בדמיוני (ט)

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
בדמיוני (ט)

בדמיוני אני כותבת מכתב פרידה. המילים פתאום כל כך ברורות לי, הכל פתאום כל כך מובן וקל. בדמיוני אני מסבירה לכל משפחתי האהובה, לכל מי שרוצה לשמוע ולכאלה שאולי גם לא כמה הספיק לי. כמה אני רוצה להישתחרר מהעול הזה שנקרא "חיים". בדמיוני אני נפרדת מכל אחד באופן אישי, כותבת את כל מה שכבר אמרתי ומה שבחיים לא העזתי להגיד. בדמיוני אני מרגישה פתאום שלווה, מאושרת מעצם הפרידה. בדמיוני אני כותבת מכתב שכנראה לעולם לא אוכל לכתוב
בדמיוני

תמרה45

New member
כואב.

אחת הפעולות שהכי מקלות לפעמים, היא כן לכתוב.
אני יודעת שזה לא קל להתיישב ולכתוב את התכנים האלה, כי תכלס' אחרי שמסיימים לכתוב אין הרבה מה "לעשות" עם תכנים כגון אלו, אלא זה איזה שהוא קול, תחושה וחווייה פנימית. אך דרך ההוצאה של הדברים אני ממש מאמינה שאפשר להגיע לריפוי, זה קשה וכואב וגם אנחנו ממהרות לשפוט את עצמנו על כך שאלו התחושות שלנו, מהמון סיבות.
את מוזמנת לכתוב את מה שאת מרגישה שעוצר אותך מלכתוב. מה שעוצר אותך מלהשתחרר ולהיות אמיתית עם הרגשות שלך.
חיבוק ואהבה.

ל3

New member
תודה תמרה

התגעגעתי אלייך באמת
. אני חושבת שמה שעוצר אותי מלכתוב זה הפיצי שלי בבית שכל כך קשור אלי. אני מרגישה שאם אני אכתוב את הרצון שלי למות אז עשיתי עוד צעד לקראת ..... וזה לא מגיע לפיצי שלי אז אני רק מדמיינת את המכתב ואת המעשה. בכלל מה שמשאיר אותי בעולם המחורבן הזה זה הקטנציק כי לי בעצמי אין טעם בחיים האלו. מרגישה לא פייר והוגן כלפיו שהוא בעל כורחו לקח את "התפקיד"הזה להשאיר אותי בחיים ומקווה שעולם לא ידע את זה. לגבי הרגשות שלי, אני מנסה כבר תקופה ארוכה לרמוז לסביבה הקרובה אלי ( משפחה) עד כמה אין לי חשק יותר להיות פה אבל הם ישר יורים משפטים כמו "את מדברת שטויות", יש לך כל כך הרבה בחיים וכו'. הם לא באמת מבינים שמבפנים מרגיש לי כל כך ריק וחוץ מתפקידי כאמא אני כלום ואני לא מאשימה אותם בתגובה הזו הרי מה כבר אפשר להגיד? ולכן אני מחייכת, מתפקדת אני "בסדר" ובפנים בפנים נרקבת עוד ועוד עם כל יום שעובר
תודה שהקשבת לי ותודה בכלל שאת פה

