב מחדש כאילו אתה עוד טירון שמתחיל מאפס..אז הכל יהיה הרבה יותר פשוט. השאלה היחידה שמתעוררת היא..איך עושים את זה או יותר נכון מאיפה מתחילים? זו הבעיה במשפטים היפים האלה....קל לכתוב אותם וכיף לקרוא אותם אבל איך מיישמים אותם בפועל?

אם כבר שאלת...../images/Emo3.gif

אז אני עבדתי במקום שלא אהבתי ולא נהנתי להגיע אליו. במצב זה הייתי אמור לפי המשפט להכריח את עצמי לאהוב את המקום במקום לעזוב. לגבי אהבה - אני בדעה שפגיעות צריך לפתור, אחרת הן חוזרות שוב. לגבי איך עושים זאת: עבודת מודעות, עבודת מודעות, עבודת מודעות, עבודת מודעות, והכי חשוב עבודת מודעות. בהצלחה
.

הדרכים פחות חשובות

מה שחשוב זה להיות מודע ולבדוק כל דבר שקורה לנו (בעיקר באינטאקציה עם אחרים). יש הרבה דרכים לעשות זאת, מדיטציה, דמיון מודרך ועוד. תמצאי את זאת שמתאימה לך.

למעלה