"בדקה אחת שפויה

kedeman

New member
"בדקה אחת שפויה

הצלחתי לראות מלאכים בשמי העיר הזאת אלוהים לא מוותר עלינו עדיין" (החברים של נטשה) יצאתי היום מחברון, כנראה פעם אחרונה שאני יוצא משם בתור חייל החזרתי את הנשק שלי ובעצם כך חתמתי תקופת שירות, לא קצרה ותקופת חיים שכנראה בעתיד תראה לי לא ארוכה תקופת ההכשרה בבא"ח נח"ל הקו בצפון שכלל בתוכו את הקיץ האחרון והקו האחרון שלי (לעכשיו), בחברון - שכנראה יקח לי עוד דיי הרבה זמן עד שאני באמת אעבד את כל התחושות והמחשבות שהוא ייצר לי - על יהודים, ערבים, ציונות, דת, חברה ישראלית וגם על עצמי מנקודת המבט שלי עכשיו נראה לי שהתקופה הקצרה הזו תרמה לי הרבה וכנראה שהאופי והדעות שלי היום ובעתיד יושפעו מכל מה שהיה לי שם לא האמנתי בחיים שלי שאני אהיה בקרבי עד יום לפני הגיוס התעסקתי באיך אני יוצא מזה אף אחד לא האמין שאהיה בקרבי - לא מבית ספר ואפילו לא במשפחה שלי ובסוף היום כנראה שזאת היתה תקופה חשובה לי. ואני שמח שיצא לי לעשות אותה להתקל בדילמות ובסיטואציות שלא האמנתי בחיים שאהיה בהן בקרוב אני אכנס יחד עם הגרעין שלי למטה אשר אני לא יכול להגיד היום מה יהיה עוד שנה, אבל אני מקווה שגם על התקופה הזו אני אוכל להסתכל אחורה ולדעת שהרווחתי ממנה את כל מה שיכולתי אגב, המשפט שרשמתי למעלה נרשם בכניסה למוצב שהייתי בו (תל רומידא) לא חשבתי עליו אף פעם, בטח שלא בהקשר הזה אבל כשראיתי אותו חשבתי שיש בו משהו אולי אפילו קצת אופטימיות...

kedeman

New member
ממש בקלות

שנה ו-3 זה ממש לא מעט זמן. זה גם לא מאוד רחוק מחצי מתקופת השירות הצבאי שלי

kedeman

New member
חוצמזה

מכל מה שכתבתי שם זה הדבר היחיד שאתה רואה שם ששווה לך להתייחס אליו??

ה טמבל

New member
למה אתה רוצה שאני יתייחס?

חברון זאת עיר מסריחה. אבל זה ממש לא הרבה זמן, מול שלוש שנים שבדרך כלל לוחם עושה...

התעודד נחלאי..

עוד מעט סוף הדרך.." גם החיילים שלי באותו שלב,חלקם גם יגיע למטה אשר כגרעין נח"ל של השמו"צ.ובקשר לטמבל- אל תכעס עליו,הוא לא יכול להבין מה עבר עלייך, הוא צעיר מדי.

kedeman

New member
אין עליך מורן...

חסר לך שאתה לא מגיע לבקר שנה הבאה!!! (נראה לי שיהיה מוזר לגרעין שאחרי איתך ועם גדעון בפלוגה..)

ה טמבל

New member
נחלווטש מטורף

כנראה צעיר מדי לעומת נוב 5 המטורפים, לפחות אני לא בורח אחרי שנה וקצת ועוד קורא לזה שרות קרבי...

kedeman

New member
עשיתי שרות קרבי

או שלבנון וחברון לא מספיק קרביים בשבילך? אני באמת לא מתנצל על זה שבשרות שלי אני עושה עוד דברים חוץ מלעמוד כל היום עם נשק ווסט ולשמור אלא שיש לי גם ערך מוסף גם לא על זה שהשאיפה שלי בצבא היא לעוד פז"ם כי כשאתה צעיר אז אתה נדפק ובטח שלא על זה שאני לא נותן יותר מדי משקל למילים מיותרות כמו "עד מתי" או "כמה עוד"

טמבל-אתה מוציא עצמך אידיוט.