תמרה45

New member
איך שאני רואה את זה

נכון שזה כאילו עשית צעד לקראת, כביכול,
אבל בסוף מה שאת כותבת ומעלה על הנייר, זה את המחשבות או התחושות שלך,
וברגע שתראי שאת מסוגלת לשלוט בזה, יום אחד תגלי שאת יכולה לכתוב דברים אחרים על הנייר.
התחושות שלך הם לא בשליטה שלך, את תגלי שהמחשבות שלך הן כן פרי בחירה.
אני יכולה לתת לך דוגמא מעצמי-
היה לי בוקר ממש לא פשוט,
והתחלתי לרדת על עצמי, על הבחירות שלי, וכו, המחשבות שלי היו ממש לא טובות.
וממש בעדינות החלפתי פאזה של מחשבות ממחשבות שמורידות אותי ואת המוטיבציה שלי למטה, למחשבות של אמונה
שדווקא אני מאמינה בעצמי, ואני אוהבת אותי וכל מיני דברים כאלה,
ואת יודעת איך אני מצליחה לעשות את זה?
כי אני לא שמה את המחשבות האלה כמחשבות תלויות מציאות, שרק אם אני ככה או ככה או ככה אז אני ראויה לחשוב אותן או ראויה לחשוב טוב על עצמי,
אני תמיד ראויה לחשוב טוב על עצמי, לא משנה כמה המציאות שסביבי היא דפוקה.
העולם לא משתנה שהמחשבות שלך משתנות אבל את משתנה, המחשבה שלך משתנה, ולכן הגישה, התודעה, הציפייה, וכו'.
נכון שמפחיד ולא נעים לחשוב שמה שאנחנו רוצים לפעמים זה למות לפעמים (למרות שאני על עצמי אגיד לך שזה ממש פחת..)
אבל זה גם שלב עובר.
ויום אחד את אולי תוכלי ללמוד ולהבין שהחיים שלך לא תלויים בנזקקות של אחרים אותך, כולל ילדך.
אני מאוד מבינה ומאוד מזדהה עם תחושת הרקבון שהעלת, אבל זה משהו שחייבים להתמודד איתו.
בהתחלה מתמודדים איתו על ידי שמוצאים מטרות על ומטרות משנה,
ובתקווה שלאט לאט מוצאים נחת אמתית מבפנים, אבל זה הדרגתי וזה לאט לאט.
הרס עצמי זה משהו לא ברור אבל זה לא משהו שחייב להיות כרוני ותמידי.
לאט לאט דברים יכולים להשתנות, אני מבטיחה לך.
אני מודה לך שאת משתפת ואני מאמינה בך שתצליחי למצוא את התעצומות והכוחות לחיות,
וכן גם את נקודת האור הפנימית שלך.
אני באמת חושבת שתוכלי.
אגב, זה ממש מזכיר לי משהו שקראתי אתמול אצל עלמה זהר,
היא כתבה על האמונה שלה באלוקים, שהיא ממש מעדיפה לחיות בתודעה שיש אלוקים,
ולא משנה אם יש או אין, כי היא מעדיפה להיות מאמינה מאשר צודקת.
זה נכון לגבי כולנו בנקודות של ייאוש וכאב, עדיף לנו להאמין מאשר להיות כל דבר אחר.
נשיקות יקרה!
ויום מקסים-
תמרה

levshavur

New member
יש טעם לכתוב...

לל3 ולתמרה שלום,
כתיבה היא דבר משחרר !!! אני כותבת יומנים לאורך כול השנים, ומעבר לערך הרגשי שיש בכך, לזה שהכתיבה עוזרת לי להגיע לתובנות, היא גם עוזרת לי לראות להיכן התקדמתי, והיכן עדיין יש עבודה לעשות. למעשה אני עושה עם היומנים האלה מה שמישהי הייתה עושה בשעה הטיפולית שלה, חחח...
כיום לדוגמה היומן מהווה בשבילי אפשרות לפרוק כעס ותסכול, וגם מקום שאני יכולה לרשום בו חלומות שאני זוכרת כשהתעוררתי, ולכתוב את כול האסוציאציות שעולות לי, וכשתהיה לי הזדמנות לכך, גם לנתח אותם עם הפסיכיאטרית (שהיא גם פסיכולוגית מעולה).
לפעמים אני כותבת שירים חדשים שעולים לי תוך כדי כתיבה, או מציירת משהו...בקיצור מחברות משמעותיות.
מעבר לכך אני מרגישה שזו עדות, עדות לאיך שאני חיה, על מה אני חושבת ואיך אני מרגישה, שאני מקווה שתישאר אחריי גם אחרי שאני כבר לא אהיה בעולם הזה. אני מרגישה שמעבר לספר הילדים שעשיתי, חשוב לי להשאיר דברים נוספים אחריי, במיוחד שאין לי ילדים...
לבשה.

