בדיקת MMA או UMMA

• פותח הנושא pea
  • פורסם בתאריך

pea

New member
בדיקת MMA או UMMA../images/Emo49.gif

שלום רב, היום ביקשתי מרופאי הפנייה לבדיקת MMA והוא לא ידע על מה מדובר, וגם לא הכיר את ההסבר שדיקלמתי לו, על התוצאות המוטעות לעיתים בבדיקת B12 רגילה, במיוחד אצל טבעונים. (והיום קראתי שבניסוי, אצל 83% מהטבעונים שהשתתפו: בבדיקת דם רגילה ל-b12 לא היה מחסור ואילו בבדיקת UMMA, בדיקת MMA בשתן, התגלה מחסור). האם מישהו יודע מה שם בדיקת ה MMA שאותו אני צריך לומר לרופא? אני חבר בקופ"ח מכבי - האם זו בדיקה בסל הרגיל? (אי אפשר לגרד ממני את החיוך מאז ההודעה על הבג"ץ אתמול) pea

כן../images/Emo26.gif

אמרת לו בדיוק מה שהיית אמור להגיד לו. בדיקת MMA. יש בדיקות MMA בדם ובשתן. מאחר ולשתיהן מחיר זהה ומאחר ואין בעיות שבדיקת השתן עולה עליהם והדם לא - עדיף לעשות את בדיקת-הדם. הרופא לא ידע על מה אתה מדבר, כי ברוב המקרים רופאי-משפחה מבינים מעט מאוד בנושא תזונה. וזה בסדר - הם לא אמורים. רופא מקצועי היה צריך להגיד: "זה לא ממש התחום שלי, אבל אני מוכן לברר - תחזור אלי עוד שבוע ואני אבדוק בשבילך". הרופא שלך העדיף להרים גבה ולתת לך להרגיש שאתה מדבר שטויות, במקום לתת לך להבין שאתה כנראה מבין בתחום יותר ממנו.

pea

New member
תודה

התקשרתי למעבדה של מכבי, ויש להם את הבדיקה הזו (בדם ושתן). עכשיו רק צריך לבקש מהרופא שיתקשר לשם על מנת שיסבירו לו.

למעלה