בדיקת TOVA

BoNoAyChI

New member
בדיקת TOVA

איפה אפשר לעשות את הבדיקה וכמה היא עולה?
מראש
BoNoAyChI

zivadina

New member
אבחון רפואי של הפרעת קשב

היות שאת בת ;5, מומלץ לעשות את בדיקת הטובה אצל פסיכיאטר למתבגרים אשר מתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. הבדיקה היא חלק מאבחון רפואי של הפרעת קשב, ומאוד לא מומלץ לעשות אותה בנפרד מן האבחון. אם תכתבי כאן באיזה אזור את גרה ובאיזה קופה את חברה, נוכל להמליץ לך על מכוני אבחון.

BoNoAyChI

New member
אני גרה במרכז ת"א, ובקופ"ח מכבי

עשיתי אבחון ואמרו לי שאין לי כלום אבל אני לפעמים חולמת וכותבת וקוראת לאט, עשו לי סיכום של איזה 5 דפים שאפשר לסכם אותו במילה "עצלנית". נתנו לי הארכת זמן כי אמא שלי ביקשה, אבל אני נוטה לפקפק בתוצאות מהאיבחון כי קראתי הרבה בנושא ואני די בטוחה שעצלנית אני לא... בדיקת ט.ו.ב.א לא נכללה באבחון שעשיתי אבל שמעתי מאנשים שעברו תהליך דומה, שאחרי אבחון כושל מבחינתם הם עשו בדיקת ט.ו.ב.א ואז אמרו להם דברים אחרים. זו הסיבה שאני רוצה לנסות את הבדיקה. אודה לכם אם תמליצו לי על מכונים שאפשר לגשת בהם לבדיקה הזו, וכן אם תתנו לי מידע פרקטי על הבדיקה: כמה זמן אורכת הבדיקה? כמה היא עולה? עד כמה היא אמינה? מה בדיוק היא בודקת? תודה.
BoNoAyChI

esty104

New member
TOVA בודקת הפרעה במערכת הקשב המתמשך

"כותבת וקוראת לאט" מצביע על לקויות בקשב החזותי לא ההכרח הפרעת קשב. ב"רום-פילת" ברמת גן ישנה תכנתEasyReader מיועדת לקריאה מהירה יותר ב-עד 7 פגישות. בני התחיל לקרוא מהר יותר אחרי שתירגל בתכנת SHARPERBRAIN בדיקת TOVA ניתן לעשות בבית החולים השומר, למשל, תמורת 430 ש"ח וזה כולל שיחה עם פסיכולוג על התוצאה. הבדיקה חייבת להמשך כ-20 דקות. ישנם ציונים עבור זמן תגובה, השמטות, אימפולסיביות, שונות. ציון תקין= -0.80 אם יש צורך לשפר מקבלים כדור ריטלין וחוזרים על הבדיקה בהשפעת הריטלין. וחוזרים לשיחה עם פסיכולוג להמלצה על המינון. ישנם עוד מערכות שלא בדיוק ניתן לבדוק, כמו בקשב הסלקטיבי, הפניית הקשב ושליטה ובקרה. לכן מומלץ אבחון במקום מסודר ולא סתם.

למעלה