amit813

New member
היי

שלום.. אני קןראת, וכואבת. אלו דבריפ שאת באמת מרגישה ומשתוקקת להגיד. אם בדמיונך ואם באמת. אלו דבריפ שצריכים לנאמר בלי לחקות לדבר שאולי יקרה אחרי המכתב. לפעמים שאומרים באמת מה קורה... לעצמך קודם כל, ואולי גם לסובבים אותך... לפעמים זה עוסק. הם אולי צריכים לשמוע את זה. ממך... חיבוק גדול! ואם תרצי לשתף קצת מעבר למילים נשמח לשמוע ולהיות כאן בשבילך.

ל3

New member
תודה עמית (ט)

כפי שכתבתי לתמרה, אני מנסה לזרוק רמזים לפעמים אך הסביבה לא יודעת כנראה איך לאכול אותי אז אני ממשיכה לאכול את עצמי מבפנים. הרבה דברים גורמים לי לרצות לפרוש מהעולם הזה כנראה שהעיקרי מבינהם זה תחושת הריקנות שלי וזה שכלום לא מחכה לי למחרת. אין בעצם בשביל מה לקום ואין למה לשאוף אם כל יום דומה לקודמו. לכן, החזרתי בכוח את ההפרעה לחיי. אני יודעת שזה משוגע, הרסני, חסר תועלת אבל זה נותן לי להרגיש שאני מצליחה במשהו- מצליחה לרסן לצמצם לשלוט להיות "אחרת מכולם. אני גם יודעת שאני משלמת מחירים ושלא טוב לי עם זה אבל כנראה שאני גם לא יכולה בלי זה ומה הטעם להלחם בכלל

levshavur

New member
ל3

שלום לך,
קודם כול סליחה שלא יצא לי להגיב לך על מה שכתבת בתגובה לפרגון שלי, אבל תדעי שקראתי...
לגבי מה שכתבת עכשיו: עצוב לי שזו ההרגשה שלך. החיים יכולים להתפס כחוויה של עול מעיק, אך הם יכולים להיתפס גם כאתגר להתמודדות ולצמיחה. זה רק תלוי בנקודת המבט שלך ובמה שאת עושה עם המציאות היום יומית שלך.
אני יכולה להגיד לך שאני מתמודדת כרגע עם מציאות מאוד לא פשוטה, אבל אני לא מאבדת את התקווה למשהו טוב יותר, ולא מאבדת את שמחת החיים שלי...
אני מאחלת לך שבדמיונך תתחילי לברוא מציאות מאושרת, מלאת תקווה ורצון חיים, ולאט לאט הדמיון הזה יחלחל גם לחיי המציאות שלך...
חיבוק גדול,
לבשה.

ל3

New member
לב שבור מקסימה (ט)

אני קוראת אותך וגאה בך על יכולת ההתמודדות שלך וכוח הרצון שלך באמת שכל הכבוד לך אך אני לא שם. אני חושבת שההבדל ביננו הוא שאת מצליחה להלחם בקשיים כי את במקום שרוצה להילחם בהם, כי את במקום שרוצה לחיות. ואילו אני, אני רוצה וכבר רציתי מזמן למות אז בשביל מה יש לי להילחם. את יודעת משהו, החלום הכי גדול שלי הוא פשוט להעלם לתמיד ואני אפילו לא יכולה להגיד לך שעצוב לי עם המחשבה הזו, להיפך. עצוב לי עם הידיעה שחיי נמשכים עוד יום ועוד יום וכמה עוד אפשר?
מצטערת אם דיכאתי אותך ואני מאוד מעריכה את ההקשבה שלך ותהמיכה שלך בי
תודה

levshavur

New member
לדעתי..

