בדיקת LAC

בדיקת LAC

היי, ערב טוב,
מישהי מכללית עשתה בדיקות LAC ו- DNAab ויכולה לספר איך זה מתבצע?
רופא המשפחה נתן לי הפניה, והאחות אמרה שזה לא דרכה ועלי לקבוע תור למרפאה המטולוגית בבי"ח (שלושה חודשי המתנה).. יש דרך יותר פשוטה?

londi81

New member
אני עשיתי היום

בת"א עושים את זה ללא תור במגדל המאה... אין לי מושג איך זה עובד במקומות אחרים... אבל אני ממליצה לך בחום לעלות על רכבת ופשוט להגיע... הם לוקחים בדיקות דם ללא תור כל יום (חוץ משישי) עד 12...
לצורך הענין, היום קיבלתי הפניה מרופאה באיכילוב לבדיקות הללו בשעה 9:30, ב10:0 רופא המשפחה שלי הזין לי את הבדיקות אחרי שפניתי אליו במייל, ב10:30 כבר הייתי אחרי הבדיקה במגדלי המאה
ושוב אני מודה שאני נפעמת מההבדלים בין מרכז לפריפריה בענייני רפואה...
אני שוב ושוב מרגישה שכל מה שאני לגמרי לוקחת כמובן מאליו - זמינות תורים, זמינות תרופות, חות דעת שניה, פשוט לא מתקיים 10 קמ מתל אביב...

תודה לונדי!

כרגיל מצילה את מצב. את כל כך צודקת במה שאמרת לגבי ההבדלים בין מרכז לפריפריה- ותגובתה של mevugeret75 שגרה לידי רק מוכיחה עד כמה. באמת אקח רכבת ואגיע..
את בכללית? איך את פונה לרופא במייל?

londi81

New member
יש למרפאה שלי בכללית אימייל ואני משתמשת בו

הם רואים אותו בדרך כלל בזמן אמת ומעבירים לרופא

אוי... (אנחה)

זה רק מראה כמה את צודקת.
אני גרה בקיבוץ אבל המרפאה שלי בקיבוץ אחר, מרוחק 15-20 דקות נסיעה.
בכל פעם שאני מבקשת טופס 17 (ואני לא צריכה לספר לך שזה בערך פעם בשבוע) המזכירה אומרת לי "אין בעיה, תגיעי ואני אוציא לך", ולעיתים קרובות אני מרגישה צורך לחנוק אותה במו ידי (טוב, אולי הגזמתי, אבל הרעיון ברור). כי הרי ברגע שהיא מוציאה זה מופיע באתר ואני יכולה להדפיס >בלי< לבוא, אז למה לטרטר אותי להגיע??

כך גם לגבי כל בקשה, התהליך הוא >להזכר מתי המרפאה פתוחה>להתקשר>היא עכשיו עסוקה תתקשרי עוד עשר דקות>מתקשרת שוב עוד עשר דקות ומקבלת פרצוף קר>מבקשת >"תבואי אני אוציא לך". אולי במקום זה היא צריכה להגיד "תבואי אני אוציא לך את הנשמה"

כדי לבקש בדיקות אני צריכה לקבוע תור לרופא (אפילו רק לדברים פשוטים כמו ספירת דם).
מה שאת מתארת גורם לי לחשוב שאולי אני צריכה לפנות לנציב תלונות הציבור, כי זה ממש לא בסדר, וממך אני רואה שזה יכול וצריך להיות אחרת.

mevugeret1975

New member
אם תבררי איפה עושים

תודיעי בבקשה. אני התקשרתי להמטולוגית, ושם אמרו שזה במחלקה פטולוגיה (?).
המענה בפטלוגיה אומר שתור אפשר לקבוע רק במייל/פאקס והוא יגיע במכתב הביתה (מסובך ולא הגיוני לדעתי).

רואים שאנחנו שכנות.. הכל בדרום כל כך מסורבל

כשהייתי בסורוקה קפצתי להמטולוגיה לשאול לגבי LAC, היא אמרה שזה מתבצע אצלם (הראיתי לה את ההפניה). כבר הייתי אצלם בייעוץ לגבי ברור קרישיות (פקטור 5), וזה באמת הנוהל- את שולחת את ההפניה והם שולחים לך בדואר את מועד התור. כיוון שאני גרה בקיבוץ אז עד שהמכתב מגיע התור לפעמים כבר עובר, אז כדאי להיות איתם בקשר בטלפון..
אגב סורוקה- המחלקה להמטולוגיה היא סופר זמינה, כי הם עונים במייל, ואפשר לסרוק (או לצלם) את ההפניה ושלוח במייל. בכל שאר המחלקות זה באמת רק בפקס (לא להאמין).
לא יודעת למה אמרו לך שזה בפתולוגיה... אבל זה לא מפתיע כי רוב הזמן אין להם מושג מכלום

למעלה