הצבא זה יותר מצעירות וערכי פז`ם..ובתור מישהו שהיה גם בשטחים וגם באזורי עימות אחרים אתה באמת צעיר,אני באמת מקווה שיום יבוא ותבין משהו שהוא קצת מעבר.המסלול שלי נחשב כיחידה התנדבותית,עשיתי בשירות דברים שאולי ביום אחד תקרא בתחקיר או בעיתון,ואני לא בקטע של השתחצנות,רק מנסה להאיר את עינייך.אתה במקום טוב,אחלה חטיבה,אבל מכאן ועד לזלזול בלוחמים אחרים? אני לא במסלול של גרעין נח`ל,כי לא האמנתי במסגרת הזו,אבל אני מעריך את אלו שמנסים לעשות משהו שונה.תחשוב על זה.

ה טמבל

New member
אל תמהר להכריז על אנשים כאדיוטים

אני בכלל לא חשבתי ולא הזכרתי את ההקשר של הפזם והצעירות לפני שאתה קראת לי צעיר, אתה זה שנתת לזה חשיבות, אדיוט. ואני אפילו לא חושב לזלזל באמת בלוחמים שבנחל, אולי רק בצחוק, אבל זה סתם הומור וגאוות יחידה מטופשת. לא מעבר לזה. מה שכן, נראה לי מצחיק שבני גרעינים מתגאים בשרות הקרבי שלהם, כי הם בקושי טעמו ממנו וכבר עוזבים למקום אחר, לא שהחינוך לא חשוב(ואתה מכיר את דעותי בעניין), אבל לכל דבר יש זמן. ושנינו לא בגרעין נחל מדעות דומות, וגם אני מעריך אותם על מה שהם עושים, אבל זה לא קשור.

fresh mishmesh

New member
נו באמת...

זה שלוחמים בגרעיני נח"ל לא עושים 3 שנים מלאות בשירות קרבי, לא אומר שאסור להם "להתגאות" בשירות הקרבי שלהם, כי הוא קרבי מכל הסיבות שהשירות שלך הוא קרבי (רק ששלהם קצר יותר, זה הכל). בקיצור, די לעשות מזה פורום סדירים ולהתחיל מלחמות בין יחידות... זה לא אליפות צה"ל בשטויות או משהו כזה. שירות קרבי נמדד עפ"י ההכשרה, האימונים ורמת הפעילות שאתה נמצא בה. לפי מה שאני יודעת, שי עומד בכל הקריטריונים כדי להיקרא "קרבי" ואפילו להתגאות בזה... אז תן לבנאדם ליהנות מסיום הפרק שלו כמו שצריך וגל, לפני שתתחיל להתעצבן גם עלי- הכל ברוח טובה. שי- מזל טוב! מחר אני בבא"ח שלכם, יש שם מישהו מעניין?

אני שם..

יש די הרבה נציגות מהתנועה, גרעינים כמפקדים וכחיילים,משקית קליעה,משצית שעכשיו פפי``ת ועוד..

fresh mishmesh

New member
ראיתי את שגיא...

את אח של ויצמן הגדול ואת צ'ופ (דרור מגלבוע- בגיל שלי) למרות שהם בכלל בפלס"ר 401 ושלחתי לך הודעה! למה לא ענית? ופ"פית נורא מוכרת... קוראים לה שי ונראה לי שזו שי מכחל, אבל אני ממש לא סגורה על העניין היה מצחיק... ישבתי שם עם החבר'ה של גרעין צבר, הם ממש חמודים

מיכלצי

New member
שי...

להוכיח לעצמך שאתה מסוגל לעמוד בדברים, ועוד לקחת מזה כ"כ הרבה להמשך הדרך, זה מדהים. כמו שאמרת לי, אני לא יכולה להעיד בשם אחרים שזאת שנה מדהימה, אבל אני כן יודעת שמי שנכנס, יצא מרוצה.. ושכל דבר שאדם עובר בחיים שלו, הוא חוויה בסופו של דבר, אם לטוב ואם לרע. והוא חי את כל זה, אז איך זה יכול להיות רע בכלל? זה סיום של משהו אחד שלקחת ממנו המון. עם כל הדילמות הכמעט בלתי אפשריות והמציאות המטורפת הזאת, קבלת הרבה דברים להמשך ובכלל. ואולי זה חלק בשירות ששונה בתכלית ממה שהתמודדת אתו עד עכשיו, אבל אני בטוחה שגם בו אתה תמצא את ההנאות הקטנות האלו, את המשמעות האדירה שבתרומה לקהלה והדברים המשמעותיים האלו שבסופו של דבר נותנות את החשיבות הזאת לזה שאתה שם. אני באמת מאחלת לך את השנה הכי מלאת משמעות שיכולה להיות.

Simple Sam

New member
מה הולך פה?

רק אני רואה בלאגן ואת השרשור של עופר בתוך השרשור הזה?

למעלה