ל3 שלום,
מה שאת מתארת אלו הן פשוט מחשבות של מישהי בדיכאון, והן לא חייבות להישאר כאלו. אפשר לקבל טיפול, ברמה המידית טיפול תרופתי, (ואם יש לך כבר טיפול, והוא לא עוזר, אז צריך להתייעץ עם פסיכיאטרית ולהחליף אותו) וזה יכול לשנות הרבה בחיים שלך. אני יכולה להבין שנמאס לך מהחיים בגלל הסבל שיש בהם. הייתה לי תקופה כזאת בחיים שלי ואפילו היו לי כמה ניסיונות אבדניים...אבל אני חושבת שה'משאלה' הזאת לסיים את החיים, היא לא באמת לסיים אותם, אלא לחיות חיים עם איכות. תחשבי, יש לך בעל ואת הפיצי, ויכול להיות לך עתיד טוב!!! גם אם את לא רואה את זה כרגע... כשהצילו את החיים שלי, לא הבנתי בשביל מה היה צריך את זה...היום אני מבינה...

אני מבינה שיש לך עייפות רגשית. אולי זה הזמן שאת ובעלך תצאו לחופש לתקופה, ותשאירו את הפיצי אצל סבתא, או מישהי שיכולה לטפל בו (ואם אין ברירה אז תיקחו אותו אתכם, זה מה שאחי עושה - לוקח את הקטן אתם לטיולים, אפילו לחו"ל...) זה ינתק אותך קצת מהשגרה היום יומית וזה ייתן לך מנוחה לנפש.
חשוב גם שלפחות פעם או פעמיים בשבוע יהיה לך זמן איכות בשביל עצמך, ללכת לחוג כלשהו, להיפגש עם חברות, או כול פעילות שאת יכולה לחשוב עליה. זה חשוב לבריאות הנפשית והפיזית שלך. בעלך בהחלט יכול להסתדר עם הפיצי (תאמיני לי שכשהגברים רוצים, הם פתאום יודעים לעשות המון בבית...
) תסבירי לו שזה חלק בלתי נפרד מהטיפול שלך. זו הייתה גם ההמלצה שלי למטופלות שלי שיש להן ילדים. אני רואה לדוגמה עד כמה חברה שלי נשחקת כי אין לה בכלל זמן לעצמה וכול הזמן שלה הוא סביב הילדה והבעל...זו מנוחה שיכולה להיות לפעמים אפילו יותר משמעותית משינה פיזית. לדוגמה אני עכשיו נשחקת נפשית מההתרוצצות עם בעלי לרופאים (שלצערי אנחנו מסתובבים במעגלים, בעיקר בגלל סטיגמה מטומטמת
!!!) ומעצם זה שאני כול הזמן אתו. כשיצאתי ללימודים אז זה 'ניקה לי את הראש' אבל עכשיו אני כול הזמן אתו,, וזה מחרפן...אני אפילו לא נפגשת עם חברות...לכן זמן איכות בשביל עצמך יעלה לך את מצב הרוח. מה דעתך לנסות?
לבשה. .

coral37

New member
שולחת חיזוקים

הי..עצוב לי, עצוב לקרוא את זה ואז את התגובות ובאיזה שהוא מקום ממש להסכים אתך, לגבי התחושות. הרצון העז להגיד ומנגד התחושה של מה הטעם..רצון של להיות לא שם לא כאן..הרצון של לא להיות בכלל. אני בטוחה שחייבת להיות דרך, אחת כזאת שמחכה שתצעדי בה, שתסללי אותה. ואז, בלי שתשימי לב, דברים יתחילו להסתדר. זה קשה,אולי כמעט הכי שיש, אבל תעריכי את עצמך. אל תוותרי. תלחמי..קודם כל בשביל עצמך,כי את שווה את זה. אני מאמינה שעמוק בפנים, יש רצון שדברים יסתדרו גם אם נדמה שלא. שכרגע הרצון הזה מושתק ומדולל, אבל הוא קיים. בבקשה אל תוותרי..שולחת חיזוקים ענקיים

למעלה