בדיקת MRI

בדיקת MRI

בעוד מספר ימים אני אמורה לעבור בדיקת MRI לראש, אני יודעת שצריך להסיר כל דבר מתכתי, אני עברתי טיפול שיניים ואני לא כל כך זוכרת אבל יכול להיות שיש לי משהו מתכתי בפה, מה יקרה בזמן הבדיקה? ובקשר לקעקועים... רוב הקעקועים שלי הם על הידיים ויש לי אחד גם בעורף, הבנתי שאני עלולה להרגיש צריבה, חום ואולי כאבים באיזור הקעקועים בזמן הבדיקה האם זה נכון? והאם יכול לקרות משהו לקעקוע.. קראתי שמישהו הרגיש כאילו שהעור שלו נשרף זה דיי מלחיץ אותי כי יש לי 8 קעקועים שהם אחד ליד השני וזמן הבדיקה הוא 45 דקות מישהו יודע משהו?

האם זה באמת נכון??

למרות התקוות הגדולות שתלו ב-MRI, השיטה אינה יכולה להבחין בין גידול סרטני ממאיר לגידול שפיר.

טאוֹ

New member
MRI אינה בדיקה מושלמת

היא רק אחת מתוך שורה של אמצעי אבחון מודרניים העומדים לרשות הרפואה המערבית. כפי שציינתי מקודם, אין זה תחום העיסוק ושלי ושל מרבית הכותבים כאן, שהם מטפלים ברפואה משלימה ולא רופאים, אך נדמה לי שגידולים ממאירים דווקא קלים מאוד לזיהוי ב-MRI, בזמן שבבדיקות אחרות הדבר לעתים קשה ביותר. הבדיקה גם אינה מבוססת על קרינה מייננת (בניגוד ל-CT, למשל) ולא ידועות כיום השפעות מזיקות על הגוף. מדוע הופנית לבדיקה זו, אם יורשה לי לשאול?

לפני הרבה שנים

גילו שיש לי גידול במוח 6 מ"מ ולאחרונה התחלתי לאבד הכרה הרבה פעמים ויום אחד אפילו נרדמה לי היד והרגל והיד זזה לבד אז רוצים לבדוק מה קורה איתו עכשיו

טאוֹ

New member
אני מבין

אשמח אם תחזרי לעדכן אותנו לאחר הבדיקה. רפואה שלמה ושבת שלום.

טאוֹ

New member
MRI מתכות וקעקועים

שלום לך, השאלה לא ממש קשורה לרפואה משלימה, ובכל זאת: בדיקת ה- MRI מבוססת על מגנט בעל עוצמה רבה, אשר בדרך מאד מסובכת מצליח להראות את המבנה הפנימי של איברי הגוף. העובדה שמדובר במגנט חזק מובילה לכך שאסור לבצע את הבדיקה לאנשים שבגופם יש מתכות כגון פרוטזות מתכת או רסיסים מתכתיים (כתוצאה מפגיעה במלחמה או בפיגוע). קיום של סתימות מתכת אינו מהווה בעיה. אם קיימת בגופו של אדם מתכת והוא נחשף לכח המגנטי של המכשיר הדבר עלול לגרום ליציאת המתכת מגופו דרך העור (המכשיר הוא מגנט גדול אשר פשוט מושך אותם), דבר המסכן את חייו. זו הסיבה לכך ששואלים על מתכות טרם ביצוע בדיקה, אך קיומן של מתכות אינו מפריע לפענוח הבדיקה. קעקועי גוף קבועים מכילים לעתים מתכות היכולות להתחמם בזמן בדיקת ה- MRI, אך בדומה לסתימות שיניים בדרך כלל אין הקעקוע מונע את קיום הבדיקה (אם אינו גדול מאוד). שורה תחתונה: חשוב לדווח לטכנאי הבדיקה על קיום קעקועים לפני הבדיקה. יש להניח שלא ייבצעו לך את הבדיקה אם יחשבו שזה מסכן אותך, אך במקום להניח הנחות יש פשוט לשאול ולברר. רפואה שלמה וסופ"ש נעים.

למעלה